Stranden in Benalmádena - Playa Malibú / Playa Arroyo Hondo / Playa Bonita

De drie stranden liggen in het centrum van Benalmádena, net iets lager dan het populaire restaurant El Embarcadero en net achter het Hotel Playa Bonita. Dankzij het kalme water en de voorzieningen zijn dit erg populaire stranden onder vakantiegangers die verblijven in een vakantiehuis in Benalmádena. Ook de lokale bevolking geniet van de stranden tijdens de zomermaanden.

Stranden: Malibú, Arroyo Hondo, Bonita 

 Playa Malibú, Playa Arroyo Hondo, Playa Bonita, Benalmádena

Dit strand bestaat eigenlijk uit drie stranden. Met andere woorden, het is één strand, maar is opgedeeld in verschillende kleinere delen. Playa Arroyo Hondo, Playa Malibú en Playa Bonita liggen naast Playa La Viborilla in het westen en Playa Torremuelle in het oosten. De golfbrekers voorkomen dat er grotere golven de baaien binnenkomen waardoor het water kalm is en perfect voor kinderen om in te zwemmen. Het is een populaire plek voor gezinnen om het weekend door te brengen. Ook de inwoners van Torremuelle en gasten van Hotel Playa Bonita kiezen het strand om te zonnebaden.

De drie stranden samen zijn zo'n 610 meter lang en 15-20 meter breed, afhankelijk van de plaats waar je staat. Het zand is er donker van kleur en vlak. In het water vind je grote en kleine rotsen, dus houd dit in gedachten als je het water ingaat.

Playa Arroyo Hondo, Benalmádena

Voorzieningen

Een belangrijk punt is dat het strand niet verbonden is met de boulevard. Het is dus moeilijk voor mensen met een functiebeperking om het strand te bereiken.

Er zijn douches, toiletten, ligstoelen en een verhuurstand van parasols. Het strand wordt daarnaast regelmatig schoongemaakt en bezoekers kunnen hun afval kwijt in de vuilnisbakken langs het strand.

Als je besluit om met de auto te komen, kun je parkeren op de wijde laan die start bij het restaurant El Embarcadero. Het is een populair strand, dus we raden je aan om vroeg aan te komen, zodat je nog een parkeerplek kunt vinden.

Op het strand zul je verschillende restaurants en chiringuitos vinden. El Embarcadero is een bekend restaurant dankzij de prachtige locatie met een prachtig zicht op zee. De keuken is er typisch mediterraans met veel vis, zeevruchten en verschillende soorten vlees.

Als je zin hebt in een snack en een drankje dan is de Malibú Bar een goede optie.

El Parador II is een ander populair restaurant dat bovendien verborgen ligt tussen de weelderige flora. Deze chiringuito is gespecialiseerd in verse zeevruchten. 's Middags zit het restaurant vaak afgeladen vol met hongerige strandgangers die op zoek zijn naar lekker eten voor een goede prijs. Of zoals de Spanjaarden het zeggen: bueno, bonito, barato (lekker, mooi, goedkoop).

 Restaurant El Embarcadero, Playa Malibú, Benalmádena

Hoe kom je er?

Je kunt het strand bereiken met de bus of met de wagen (M120 - Benalmádena - Fuengirola). Een parkeerplek vinden zou geen probleem mogen zijn, maar het is toch beter om iets vroeger op de dag te komen. Als je uit de richting Torremolinos/Málaga komt, neem dan de oude kustweg MA-21. Als je Benalmádena binnenrijdt, wordt deze even later Avenida Antonio Machado en daarna Carretera de Cádiz. Blijf de verkeersborden richting Fuengirola volgen, terwijl je verschillende rotondes tegenkomt. Nadat je het Casino Torrequebrada (aan de linkerkant) voorbij bent gereden, zul je de uitgang van de urbanisatie Torremuelle bereiken. Blijf rechtdoor rijden tot de volgende rotonde en sla dan linksaf in de tunnel en dan zul je een andere rotonde bereiken. Blijf rechtdoor rijden naar de Avenida de la Armada totdat je aan de volgende rotonde Hotel Playa Bonita zult zien. Je kunt hier parkeren in de lokale parkeergarage of een parkeerplek proberen te vinden langs de hoofdweg.