Playa San Antonio, het bekendste strand van Cullera

Playa San Antonio is het centrale stadsstrand van Cullera en meteen ook het grootste en bekendste. Het is een kosmopolitisch strand met veel sfeer en een brede strandpromenade.
 
Playa San Antonio, Cullera
 
Wel 1750 meter lang en 75 meter breed is dit strand, met fijn zand en prachtig helder water, dat heerlijk aanvoelt in de zomer!
 
Playa San Antonio wordt dagelijks schoongemaakt tussen 5 en 8u ‘s morgens, wanneer het strand niet toegankelijk is. Het is net als andere stranden in Cullera erg verzorgd en die kwaliteit is erkend met verschillende certificaten, waaronder een Blauwe Vlag. 
 
Playa San Antonio, Cullera
 
Het water is ondiep en dus veilig voor kinderen. Playa San Antonio trekt dan ook veel gezinnen. In de zomer is dit strand erg populair, maar omdat het strand zo groot is, stoort die drukte niet echt. Het is er heerlijk wandelen langs het water, met zicht op de bergen rondom!

Voorzieningen

Playa San Antonio, Cullera

Omdat playa San Antonio een staddstrand is, liggen tal van voorzieningen op korte wandelafstand. Op het strand zelf zijn ligbedden en parasols te huur (van 10.00-19.00u; 4,50 euro voor een parasol en 4,50 voor een strandbed).
 
Playa San Antonio, Cullera
 
Ook badmeesters zitten er op de uitkijk, en in juli en augustus is er een met strooidak beschutte zone voor andersvaliden, die er in hun rolstoel of een comfortabele ligstoel op wielen in de schaduw kunnen genieten van de zee.
 
Aan de gezellige strandpromenade zijn tal van winkels, bars en restaurants voor wie honger of dorst heeft. 
 
Playa San Antonio, Cullera
 
Wie zin heeft in actie op het water, kan aan dit strand waterfietsen huren, met glijbaan voor de kinderen. Vanaf dit strand kun je ook het kasteel van Cullera zien, hoog in de bergen en hieronder in de achtergrond op de foto.
 
Ook het toerismekantoor bevindt zich aan de promenade. Daar bevindt zich bovendien een scherm die aangeeft welke activiteiten of evenementen beschikbaar zijn.
 
Playa San Antonio, Cullera
 
Zo zijn er nog allerlei watersporten te beoefenen, van stand-up paddle surf of windsurfen tot kayak aan de monding van de Jucar rivier. Deze activiteiten verschijnen er op het scherm samen met de contactgegevens van de school of verhuurplaats.
 
Het enige wat eigenlijk ontbreekt, zijn stranddouches. Er zijn enkel lage douchekranen om de voetjes in schoon te spoelen... 
 
Playa San Antonio, Cullera
 
Je hoort veel Spaans aan playa San Antonio. Cullera is sinds de jaren ‘60 al een geliefd zomeroord voor Spanjaarden, zowel uit de regio als uit andere delen van Spanje. Zo zijn er langs de promenade banen om te petanken, gratis toegankelijk. Daar zie je nogal wat groepjes Spaanse senioren een partijtje petanken spelen!

Uit eten aan de promenade

Playa San Antonio, Cullera
 
Typisch in Cullera zijn de arrocerías, waar je verschillende soorten paella of fideuá kunt bestellen.
 
Lokale inwoners raadden ons bijvoorbeeld aan Ulises-Piga (Avenida Alicante 7) aan de strandpromenade te bezoeken. We proefden er een frisse ensalada mixta en daarna de ons aanbevolen paella van ‘gambas peladas, sepia y calamares’. Met geschilde garnalen en inktvis dus. Ook Marisquería Mare Nostrum II (Avenida Castellon 16) is kennelijk een aanrader. 

Hoe kom je er?

Playa San Antonio, Cullera

De gemakkelijkste route  vanuit Valencia is via de AP-7 snelweg, langs de afrit Cullera. Volg daarna gewoon de aanwijzingen 'playas' of in het Valenciaans 'platjas'.
  
Playa San Antonio bevindt zich aan het einde van de Avenida Diagonal, tegenover het Parque San Antonio. Wij vonden er parkeerplaats op straat dichtbij de promenade, en dat midden augustus. We betaalden 2,60 euro voor een 4-tal uur. Vind je geen plaats in de blauwe betalende zone, dan is er de mogelijkheid om ondergronds te parkeren. Zo is er een parkeergarage dichtbij de dienst toerisme aan het strand. Je kunt bij deze dienst een kaart van Cullera ophalen die parkeergarages aanduidt.
 
Ontdek ook de andere stranden in onze Gids naar de 11 Stranden van Cullera!

Kaart