Beste 'naaktstranden' op de Costa del Sol - Las Calas del Pino

Omdat het strand in de provincie Malaga ligt, valt het nog onder de Costa del Sol. Maar zoals bij alle stranden in het mooie natuurgebied Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo, voelt het juist als een heel andere wereld, ver verwijderd van de meer populaire, toeristische stranden verderop langs de kust.

Las Calas del Pino, Maro Nerja

Naaktstrand

Het strand is gemengd en kleding is optioneel.
Nudisme is er dus geaccepteerd en hoewel het niet zo duidelijk voor de hand ligt als in Cantarrijan, zonnen mensen er naakt, vooral bij de rots die de twee delen van het strand scheidt.
 
Het strand zelf is verdeeld in twee secties, die worden gescheiden door enkele gevallen rotsen. Het is gemakkelijk erover of eromheen te lopen. Als dat niet lukt, kan het via een fijne zwempartij.
 

Snorkelen in Nerja - Maro

Zoals de meeste stranden in de omgeving, bestaat Las Calas del Pino uit grind en biedt het uitzonderlijk schoon water. Het snorkelen en duiken is er fantastisch. Er zijn tal van rotspartijen, grotten en andere bezienswaardigheden onder water te verkennen.

Het strand is 350 meter lang, met een gemiddelde breedte van 10 meter. De bezettingsgraad wordt geclassificeerd als 'laag'.

Vissen aan de Playa las Calas del Pino

Over Las Calas del Pino

Las Calas del Pino ligt ongeveer 6 km ten oosten van Nerja, in de richting van Motril.

Het mooie eraan is de afzondering. 

In vergelijking met de andere, iets meer populaire stranden, kan de toegang hier enkel als ‘moeilijk’ geclassificeerd worden. Je kunt immers niet gewoon naar beneden rijden. Er zijn geen pendelbussen die de mensen op en neer de heuvel brengen, zoals in Playa del Cañuelo en Cantarrijan. Je moet lopen om er te komen.

Het is niet ver, slechts 200 meter of zo, maar de paden naar beneden zijn vrij steil en bieden weing houvast. Daar dient vooral rekening mee gehouden  te worden in het gezelschap van kleine kinderen en / of veel strand materiaal.

Uit ervaring weten we echter dat het ook met jonge kinderen geen probleem hoeft te zijn, en Las Calas del Pino is onder gezinnen een populair strand.

Het pad naar beneden naar Las Calas del Pino, Nerja

Wees dus gewaarschuwd, maar besef ook dat het deze vereiste inspanning is die ervoor zorgt dat het strand nooit druk is. Zelfs niet in hartje zomer!

De weg ernaartoe

Als u vanuit Nerja komt - de gemakkelijkste manier om Las Calas del Pino te bereiken - neem dan de afslag naar Maro en vervolgens de oude kustweg, de N340. Richting Almuñécar / Motril.

Het strand ligt tussen Playa las Alberquillas en Torre del Pino - kaart

Kijk bij het rijden over de kustweg uit naar een 299km teken. U zou de Torre del Pino (een oude wachttoren) moeten zien. Parkeer waar u plaats vindt, aan de rechterkant.

Er zijn verschillende wegen die leiden naar het strand. Ze zijn allemaal vrij steil. De eenvoudigste is waarschijnlijk de weg die zich het dichtst bij de toren bevindt.

Een belangrijk punt om in gedachten te houden, is dat er geen faciliteiten zijn op dit ongerepte strand. U moet dus alles zelf meebrengen. Producten voor zonbescherming, water en een parasol zijn essentieel. Vergeet ook zeker duikbril en snorkel niet!

Lees ook: Naakt nabij Malaga, aan het Almayete strand.