Gids over de stranden van Santa Pola

Santa Pola is een kuststadje aan de indrukwekkende Costa Blanca op zo'n 30 minuten rijden van het drukke Alicante. Het is een geweldige plek voor een vakantie met het gezin of een ontspannende strandvakantie. Je kan er genieten van lokale zeevruchtspecialiteiten, een uitstekende sfeer en een adembenemende natuurlijke omgeving met onder meer flamingo's en duinen.

De lokale stranden zijn de beste plekken om volledig tot rust te komen tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Santa Pola. Je zal er voor elk wat wils aantreffen: van lange, zandstranden tot intieme, pittoreske baaitjes waar rust heerst. Lees onze gids over de beste stranden in Santa Pola en ontdek je favoriete strand!

Playa Levante

Playa Levante

Met haar kalme water en donkere zand behoort Playa Levante tot de populairste stranden van Santa Pola. Tal van voorzieningen zoals toiletten, een strandwacht, restaurants en heel wat parkeerruimte maken het strand zo comfortabel als maar zijn kan. Bovendien is Playa Levante goed toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Al deze factoren hebben bijgedragen tot de toekenning van het Blauwe Vlag-kwaliteitslabel. Op Playa Levante is het heerlijk relaxen op het zachte zand, terwijl je het uitzicht in je op kan nemen in de schaduw van een van de palmbomen.

Playa de la Ermita

Playa de la Ermita (ook wel Playa de Mare de Deu genoemd) is een natuurlijk strand met een kristalheldere zee, rotsen en donker zand. Dit is de plek voor jou als je op zoek bent naar wat rust tijdens je vakantie aan de Costa Blanca. Playa de la Ermita is zo'n 240 meter lang en wordt omgeven door duinen en pijnbomen. Na een verfrissende duik in de zee kan je er je opkomende honger stillen in de chiringuito dicht bij het strand.

Playa Varadero

Playa Varadero, in het verleden bekroond met een Blauwe Vlag, ligt in het meer bebouwde oostelijke deel van Santa Pola. Dit 500 meter lange strand met palmbomen is een favoriet onder de jongere generaties die er dankbaar gebruik maken van de talrijk aanwezige voorzieningen zoals een strandwacht, toiletten, volleybalvelden en verhuurstanden van parasols en hangmatten. Playa Varadero is een 'must visit' tijdens je verblijf in een appartement aan het strand strand in Santa Pola. Andere stranden die zeker en vast ook een bezoekje verdienen zijn de Calas de Santa Pola del Este, ten oosten van Playa Varadero.

Gran Playa

Gran Playa (ongeveer 1 km lang) is een geweldige plek om te relaxen en te  genieten van de zon die overvloedig schijnt in Santa Pola. Vlak aan het strand ligt een chiringuito die je een mooi uitzicht op de kalme zee biedt. Dankzij de (regelmatig) uitstekende weersomstandigheden is dit strand bovendien een trekpleister voor liefhebbers van watersporten zoals windsurfen. Als je jezelf graag eens aan windsurfen wil wagen dan kan je terecht bij de lokale windsurfclub van Santa Pola.

Playa Lisa

Windsurfen op Playa Lisa

Playa Lisa is een zandstrook van 600 meter lang, dicht bij de zoutvlaktes van Santa Pola. Het strand leent zich perfect tot een rustig middagje relaxen of zwemmen, maar is daarnaast ook een uitstekende plek om een drankje te doen in een van de nabijgelegen bars. Net als op Gran Playa kan je op Playa Lisa, als de weersomstandigheden het toelaten, windsurfen en ook zeilen.

Playa Tamarit

Playa Tamarit

Playa Tamarit is 830 meter lang en heeft kalm en schoon water, perfect dus voor je kinderen om er vrijuit te kunnen ravotten. De naam van het strand is afkomstig van Torre Tamarit, een voormalige uitkijktoren in de zoutvlaktes van Santa Pola. Ook hier zitten de weersomstandigheden vaak mee, zodat wind- en kitesurfers vrij spel hebben.

Playa de la Gola

Playa de la Gola is enkel te voet toegankelijk en beschikt niet over de voorzieningen die je op de andere stranden van Santa Pola zal vinden. Al deze factoren maken van het strand een rustig toevluchtsoord voor watersportliefhebbers die er gebruik maken van de geschikte weersomstandigheden. Op Playa de la Gola kan je genieten van rust en stilte, ver weg van alle drukte op de andere meer centraal gelegen stranden van Santa Pola.

Calas del Cuartel

De Calas del Cuartel zijn twee eerder kalme en ongerepte baaitjes in het noordoosten van Santa Pola. Het kristalheldere water en de rotsen maken van beide baaitjes ideale locaties om te snorkelen. Als je meer wenst te leren over het lokale zeeleven dan kan je het onderzoekscentrum bezoeken dat gelinkt is aan de universiteit van Alicante (dicht bij de Calas del Cuartel). Elke woensdag kan je er genieten van een gratis rondleiding in het Spaans of het Engels.

Calas de L'Aljub

Deze baaitjes liggen in een beschermd gebied dicht bij de indrukwekkende Cabo de Santa Pola (Kaap van Santa Pola, 144 meter hoog). De Calas de L'Aljub zijn perfect om er even helemaal uit te zijn. Je vindt er geen faciliteiten, waardoor het twee rustige baaitjes zijn waar je ongestoord kan zwemmen en waar snorkelen een unieke belevenis is.

Playa del Pinet

Playa del Pinet, een strand van maar liefst 3324 meter lang, grenst aan de zoutvlaktes van Santa Pola. Op deze ongerepte, zachte zandstrook kan je enkel te voet raken. Hierdoor laten heel wat mensen het strand links liggen en is het er heerlijk kalm. Voorzieningen zijn er niet, dus als je honger hebt, zal je terug naar de centrale stranden van Santa Pola moeten gaan.

Calas Santiago Bernabeu

De naam Santiago Bernabeu zal bij veel voetbalfans een belletje doen rinkelen. Het stadion van Real Madrid is immers vernoemd naar de ex-speler en -voorzitter van de club. Deze verzameling stranden draagt zijn naam, omdat hij zijn zomers doorbracht in een huis dicht bij deze stranden.

De Calas Santiago Bernabeu bestaan uit drie baaitjes dicht bij Playa Levante en de haven van Santa Pola: Cala I, Cala II en Cala III. Op deze stranden wappert een Blauwe Vlag, onder meer door de vele voorzieningen (zoals restaurants) die van je bezoek een aangename, comfortabele ervaring maken.

De kustlijn van Santa Pola biedt voor elk wat wils. Van lange zandstranden en intieme baaitjes tot stranden waar watersportliefhebbers zich eens goed kunnen uitleven ... Santa Pola is op zijn zachtst gezegd een strandparadijs. Kom naar Santa Pola en ontdek haar gevarieerde kustlijn!