De 10 mooiste stranden op Gran Canaria

Gran Canaria, het eiland van de eeuwige lente, is beroemd om de kwaliteit van haar stranden en biedt keuze te over! Vlieg je binnenkort naar deze paradijselijke plek, klaar voor een extra dosis zon en vitamine D tijdens je welverdiende vakantie op de Canarische Eilanden?

Onze lijst van 10 Favoriete Stranden helpt je zeker op weg! Ze zijn ook gemakkelijk te situeren op de kaart onderaan dit artikel. Heb je nog niet geboekt, dan kom je hier vast in de verleiding... 

1. Anfi del Mar

Anfi del Mar

 

Dit strand wekt enige 'oh's' en 'ah's' bij wie het voor het eerst ziet. Een plaatje van bovenaf, en jawel, aangelegd door mensenhanden! Het is in dat opzicht te vergelijken met Playa de las Teresitas, in onze Top 10 Stranden op TenerifeHet ligt in het zonzekere zuid-westelijke deel van het eiland, onder wuivende palmbomen. Een kleurrijk bloemenarsenaal biedt er een adembenemed contrast met rustig turkoois water...

2. Güigüi

Güigüi

 

Heb je het strand graag voor je alleen? Dat kan lukken op het Güigüi strand, dat geïsoleerd ligt aan de voet van de Grande ravijn. Minder gemakkelijk toegankelijk, beschut door gebergte, een droom voor nudisten. Het zijn eigenlijk 2 stranden in 1. Een aanrader om te zien.

3. Las Canteras

Las Canteras

 

Las Palmas de Gran Canaria was het eerste vakantieoord van het eiland. Het is niet moeilijk te zien waarom wanneer je een blik werpt op het 2,8 km lange Las Canteras, het langste strand van Gran Canaria! Het zuiden is echter wat zonniger, en toen toeristen dit gingen beseffen, werden ook daar vakantieverblijven gebouwd. Toch is Las Canteras als stadsstrand nog altijd moeilijk te overtreffen in bruisende sfeer, vol restaurants en leuke tentjes voor 's avonds, wanneer het strand ook prachtig verlicht is. Heerlijk voor een wandeling langs de fantastische promenade. 

4. Maspalomas

Maspalomas

 

Meet Maspolamas, het strand dat je móet gezien hebben. De woestijnachtige heuvels zijn een icoon voor Gran Canaria. Het gebied is beschermd natuurreservaat verklaard door UNESCO, waardoor er geen resorts meer gebouwd mogen worden. Je kunt je er dus rustig in de woestijn wanen, want er is nooit te veel volk. Het is echt bijzonder om deze duinheuvels met blote voeten af te tasten in de zon! 

5. Mogán

Mogán

 

Nog een artificieel strand is Mogán. De schattige strandbaai siert het charmante witte havendorpje Puerto de Mogán. Het kreeg de bijnaam ‘Klein Venetië’ omwille van zijn netwerk van kanalen. Kuier er tijdens een dagje uit door de bloemrijke straatjes en proef lokale gerechten in de gezellige visrestaurants. Puerto de Mogán is ook een stijlvolle verblijfplaats, met een strand dat er altijd netjes en onberispelijk bij ligt.

6. Playa del Inglés

Playa del Inglés

 

Het blijft een raadsel waarom de naam van dit strand naar 'de Engelsman' verwijst. In de bijhorende vakantieresorts verblijven even goed mensen uit Duitsland en Scandinavië, en er zijn tal van Spaanse bars aanwezig. Het ziet er uitgestrekt uit, en is inderdaad maar 10 meter korter dan het naburige Maspalomas, waarvan de lengte 2,7 km bedraagt. Daarmee komt Playa del Inglés op 3 in de lijst ‘Langste Stranden’.  

7. Puerto Rico

Puerto Rico

 

Gran Canaria kan op sommige plaatsen erg exotisch aanvoelen, en zelfs doen denken aan de Caraïben. Het Puerto Rico strand is daar een goed voorbeeld van. De sfeer is relaxed, de palmbomen wuiven uitnodigend tegen een helderblauwe hemel, het heerlijke water lokt,... De naam van dit strand is dus niet onverdiend!

8. Sardina del Norte

Sardina del Norte

 

De naam zegt het zelf. Hier kun je sartientjes proeven, met citroen, in een van de lokale restaurants. Deze plek is echter niet te verwarren met Sardina del Sur, dat nabij Vecindario ligt. Sardina del Norte is niet alleen populair bij vissers, maar ook bij duikers. En bij iedereen die van kristalhelder water houdt!

9. Tauro

Tauro

 

Met 440 meter is dit het langste strand van Mogán. Dat komt goed van pas, want het is heel populair. Dit natuurlijke strand met donker zand en rustig water blijft altijd mooi schoon. Zo worden de vuilnisbakken op tijd en stond leeggemaakt.

10. Tufia

Tufia

 

Ten slotte is er nog dit strand in Telde, een van de best bewaarde geheimen van het eiland! Hier komt de lokale bevolking graag de handdoek spreiden, weg van alle drukte. Er zijn namelijk geen bars of restaurants. Doe dus zoals de locals doen en neem je broodje en biertje zelf mee, of koop die bij de chiringuito aan de parkeerplaats erboven. Vergeet ook niet voldoende zonbescherming mee te nemen. Na de GC-1 snelweg is dit strand vanaf de El Goro afslag vrij goed aangegeven.

Verleid door deze verrukkelijke stranden? Vind hier het perfecte verblijf voor een vakantie op Gran Canaria!

Gran Canaria al bezocht? Deel met ons jullie favoriete strand op het eiland hieronder in het commentaar!