Beste stranden in Marbella - Playa Nagüeles

Playa Nagüeles is een strand van pure luxe. Het ligt dan ook vlak aan Marbella’s 'Golden Mile'.

Het is de plek van de beste hotels, de duurste restaurants en de meest exclusieve beachclubs van Marbella - Playa Nagüeles is, kortom, terrein voor rijken en beroemdheden.

Playa Nagüeles is daarom het meest exclusieve strand in de Top Tien Beste Stranden van Marbella.

Over Nagüeles strand

Playa Nagueles Marbella

 

Nagüeles strand is 800 meter lang en ongeveer 40 meter breed.

Het strand loopt langs de recentelijk gebouwde 'Paseo Maritimo'. Het begint naast het Puente Romano Hotel en loopt tot de Marbella beach club / Playa de Casablanca / Playa Trocadero omgeving. Zoals met zo veel stranden in het gebied zijn begin en einde moeilijk te bepalen. De stranden zijn eerder een verlenging van elkaar. 

Het zand is fijn en goudkleurig. 

Voorzieningen

Playa Nagueles Marbella

 

Playa Nagüeles wordt dagelijks schoongemaakt, zowel machinaal als handmatig. Het strand is dan ook uitzonderlijk schoon.

Er zijn het hele jaar door strandwachten aanwezig en het is er kindvriendelijk met zacht glooiend water.

De omgeving biedt alle mogelijke voorzieningen, van het huren van luxe jachts tot parasols. Alles is er duur. Wel zijn er verschillende kiosken langs de Paseo Maritimo die een goedkoper alternatief van snacks en water bieden.

Een populaire activiteit is fietsen, en veel van de bars of restaurants verhuren die.

Het exclusieve restaurant Trocadero Playa ligt direct aan het Nagueles strand. Het is zonder twijfel een van Marbella's beste restaurants, gespecialiseerd in de lokale, Andalusische keuken. Het eten is gewoonweg fantastisch. Met voorgerechten en salades rond de 15€, speciale rijstgerechten vanaf 18€, en vlees rond de 20€ per gerecht (de dagmenu) is het niet goedkoop voor de doorsnee vakantieganger.

Er is uiteraard ook een exclusieve beach club, de 'Suite del Mar'.

Video over Playa Nagueles 

 

Hoe kom je er?

Playa Nagüeles ligt aan de Golden Mile van Marbella, op ongeveer 4 km van het centrum van Marbella - Kaart

Playa Nagueles Marbella map

Vanuit Marbella - Neem de Calle de Ricardo Soriano / N-340 naar het westen in de richting van Puerto Banus, Nuevo Andalucia. Daar wordt het Bvd del Principe Alfonso von Hohenlohe. Volg die verder langs het Gran Hotel Guadalpin aan je rechterhand. Al gauw zie je Marbella Club en het Hotel Puente Romano. Parkeer waar je plaats vindt. Het strand loopt parallel (zie hierboven)

Vanuit Malaga - Vanaf de A7 (richting Marbella / Algeciras) neem de afslag 181B die je op de Arroyo del Rocío brengt. Volg deze weg naar beneden naar het strand. Je komt uit op een benzinestation en Hotel Puente Romano.