Gids over de stranden van Moraira

Over Moraira

Moraira is een pittoreske plek aan de Costa Brava in de provincie Alicante die populair is als vakantiebestemming. Het warme klimaat en de 300 dagen zon per jaar hebben daar ongetwijfeld iets mee te maken. Moraira is perfect voor een strandvakantie of als daguitstap naar de kust.

Als het aankomt op stranden heeft Moraira heel wat in petto.  Zo zijn er intieme baaitjes met kliffen en helder, turquoise water waar snorkelen en zwemmen een geweldige ervaring is. Daarnaast vind je er ook witte zandstranden in een mooie natuurlijke omgeving waar alle voorzieningen aanwezig zijn voor een geslaagde gezinsvakantie aan de Costa Blanca.

Playa del Portet

Playa del Portet, Moraira

Playa del Portet wordt algemeen beschouwd als het meest pittoreske strand van Moraira en je zal meteen begrijpen waarom als je het zachte witte zand en het turquoise water ziet. Ook voor een mooi uitzicht tijdens je vakantie ben je aan het juiste adres op Playa del Portet. Heel wat van de villa's in Moraira kijken bovendien uit op deze beschermde baai en de Middellandse Zee. Er hangt hier een ontspannen sfeer op het strand die perfect samengaat met het beeld van bootjes in het water en rustig zwemmende mensen. Werkelijk alles is aanwezig voor het perfecte gezinsuitje: schone voorzieningen, een strandwacht en restaurants met terrasjes waar je lekker kan eten.

Het strand is te voet te bereiken vanuit het centrum. Je wandelt dan door het park met uitzicht op de haven. Op deze weg zal je heel wat trappen tegenkomen, waardoor gezinnen met een rolstoel hem beter vermijden. Als je besluit om met de auto te komen dan zal je vlak aan het strand kunnen parkeren.

Playa Ses Platgetes

Playa Ses Platgetes, Moraira

Playa Ses Platgetes is een rotsachtige en zanderige baai. Je kan er tussen de rotsen zwemmen en genieten van natuurlijke zwembaden die gevuld zijn met kristalhelder, ondiep water. Doordat het strand net buiten Moraira ligt, is het er bovendien heel vaak rustiger dan op de andere lokale stranden. Het is op Playa Ses Platgetes dat de lokale inwoners regelmatig een verfrissende ochtendduik komen nemen.

Op Playa Ses Platgetes zit je goed voor een comfortabele dag aan het strand dankzij de schone faciliteiten. Zo is er vlakbij parkeergelegenheid en kan je lekker eten in enkele restaurants wat verder weg van het strand.

Cala Moraig

Cala Moraig is waarschijnlijk het beroemdste strand van Moraira. In het verleden is het zelfs uitgeroepen tot een van de mooiste stranden aan de Costa Blanca. Het strand is gelegen langs een mooie wandelroute van Benitatxell naar Moraira, maar je kan ook vlakbij parkeren als je geen zin hebt om te wandelen. Enkele steile kliffen vormen als het ware een natuurlijke bescherming voor het strand. Omdat die kliffen  ook meer privacy garanderen, is het een van de favoriete plekjes van strandgangers die op zoek zijn naar rust. Cala Moraig is een trekpleister voor gezinnen, duikers en nudisten.

Cala Portitxolet

Cala Portitxolet, Moraira

Cala Portitxolet is een klein, verborgen en afgelegen baaitje waar je kan genieten van een indrukwekkend stukje natuur. Het strand is hoofdzakelijk rotsachtig met rotsblokken in de zee. Het is een uitstekende baai voor koppels en reizigers die houden van zwemmen en snorkelen. Aan het begin van de trap die naar de baai leidt, ligt een balkon waar je kan genieten van een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. De cala (baai) is klein en beschikt over zo goed als geen voorzieningen, waardoor het er niet druk is en het een uitstekende plek is om tot rust te komen en te relaxen.

Playa L'Andragó

Playa L'Andragó is een romantische baai in Moraira die bestaat uit rotsen en keien. Het kristalheldere water maakt het een geweldige plek om al snorkelend het zeeleven te ontdekken. Vanaf de kleine promenade aan het strand kan je een uniek uitzicht op de kustlijn in je opnemen. Er is parkeergelegenheid vlak bij het strand, net als een beroemde strandbar 'Algas l'Andragó' waar je lekker eten kan combineren met een schitterend uitzicht.

Playa de L'Ampolla

Playa de L'Ampolla, Moraira

Zacht wit zand en rustig water maken van Playa de L'Ampolla het beste strand van Moraira voor gezinnen. Het is een uitstekende plaats voor jonge onervaren zwemmers. Er is namelijk een kleine stroom die tot in zee loopt waar de kinderen zich kunnen uitleven in het ondiepe water en zandkastelen kunnen bouwen. Andere voorzieningen op het strand zijn volleybalnetten, klimtoestellen en douches. In het restaurant El Castillo kan je genieten van lekker eten, van een traditionele paella tot pizza.

Playa L'Ampolla is het hoofdstrand van Moraira. Het wordt er redelijk druk tijdens het piekmoment in de zomer, maar het strand is groot genoeg zodat iedereen een rustig plekje kan uitzoeken. Parkeren kan je doen vlak naast het strand of als je in een vakantiehuis in Moraira verblijft, is het strand maar een klein eindje wandelen.

Cala Cap Blanc

Cala Cap Blanc, Moraira

Cala Cap Blanc is redelijk moeilijk te bereiken maar heel erg de moeite waard als je er eenmaal bent. Rust en ruwe schoonheid gaan hier hand in hand. Het is een van de minst bezochte maar wel een van de meest charmante stranden in Moraira. Cala Cap Blanc is vooral populair onder duikers en snorkelaars door het rijke, ongerepte zeeleven. Om de baai te bereiken parkeer je je auto boven en neem je daarna de trappen naar beneden richting het strand.

Cala Llebeig

Cala Llebeig kom je ook tegen tijdens de wandeling van Benitatxell naar Moraira. Deze baai ligt wat meer afgelegen en is iets moeilijker bereikbaar dan de andere stranden in Moraira. Zo kan je het strand enkel te voet bereiken. De kleine vissershuisjes op de rotsen geven dit strand heel wat charme en doen denken aan de tijd dat lokale vissers hun werkdagen doorbrachten op zee. Nu is het een geïsoleerde plek waar je  helemaal tot rust kan komen.

La Cala

La Cala, Moraira

Dit kleine strand is populair om te zwemmen en te snorkelen om het zeeleven van Moraira te leren kennen. Je kan het enkel bereiken met de boot, kajak of door een rotsachtige wandeling af te leggen vanaf het naburige Playa del Portet. La Cala is bovendien enkel toegankelijk wanneer de zee kalm is en het laagwater is. Het is de perfecte plek om van een afstand boten, jetski's en jachten die de haven verlaten te observeren wanneer ze hun weg voortzetten op de Middellandse Zee.

Moraira is terecht een populaire vakantiebestemming waar je stranden zal vinden om bij weg te dromen. Je kan er lekker zonnebaden op het zachte witte zand waar de Costa Blanca om bekendstaat. Zwem er in kristalhelder water en verken het zeeleven door te duiken, snorkelen of te kajakken in de prachtige baaitjes en keer huiswaarts met heel wat mooie herinneringen.