Alberquillas strand - Playa de las Alberquillas, Nerja

Het Alberquillas strand, of Playa de las Alberquillas, ligt ongeveer tien kilometer van het centrum van Nerja. Het voelt echter aan als een andere wereld, ver verwijderd van de meer populaire stranden dichter bij de stad.

Playa de las Alberquillas is een van die plekjes die nooit overspoeld raken door menigtes, zelfs niet in hartje zomer!

Voor wie in alle rust wil genieten van een mooi strand, is Playa de las Alberquillas dus sterk aanbevolen.

La Cala de las Alberquillas

Alberquillas strand, Nerja

Het strand zelf is een halve kilometer lange zandstrook die in de Cala (baai) de las Alberquillas vervat zit. Vermeld dus zeker de baai in elke vraag naar een routebeschrijving of volg die naam op wegwijzers en dergelijke. 

Dit is het uitzicht vanaf de top van het strand – in oostelijke richting over het Acantilados de Maro natuurreservaat heen en in de richting van het naburige Las Calas del Pino strand.

Uitzicht, Zicht vanaf het Alberquillas strand, Nerja

Omdat dit strand binnen het Paraje Natural Acantilados de Maro-Cerro Gordo ligt, is het water erg schoon en is er een overvloed aan vis. Het snorkelen in en rond de baaien is fantastisch! Er zijn veel onderwatergrotten en rotsformaties om te verkennen.

Het strand zelf is ongeveer 400 meter lang en 20 meter breed. Het bestaat  voornamelijk uit kiezels en grof donker zand.

Op Playa de las Alberquillas is het dragen van kleding niet verplicht.

Voorzieningen

Shower on Alberquillas beach, Nerja

Door de status van dit strand als natuurreservaat zijn er geen faciliteiten. Wees hierop voorbereid en breng zelf voedsel en water mee.

De enige aanwezige 'voorziening' is  een 'douche', ontstaan uit een natuurlijke bron die uit de bergen stroomt!

Het water is uitzonderlijk schoon, maar ook behoorlijk koud...

Er is echter geen betere manier te bedenken om af te koelen op een hete zomerdag!

De weg ernaartoe

Als u vanuit Malaga komt, neem dan afslag 295 naar N-340a / Costa / Nerja / Maro. De oude kustweg, de N-340a richting Almería, is de weg die u nodig hebt. 

Kijk uit naar een betonnen wegwijzer - KM299 – en rijd meteen af wanneer u die ziet. Er is een parkeerplaats aan de rechterkant. De wegwijzer is zeer gemakkelijk te missen, dus let goed op!

Van hieruit kunt u naar beneden lopen naar het strand.

Kaart: Alberquillas strand