De mooiste stranden aan de Costa Blanca

De Costa Blanca (letterlijk vertaald de ''witte kust'') strekt zich uit over een strook van zo'n 200 kilometer aan de Middellandse Zee. Deze kustlijn bevindt zich in de provincie Alicante waar je mooie en rustige stranden met fijn zand aantreft. Als je daar nog eens het zachte en zonnige mediterraanse klimaat bij optelt, kan je je geen betere plek inbeelden om een vakantie door te brengen. Wij hebben een lijst samengesteld met de beste stranden aan de Costa Blanca zodat je perfect weet welk strand je het best opzoekt als je er op vakantie bent.

Playa de Levante - Benidorm

Playa Levante, Benidorm - Costa Blanca

Playa de Levante is het populairste strand van Benidorm en is heel erg geliefd onder zowel toeristen als lokale inwoners die ook de mooie strandpromenade weten te waarderen. Aan voorzieningen is er geen gebrek en het strand werd daarvoor in het verleden beloond met een Blauwe Vlag. Bovendien kan je er met een gerust hart heengaan met je kinderen want de veiligheid wordt er het hele jaar door gegarandeerd door de aanwezige strandwacht.

Playa de San Juan - Alicante

Playa San Juan, Alicante - Costa Blanca

Ongeveer 6 kilometer ten noorden van Alicante ligt het 5 kilometer lange playa de San Juan. Je zal hier gemakkelijk een rustig plekje vinden om heerlijk aan je kleurtje te werken en te genieten van de zonnestralen op je hele lichaam. Als de temperatuur even te hoog oploopt, kan je altijd verkoeling opzoeken in het kristalheldere water.

Cala Ambolo - Jávea

Playa Ambolo, Jávea - Costa Blanca

Werk aan je kleurtje op dit kleine naaktstrand in een mooie, natuurlijk omgeving en neem een duik in het kristalheldere water. Dit strand is zo'n 300 meter lang en bestaat uit grof zand en rotsen. Snorkelaars weten dit strand heel erg te waarderen en je kan ze er dan ook regelmatig aan het werk zien.

Playa de la Fossa - Calpe

Playa de la Fossa, Calpe - Costa Blanca

Het uitzicht vanop dit mooie en populaire strand van Calpe wordt gedomineerd door de imposante rots Peñón de Ifach die uit de zee oprijst. Calpe is een beroemde toeristische bestemming waar werkelijk alles aanwezig is voor een schitterende strandvakantie. Ben je liever wat actiever op vakantie? Geen probleem, want er is keuze te over! Zo zijn er verschillende standen waar je watersportmateriaal kan huren, verschillende centra die zich focussen op de onderwaterduiksport en voldoende mogelijkheden om een bootexcursie te maken voor liefhebbers van de vissport.

Playa de la Albufereta - Alicante

Playa Albufereta, Alicante - Costa Blanca

Playa de Albufereta is 500 meter lang en 20 meter breed en is gemakkelijk te bereiken met de tram vanaf je vakantiehuis in Alicante. Ook de bus is een goede optie of je kan met de auto gaan via Avenida de la Vila Joiosa. Playa de Albufereta bestaat uit fijn zand en talrijke palmbomen die welgekomen schaduw bieden tijdens de heetste uren van de dag.

Cala Finestrat - Benidorm

Playa Finestrat, Benidorm - Costa Blanca

Dit halve stadsstrand behoort tot Benidorm, maar ligt op zo'n 3 kilometer van het bruisende centrum van deze populaire bestemming. Ondanks de gebouwen die Cala Finestrat omgeven, is het toch een oase van rust met tal van voorzieningen die op maat gemaakt is van gezinnen met kinderen. Als je in een vakantiehuis aan de Costa Blanca verblijft, dan ga je ongetwijfeld een onvergetelijke gezinsvakantie tegemoet!

Playa del Postiguet - Alicante

Playa del Postiguet, Alicante - Costa Blanca

Dit strand met een Blauwe Vlag bevindt zich in het centrum van Alicante, aan de voet van het beroemde Santa Barbara-kasteel. El Postiguet is het belangrijkste strand van de stad met kalm water, goudkleurig zand, palmbomen die voor een aangenaam streepje schaduw zorgen en een fantastische promenade vlak aan zee. Op elk moment van de dag is het hier heerlijk wandelen en genieten van het mooie uitzicht.

Playa del Portet - Moraira

Playa del Portet, Moraira - Costa Blanca

Dit mooie schelpvormige strand ligt in Moraira en is een van de geliefkoosde plekken van gezinnen waar ze in alle rust kunnen genieten van de zee en de zon. Het strand is gesitueerd tussen de haven en de Torre de Vigiliancia del Cap d'Or. Na een dag op het strand hoef je bovendien niet ver te gaan voor een verfrissend drankje aangezien er tal van bars aan het strand liggen.

Playa del Albir - Benidorm

Playa del Albir, Altea - Costa Blanca

Playa del Albir is zonder twijfel een van de mooiste stranden aan de Costa Blanca. In de zomer kan het er dan ook vaak druk worden, maar toch staat het bekend als een van de rustigste stranden dichtbij Benidorm. Het kalme en transparante water van de plek vormen een ware trekpleister voor heel wat fervente zwemmers.

Playa del Moraig - Jávea

Playa del Moraig, Benitachell - Costa Blanca

We vervolgen onze gids en zoeken het iets zuidelijker dan het belangrijkste strand van Jávea, El Arenal, om de charmante baai van de kust van Benitachell te ontdekken. Hier vind je de prachtige, natuurlijke omgeving van playa de Moraig, een van de beste stranden aan de Costa Blanca om je duik- en snorkelmateriaal boven te halen.

Playa el Paraiso - Villajoyosa

De naam van dit strand spreekt boekdelen: 'paraíso' ofwel paradijs in het Nederlands. Dit strand is zo'n kilometer lang en bestaat uit fijn gouden zand, ideaal om optimaal te genieten van de zon. Onder andere dankzij de talrijke aanwezige voorzieningen mag het strand pronken met een Blauwe Vlag. Weinig verrassend is het dan ook een van de geliefkoosde plekken van gezinnen die op vakantie zijn in Villajoyosa, een vakantieoord op zo'n 32 kilometer van Alicante.

Playa la Granadella - Jávea

Cala Granadella, Jávea - Costa Blanca

La Granadella is een van de mooiste stranden van Jávea, een strandbestemming die heel populair is onder vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en een goede sfeer. La Granadella bestaat uit keien en wordt omringd door een berg en een bos van pijnbomen die als het ware een natuurlijke bescherming vormen voor het strand. Het water, kristalhelder en helderblauw, is er kalm en trekt bijgevolg veel snorkelaars aan.

Playa Les Rotes - Dénia

Playa Les Rotes, Dénia - Costa Blanca

Playa Les Rotes ligt aan de kust van Dénia en is een lang strand met grof zand, keien en rotsen. Als je graag in vol ornaat op het strand loopt, dan zal je gek zijn op het nudistengedeelte van het strand, terwijl snorkelaars hun gading zullen vinden in het kristalheldere en schone water.

Playa El Carabassí - Santa Pola

Playa  El Carabassí, Santa Pola - Costa Blanca

Playa el Carabassí bevindt zich in Santa Pola, een kleine, rustige strandbestemming ten zuiden van Alicante. Het is een fantastisch strand met gouden zand en kristalhelder, kalm water waar het heerlijk zwemmen is. Het mag dan ook niet verbazen dat heel wat gezinnen het strand opzoeken. Daarnaast is een klein deel van het strand voorzien voor nudisten. Pottenkijkers worden er op afstand gehouden door een muur van natuurlijke zandduinen. Om El Carabassí te bereiken, moet je verschillende houten brugjes oversteken in de richting van het strand nadat je de parking hebt bereikt.

Kaart van de stranden