De beste stranden voor je vakantie in Empuriabrava

Op zoek naar een bijzondere zomerbestemming? De Costa Brava is befaamd om haar wonderlijke stranden. Empuriabrava in het bijzonder ligt in een bevoorrecht kustgebied, waardoor je er heerlijk kunt zwemmen. 
 
Emupriabrava, Costa Brava
 
Het stadje biedt een kustlijn van bijna 7 kilometer en is erkend door de Spaanse autoriteiten voor zijn natuurlijke rijkdom, want het maakt deel uit van het Aiguamolls de l'Empordà natuurpark.
 
Kijk maar even naar het Empuriabrava strand. Het ligt vlak naast de jachthaven en slechts op enkele stappen van verschillende kanalen die Empuriabrava als een soort Venetië doorkruisen. Het is het belangrijkste en grootste strand van de streek. 
 
Empuriabrava

Het fantastische familiestrand Empuriabrava

Playa de Empuriabrava heeft een Blauwe Vlag en is 1,5 kilometer lang en 90 meter breed. Het loopt vanaf het einde van de rivier Muga (zuiden) tot bij het stadje, waar Playa Rubina begint.
 
Het Empuriabrava strand is een van de meest erkende badplaatsen van de Costa Brava, dankzij de uitstekende kwaliteit van het water en het zand. Ook de goede bereikbaarheid is een plus. 
 
Empuriabrava, Costa Brava
 
Het ontving niet alleen de onderscheiding van de Blauwe Vlag maar ook die van de "Q" voor Kwaliteit en Toerisme, en het ISO 14001 certificaat voor natuurbehoud
 
Met de Blauwe Vlag zijn ook alle nodige faciliteiten aanwezig: strandwachten, heerlijk zacht zand en schoon water, diensten voor andersvaliden, watersport en verhuurdiensten voor surfplanken en boten, restaurants en bars,... Noem maar op!
 
Empuriabrava, Costa Brava
 
Dit is dan ook een fantastisch familiestrand, dicht bij het stadje Empuriabrava waar veel gezinnen wonen of verblijven. Je kunt ook zalig wandelen van het ene naar het andere strand terwijl je volop geniet van het adembenemende uitzicht op de Cap de Creus en een spectaculair duinenlandschap in het Empordá Natuurpark.

Het vrije en ongerepte Rubina strand

In het natuurpark van l'Empordà, tussen het stadje Empuriabrava en Santa Margarita, ligt La Rubina, een ongerept strand met vrijwel geen bebouwing en van een maagdelijke schoonheid. 
 
Playa de la Rubina, Empuriabrava, Costa Brava
 
Het is ook het enige strand in de omgeving waar activiteiten zijn toegestaan die elders verboden zijn: je hond meebrengen, kitesurfen,... Het zicht van kites die boven de duinen vliegen is geweldig om te zien!
 
Playa de la Rubina is vrij uitgestrekt, met een lengte van 1,8 kilometer waarlangs veel te zien en te beleven valt. Zo valt het zuidelijke uiteinde van het strand samen met de monding van de Empuriabrava kanalen, en zie je er de bootjes voorbijvaren.
 
Playa de la Rubina, Empuriabrava, Costa Brava
 
Aan de zuidkant van het strand ligt ook de Zeilschool van Empuriabrava (Escola Municipal de Vela de Empuriabrava) waar je lessen kunt volgen, en aan de noordkant kun je genieten van natuurlijke parels als het duinen-ecosysteem, dat deel uitmaakt van het natuurpark l'Empordà. Deze duinen zijn wettelijk beschermd, omdat ze fundamenteel zijn voor het behoud van de kwaliteit van het strand en het hele natuurgebied. 
 
Playa de la Rubina is een natuurlijk toevluchtsoord voor zwemmers en natuurliefhebbers. Tegelijk biedt het goede faciliteiten: strandwachten, strandbars, openbare douches, verhuur van ligbedden, enz.

Playa Can Comes

Empuriabrava, Costa Brava

Dit strand is het tegenovergestelde van de meer stedelijke stranden rond de metropool Barcelona. Het is een lekker rustig, afgelegen strand, verborgen midden in de natuur en met maar weinig bezoekers omdat het nu eenmaal niet zo gemakkelijk toegankelijk is als de andere stranden.

Dit strand is echter de moeite waard, zowel voor de zalige rust die je er kunt vinden als voor het dichte contact met de natuur. Verblijf je in een vakantiehuis in Empuriabrava nabij dit strand, dan zul je elke dag als herboren wakker worden. Playa Can Comes biedt een ware verjongingskuur!

Empuriabrava

Playa Can Comes ligt dus in het Parque Natural de l'Empordà, tussen de twee rivieren Muga en Fluvià. Bijna 4 kilometer strand geeft je alle ruimte om van een ontspannend dagje aan zee te genieten, zonder drukte en andere mensen om je heen. 

Dit strand is puur natuur, er zijn geen gebouwen rondom en het hoort bij een nationaal park vol fauna en flora. Kijk dus niet verbaasd als je er tal van vogelsoorten ziet voorbijvliegen!

Empuriabrava strand - kust Girona

Geen rots of steen ontsiert dit gouden zandstrand. Goede golven en wind trekken veel windsurfers en kitesurfers wiens kunsten je kan volgen vanaf het strand. Omdat het een maagdelijk en beschermd strand is, zijn er geen faciliteiten. Neem dus vooral een zakje mee om al je vuilnis weer in mee te nemen en laat niets achter!

Klinkt dit alles als jouw droomvakantie aan zee, bekijk dan zeker onze vakantiehuizen in de provincie Girona, met tal van andere stranden rondom, omgeven door prachtig groen. Ontdek ze deze zomer!

Kaart van de Empuriabrava stranden