Ontdek de stranden en schatten aan de kust van L'Estartit (Girona)

Het heerlijke vakantieland Spanje biedt tal van evenementen en festivals voor alle leeftijden. Toch is de grootste attractie er nog altijd het strand. Er zijn er heel wat, vaak met kristalhelder water en fijn zand, ideaal voor een zorgeloos dagje aan zee!

L'Estartit, het meest oostelijke punt van Spanje tussen het Montgrí-gebergte en de Middellandse Zee, is een van die streken met prachtige badplaatsjes en stranden die elke liefhebber zullen bekoren!

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

De 50 kilometer lange kustlijn van L'Estartit biedt een gevarieerd landschap dat bestaat uit twee delen: een rotsachtig gebied (ongeveer 2/3), met veel baaien en verborgen strandjes, en voor de rest lekker brede zandstranden. Geniet optimaal van een vakantie in deze verrukkelijke streek en huur een strandhuis naar keuze in L'Estartit. Je zult er geen spijt van krijgen!

De drie grote stranden van L'Estartit

Aan de rand van het stadje L'Estartit (de hoofdstad van de regio) liggen de drie belangrijkste stadsstranden. In de zomer komen de meeste lokale inwoners naar hier voor een ontspannen dagje strand met hun familie. 

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

1. Het levendige Platja Gran

De meeste bezoekers gaan naar Platja Gran, het eerste en belangrijkste strand dat je tegen zult komen en ook gemakkelijk bereikt. Het ligt voor de woonwijk van L'Estartit, met tal van voorzieningen: gratis rolstoelen voor op het strand, strandstoelen die je kunt huren, een kinderclub met activiteiten in juli en augustus,...

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

De officiële kinderclub van Platja Gran is de Mini Beach Club, met tal van leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 10. Het combineert spelletjes met educatieve activiteiten, zoals waterspelen, sport en workshops gericht op teamwork en de ontwikkeling van interpersoonlijke vaardigheden. Het ligt aan het stranddeel dicht bij de Avenida de Grecia.

2. Het rustige Els Griells strand

Het Els Griells strand is rustiger dan Platja Gran, vooral omdat het verder weg ligt van de meest bezochte plekjes en dichter bij het Ter Vell Natuurreservaat, een erg mooi gedeelte van L'Estartit.

Els Griells Beach, Costa Brava

De ligging van dit strand tussen het reservaat en de rivier Ter Vell is uniek en je kunt er genieten van watersport, zoals surfen of windsurfen.

Of je kunt je te goed doen aan de zon met een cocktail in een van de twee zalige beach clubs.

Els Griells Beach, Costa Brava

Vergeet zeker je camera niet, want het uitzicht op de Medes-eilanden en de bergketen rondom L'Estartit is adembenemend mooi! 

Het strand van Pals, Platja de Pals, is trouwens ook een fijn ongerept zandstrand met zicht op deze eilanden. Het biedt mogelijkheden voor watersport of wandelingen en een deel speciaal voor nudisten. Pals ligt maar op een kwartiertje rijden van L'Estartit. 

3. Het verborgen La Pletera strand

Het La Pletera strand ten slotte is een verborgen schat van L'Estartit. Het ligt namelijk in het Ter Vell Natuurreservaat zelf. Het is minder gemakkelijk toegankelijk, waardoor het beter geheim blijft. Prijs jezelf gelukkig dat jij hier nu wel van op de hoogte bent!

La Pletera Beach, Costa Brava

Hier in deze oase, verder weg van het centrum, kun je dit bijzondere strand ontdekken dat zomaar deel uitmaakt van een Programma voor Natuurbescherming voor het herstel van het natuurlijke erfgoed.

Ook andere Natuurlijke Landschappen en Monumenten maken deel uit van dit programma, zoals de duinen, meren en moerassen van de Baix Empordà.

La Pletera Beach, Costa Brava

De frisse lucht en natuurlijke schoonheid van La Pletera zullen je zeker deugd doen. Lig je niet graag lang stil op een strand, dat kun je natuurlijk ook een verfrissende duik nemen in het glasheldere water, beachvolley spelen in het zachte zand of je wagen aan een watersport als kitesurfen of surfen!

Cala Montgó – Een geologisch mirakel

Cala Montgó is een bijzonder plekje in Spanje. Deze baai ontstond door jaren en jaren van erosie en is beschut tegen noordelijke winden, waardoor het als een gigantisch natuurlijk zwembad aanvoelt. Het kristalheldere, blauwe water draagt bij tot dat paradijselijke gevoel, en de baai is wel 600 meter lang en 80 meter breed.

Cala Montgó ligt op 20 kilometer van L'Estartit als je erheen gaat via de schilderachtige kustroute. Of je neemt de route door de bergen van 12 kilometer. Je kunt kiezen of je met de auto, fiets, boot of zelfs te voet gaat, en ter plekke genieten van watersport, lekker luieren op een strandligstoel of een cocktail proeven in een van de vele bars.

De kleinere strandjes van L'Estartit

Naast de stranden hierboven vermeld, zijn er ook kleinere en minder bekende strandjes om te ontdekken en van te genieten. Hieronder vermelden we de strandjes in en rond L'Estartit die het meest de moeite waard zijn.

Cala Calella

Op een halfuur wandelen van de haven van L'Estartit. Vanaf het uitkijkpunt Els Arquets heb je een fantastisch uitzicht op de streek, helemaal tot aan de Medes-eilanden! Hoewel het rotsachtige strand misschien minder uitnodigend lijkt (als je enkel een handdoek bij hebt om op te zonnebaden), is het een bezoekje waard dankzij de interessante geologische formaties, zoals de Pou de la Calella.

Cala Pedrosa

Houd je van rustig afgelegen, zoek dan Cala Pedrosa op, een halfuurtje wandelen van L'Estartit. Dit intieme strandje is omgeven door hoge rotsen en pijnbomen. Vanaf het strand kun je ook wandelen naar het eilandje Pedrosa.

Cala Ferriol

De Cala Ferriol is nog zo een heerlijk plekje waar je in alle rust kunt zwemmen voor de kust van Montgrí. Op 45 minuten wandelen van het stadje.

Praia Els Griells, Costa Brava

Dit is maar een greep uit het aanbod, want er zijn nog veel meer fijne stranden in de omgeving van L'Estartit en dit oostelijke deel van Spanje. Denken we maar aan Roses, een vakantiebestemming waar ook heel wat te genieten valt.

Wil je voluit op ontdekking in de streek, boek dan een van onze vakantiewoningen aan de Costa Brava nabij deze pittoreske kustplaatsjes. Je beleeft zeker een onvergetelijke vakantie!