Ontdek de stranden van Calella de Palafrugell

De Costa Brava van Girona zit vol met prachtige vissersdorpjes, kliffen, stranden en kleine baaitjes waar het lijkt alsof je in het paradijs beland bent. In dit artikel gaan we naar Calella de Palafrugell, een van de mooiste mediterraanse dorpjes. De goed verzorgde witte huisjes en de fantastische kust zetten dit dorpje op de kaart. Een must als je op zoek bent naar een zonovergoten vakantie aan het strand.  
 
Veel van de stranden zijn gelegen aan de boulevard, waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de kust. Gaan we door naar de Camino de Ronda, dan vinden we stranden die wat meer afgelegen en verborgen liggen. Om er voor te zorgen dat je niks mist, hebben we deze gids met de beste stranden in Calella de Palafrugell voorbereid. 
 
Calella de Palafrugell

El Golfet

We beginnen deze gids met het strand dat het verst weg is van Calella, maar die niet in de lijst kan ontbreken. La Cala del Golfet is een van de beste stranden die je zult vinden aan de Costa Brava. Zijn natuurlijke schoonheid bestaat uit kristalhelder water, kleine steentjes en roodgekleurde rotsen. Vanaf hier kun je ook de botanische tuin van Cap Roig bezoeken. El Golfet is absoluut een van de pareltjes van de kust in Calella de Palafrugell. 
 
Met 75 meter lang en 20 meter breed, is het de perfecte plek om te genieten van de natuur, de zon en de zee. Het strand heeft een prachtig kleurenpalet; het rood van de rotsen, het goud van het zand en het groen van de bomen uit de botanische tuin. Om het af te maken, heeft de zee ook nog eens een prachtige helderblauwe kleur. Dit strand maakt deel uit van een pittoresk plaatje, dat moeilijk te vergeten is. 
 
Playa El Golfet
 
Het strand kan gevonden worden in een kleine baai tussen la Punta d´Els Forgats en Cap Roig. Dankzij de omgeving wordt het tegen de wind beschermd. Bovendien kunnen we vanaf het strand de Formigues eilanden zien, die vooral geschikt zijn voor liefhebbers van duiken en snorkelen.
 
Om hier te komen vanaf Calella, kunnen we via de Camino de Ronda langs de kust reizen, wat ongeveer 35 minuten duurt. Op het strand van El Golfet zijn er geen faciliteiten te vinden, wat het zo charmant maakt. Houd hier echter wel rekening mee als je dit strand wil bezoeken met bijvoorbeeld kinderen of minder mobiele vakantiegangers. Door zijn schoonheid en locatie, zou El Golfet perfect in het rijtje van de beste stranden van Spanje thuishoren. 
 
Playa de El Golfet en Calella de Palafrugell

Port Bo of Playa de les Barques

Naast de schattige witte huizen en de smalle straatjes, zijn er nog meer opvallende architecturale elementen in Calella de Palafrugell. Een van de meest bekende is Les Voltes, een gebouw met witte bogen naast het strand, waar zeilers hun toevlucht zoeken. Recht voor Les Voltes, vinden we het strand van Port Bo.
 
Dit stedelijke strand biedt meerdere faciliteiten en diensten: douches, parkeerplaatsen, verhuur van strandbedjes en parasols en eerste hulp bij ongevallen. Je kunt hier heerlijk genieten van een dagje strand, zonder enig comfort in te leveren. De rotsachtige bodem en kristalhelder water trekken groepen duikers en snorkelaars aan. 
 
Playa de Las Barcas en Calella de Palafrugell 
 
Het strand ook wel Les Barques genoemd, dankzij de kleurige vissersbootjes in het zand. Elk jaar in juli verandert het strand van Port Bo in het toneel van de ¨Cantada de Habaneras¨, een spektakel dat al meer dan 50 jaar traditioneel gevierd wordt. De teksten en melodieën van de Habaneras herinneren ons aan de relatie tussen Catalonië en Cuba in de 20e eeuw.  

Het strand van En Calau

In de buurt van Port Bo vinden we nog een stedelijk strand, genaamd la Playa de En Calau. Dit strand biedt alle denkbare faciliteiten: douches, EHBO, toiletten en een toegang voor rolstoelgebruikers. Door de locals wordt dit strand ook wel ¨la Vela¨ genoemd, wat de kaars betekent. Het staat zo bekend door de Club de Vela Calella, die zich aan het uiteinde van het strand bevind. Hierdoor vinden we ook vele boten in het zand. 
 
Een leuke manier om dit gebied te verkennen is over de houten loopbrug. De brug is 75 meter lang en is meestal redelijk druk, door de vele barretjes, restaurants en winkels die aan de boulevard liggen. 
 
Playa de En Calau

Port de Malaspina

Als we de boulevard volgen komen we het strand van Port de Malaspina tegen, een strand van 50 meter lang en 10 meter breed. Dit is zeker een aanrader als je reist met kinderen, door het rustige en heldere water. Tel hier het goudkleurige zand bij op en een stranddag met de familie kan alleen nog maar slagen. Alle faciliteiten zijn er te vinden, waardoor het meestal in de zomer drukbezocht wordt. 
 
Net als de andere stedelijke stranden van Calella, vinden we rondom dit strand vele witte huizen. De kleur wordt gereflecteerd door het felle zonlicht, wat voor een prachtig plaatje zorgt. Dit is een van de meest karakteristieke landschappen van de kust van Girona. Reserveer je vakantiehuis aan de Costa Brava, om van de beste stranden van Spanje te genieten. 
 
Calella de Palafrugell

El Port Pelegrí 

Als we blijven wandelen langs de Camino de Ronda, ontdekken we het strand van Port Pelegrí. Het is in het zuiden van Calella te vinden, verborgen door de rotsachtige formaties. Vanaf het uitzichtpunt van los Burricaires kun je van een prachtig panoramisch uitzicht over de kust genieten. 
 
Port Pelegrí is een van de stranden van Calella die we je het meest aan kunnen raden, aangezien er genoeg ruimte is. Het strand is 75 meter lang en 30 meter breed, groot genoeg voor iedereen. Dankzij de mooie zeebodem op dit strand, zijn er veel bedrijven gevestigd waar je watersportartikelen kunt huren. Mocht je geen of weinig ervaring hebben, dan is dit ook geen probleem; er zijn ook groepslessen. Als je liever wat ontspant, kun je bijvoorbeeld genieten van een drankje in een van de barretjes aan de rand van het strand. 
  
Playa El Port Pelegrí

El Canadell en Els Canyissos

Zonder ver van het centrum van Calella te gaan, vinden we het strand van El Candell en Els Canyissos, van wel 200 meter lang en 30 meter breed. Het grote aanbod aan faciliteiten maakt dit een perfecte familiebestemming. Houd er echter wel rekening mee dat om er te komen, je heel wat trappen af moet lopen. 
 
Het strand bevindt zich aan de boulevard die langs de gehele kust loopt. Ook vinden we hier meerdere vissershuizen, met prachtige kleuren die voor een mooi beeld zorgen in het dorp van Calella. 
 
Calella de Palafrugell

Sant Roc of Els Canyers

Een ander klein strand in het centrum van Calella de Palafrugell is het strand van Sant Roc of Els Canyers. Het is slechts 40 meter lang en heeft veel stenen. Daardoor is het een uitdaging om een ideaal plekje te vinden voor je handdoek. De goede locatie en het kristalheldere water maken het echter de moeite waard. 
 
Je kunt het strand bereiken door ronde trappen af te lopen, die vanaf een uitzichtpunt naar beneden gaan. Boven kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de baai van Calella. Naast het heldere water, dat perfect is om te snorkelen, trekt er nog iets de aandacht op dit strand. 
 
Als je met kinderen naar dit strand gaat, dan is het aan te raden om waterschoentjes mee te nemen. Net zoals de meeste stranden in deze omgeving bestaat het strand uit kleine steentjes en niet uit zand. 
 
Calella de Palafrugell
 
Wanneer de zon fel op het water schijnt en de temperaturen oplopen, is er geen betere manier om van de Middellandse Zee te genieten dan met een welverdiende vakantie. De prachtige witte huizen en idyllische stranden in Calella de Palafrugell zorgen voor een paradijselijke bestemming vol ontspanning en amusement. 
 
Als je op tijd reserveert, vindt je een vakantiehuis in Calella de Palafrugell voor een goede prijs. Tijd om te genieten samen met je familie, partner of vrienden! Als je nog op zoek was naar een plek om je vakantie door de brengen onder de zon, dan hoef je niet meer verder te zoeken.