Winkelplezier: 10 mooiste winkeltjes van Malaga

Malaga heeft een schat aan leuke winkeltjes en boetiekjes, en er komen wekelijks nieuwe bij. Ga dus van het gebaande pad (lees: winkelstraat Calle Larios) af en duik de kleine zijstraten in voor de mooiste, gekste,  lekkerste en meest originele boetieks en winkels van Malaga. En als er nog een winkel ontbreekt in deze lijst dan horen we het natuurlijk graag! Hieronder kun je je commentaar achterlaten. 

1. Alice in Wonderland in de reisboeken & cadeau's: Mapas y Compañía

Tienda de libros de viaje

Een grote favoriet onder de Malagueños en reisliefhebbers.  Ook de nietsvermoedende en gelukkige passant kan de verleiding gegarandeerd niet weerstaan om deze sfeervolle winkel binnen te lopen, waar de Kuifje-requisieten in de etalage schreeuwen om binnen te komen. Iedereen staat vervolgens ademloos naar het met sterrenstelsels, vliegtuigjes en luchtballonnen gevulde plafond te staren.

Een goede zet van deze reisboekenwinkel, waar je struikelt over aanverwante cadeau-artikelen zoals kompassen, loepen en design bladwijzers. De trefwoorden leuk, veel, mooi en origineel zijn allemaal van toepassing op Mapas y Compañía!

Adres: C/Compañia nº33
Website Reisboekenwinkel
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 13:30 uur en van 17:00 tot en met 20.30 uur. Zaterdag van 10:30 tot en met 14:00 uur. 

2.  Templo del Vino

Wine shop Malaga

Dat hoeven we niet vertalen! Op heel veel plekken in Malaga kun je uitstekende wijnen krijgen, maar als je op zoek bent naar de iets exclievere wijnen, biologische wijnen of wijnen uit een beperkte productie zoals de wijnen uit Ronda en uit de Alpujarras, aarzel niet en laat je naar hartelust adviseren door het Engelssprekend personeel. Wellicht als je binnenstapt, ruik je de kaas die er naast deze wijnen wordt verkocht. Ze gaan immers uitstekend samen!

Adres: Calle Sebastián Souvirón 11, Malaga
Openingstijden: Maandag en vrijdag van 10:00- 14:00 uur en van 17:30 tot 20.30 uur. Zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur.

3.  Arabische lampen- en keramiekwinkel annex theehuis Tetería Palacio Nazarí

Arabic lamps

Wegdromen bij sprookjes van 1001-nacht. De lampen die je hier kunt kopen zijn prachtig ter decoratie en kosten, zelfs met de extra factureerkosten een stuk minder dan bij ons. Laat je lamp goed verpakken in bubbeltjespapier en in een doos en je neemt zo de Andalusische sfeer mee naar huis. Het winkeltje is in vergelijking met het theehuis bescheiden, maar verkoopt de mooiste Arabische lampen van Malaga.

Op de begane grond zijn het theehuis en de gebakjeswinkel gevestigd, samen met de lampenwinkel. Op de eerste verdieping vind je de salon van het theehuis, waar je in Arabische sferen muntthee en typische gerechten kunt nuttigen.

Adres: Calle San Augustín 7
Facebookpagina met mooie foto's!
Openingstijden: het theehuis is geopend van 10:00 uur 's ochtends tot 02:00 's nachts iedere dag.

4.  Viva La FeriaFlamenco dresses

Voor liefhebsters van Flamencojurken, rokken en aanverwante assecoires een must. In hoogseizoen tijdens het zomerfeest Feria de Málaga in augustus stroomt deze winkel over van de last minute aankopen, maar de passie voor de Feria en flamenco loopt het hele jaar door en je ziet met name vrouwen met dochters, hoe jong of oud dan ook, druk overleggen over wat de beste outfit is voor een feestelijke gelegenheid. 

Adres: Calle Cisneros 4, Malaga Calle Cisners
Website winkel
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot en met 13:30 uur en van 17:00 tot en met 20:30 uur. Zaterdag: van 10:00 tot en met 13:30 uur.

5.  La casa de los quesos

Een kaaswinkel! Maar dan op zijn Spaans, met lokale en regionale kaasspecialiteiten. Nou vooruit, we doen er ook een Manchego bij.

Adres: Calle San Juan, 28

6.   Keramiek & Cadeaus AlfajarArt ceramics shop

Wacht! Voordat je denkt dat het kapot gaat in de koffer: je kunt het goed laten inpakken en het blijft heel. Behalve dat de winkel vanbinnen prachtig is, kun je er de mooiste keramische tegels, handbeschilderde borden, vazen en andere decoratiewerken vinden.

Adres: C/Císter 1, portal 2.  29015, t.o. de Jardines de la Catedral de Málaga
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot en met 14:00 uur en van 17.00 tot en met 20.30 uur. Zondag van 10:00 tot en met 18:00 uur


7.  Chipsbakker (en meer) Paco José

Crisps shop

Het Englse woord 'quirky' komt naar boven borrelen bij deze winkel met de charmante voorgevel. Een groot uitgevallen zuurstok versiert de gevel van deze snoep- en notenwinkel, waar je ook andere dingen die het kinderhart begeert kunt kopen, net als ludieke geschenkverpakkingen.

Aan de ene kant van de winkelruit wordt versgebakken chips als goud tentoongespreid. Aan de andere kant staan speelauto's, vliegtuigjes, speeldozen en Barbie-tasjes glimmend en strategisch opgesteld te wachten op nietsvermoedende ouders met kinderen.

Adres: Calle Sebastián Souvirón op de hoek van Calle Moreno Carbonero, Malaga 
Website winkel

8.  Kinderkostuumboetiek Bambino

En nee, dan hebben hebben we het niet over Carnavalskostuums, maar over formele uitdossingen voor jonge kinderen. Deze winkels specialiseert zich in eerste communiekleding voor jongens en meisjes. Het is gebruikelijk in Spanje dat ouders hun kinderen op zijn of haar paasbest aankleden voor deze gelegenheid en Bambino biedt een hoog segment gelegenheidskleding. En als je één oog dichtknijpt zou het niet misstaan op een bruiloft.

Adres: Calle Cisneros 6, Malaga

9.  Musical Gitaarwinkel en meer

Adres: Calle Compañía 33, Malaga. Website

Of je nu een gitaar wilt kopen om mee in het vliegtuig te nemen is nog maar de vraag natuurlijk, maar in deze muziekwinkel kun je typische folklore-instrumenten vinden, zoals castañetten. Wel de echte natuurlijk en niet de plastic souvenirvariant. Dus als je iemand kent die op Flamenco dansles zit, dan maak je die persoon daar erg blij mee.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot en met 13:30 uur en van 17:30 tot en met 21:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot en met 13:00 uur.

10.  Thee- en delicatessenwinkel Tea-ssen

Tea shop

Leuke knipoog naar het Thyssen museum om de hoek! Deze theewinkel en alles eromheen en erop en eraan zit knus verborgen in het straatje dat loopt van de Plaza del Carmen Thyssen naar Plaza de los Marires waar de Arabische hammambaden zitten.

 Adres: Calle Martires 9, 29008 Malaga