De Beste Stranden Om Te Bezoeken In Nerja

Nerja is een plek met smalle, witte huizen en steile hellingen waar je het hele jaar door van een aangename temperatuur kunt genieten. Dit vissersdorp is vandaag de dag een populaire toeristenbestemming, waar er nog veel respect is voor de karakteristieke resten uit het verleden. Het toerisme is de grootste bron van inkomsten, voornamelijk dankzij de prachtige stranden en baaien die er in Nerja te vinden zijn.

Het dorpje staat vooral bekend om het Balkon van Europa: een voormalig moslim fort vanaf waar je adembenemend uitzicht hebt.  

Acantillados de Maro

Een andere toeristenattractie die veel publiek trekt, zijn de grotten van Nerja. Het staat op de derde plek in Spanje als het aankomt op het aantal bezoekers en is een absolute must als je in de buurt bent. 

Het woord Nerja komt van het arabische ¨Narixa¨, wat ¨overvloedige lente¨ betekent. Water is een essentieel element en heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld in het verleden van dit dorp.

De inwoners van Málaga genieten van de adembenemende stranden en baaien in een kust vol contrasten. Zo zijn er lange, zanderige stranden zoals El Playazo maar ook wat stedelijke stranden zoals Torrecilla of het prachtige Burriana. Plan een vakantie naar Nerja om te genieten van een onvergetelijk verblijf in een van de mooiste dorpjes van Andalusië.

Gids voor de beste stranden in Nerja voor je vakantie

Binnen de grenzen van Nerja vinden we 12 stranden. We hebben er 3 extra toegevoegd aan de lijst; Playa Alberquillas, Las Calas del Pino en Playa El Cañuelo. Deze stranden zijn allemaal dichtbij Nerja en absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Net na Maro kun je het natuurreservaat los Acantilados de Maro vinden, een prachtig gebied in het zuiden van Spanje.   

Playa de Burriana

Playa de Burriana

Dit is zonder twijfel het meest bekende en geliefde strand van Nerja. Het is een populaire plek sinds de Spaanse televisieserie ´Verano Azul´ werd gelanceerd, waardoor het strand in heel Spanje bekend werd.

Ontdek het strand van Burriana en geniet van de mogelijkheid om watersporten te beoefenen, te eten in een van de restaurantjes, een drankje te doen in een bar… een absolute must-visit als je Nerja bezoekt. 

Playa de Maro 

Een waterval bij Playa de Maro

Keer op keer benoemd tot een van de beste stranden van Spanje. Playa de Maro is net een paradijs. 

Er zijn verborgen watervallen, onderwatergrotten en een van de beste plekken om te snorkelen. Het ligt op een aantal kilometer afstand van Nerja, met veel vakantiehuizen dichtbij. 

La Caleta de Maro

La Caleta de Maro

Dit strand is de grote zus van Maro. Het ligt erg dichtbij de vorige, is minder bekend en veel minder druk bezocht dan Playa de Maro. La Caleta de Maro is een aanrader als je wil genieten van het heldere water, zonder alle drukte. 

Playa de Alberquillas

Playa de las Alberquillas, Nerja

Op slechts tien kilometer afstand van het stadscentrum van Nerja vinden we Playa de la Alberquillas. Het is er extreem schoon en ligt in het natuurreservaat van los Acantilados de Maro. Het is een van de beste stranden van Nerja en dus een absolute aanrader. 

Las Calas de Pinos

Snorkelen in Nerja - Maro

Las Calas del Pino is gelegen in het hart van het natuurreservaat van los Acantilados de Maro. Het helderblauwe water leent zich perfect voor snorkelen, al is de toegang tot het strand redelijk moeilijk.

Het is een perfecte, verborgen baai om even aan helemaal niks te denken terwijl je geniet van je vakantiehuis in Nerja.  

Playa El Cañuelo

Playa el Cañuelo, Costa del Sol

Gelegen op de grens van Málaga en Granada, vinden we Playa El Cañuelo. Het is een fantastische plek om met de hele familie heen te gaan. De natuurlijke, kleine inhammen en het helderblauwe water maken het de ideale plek voor de duikliefhebber. Voeg hier een groene omgeving aan toe en je hebt een van de beste stranden van de kust. 

Playa Playazo

Playa El Playazo, Nerja

El Playazo is het grootste en meest westerse strand van Nerja. Als je op zoek bent naar een plek ver weg van het toerisme, dan is El Playazo de perfecte plek. 

Playa El Chucho

Playa El Chucho, Nerja

Het strand van El Chucho kan gevonden worden tussen de monding van de Río Chíllar en Playa de Playazo en Torrecilla.

Het is het laatste strand aan de westkant van de boulevard en heeft verschillende faciliteiten zoals douches, parkeerplekken en kiosken. 

Playa de Torrecilla

Playa de Torrecilla, Nerja

Playa de la Torrecilla is een van de populairste stranden van Nerja. Bars, restaurants en alle faciliteiten kunnen hier gevonden worden.

Het feit dat dit strand dichtbij het centrum van Nerja ligt, draagt toe aan de populariteit. 

Playa El Salón 

Playa de El Salón

Dit kleine strand is een populaire optie voor families. Het ligt rechts van het Balkon van Europa. De toegang tot Playa El Salón is redelijk lastig, omdat je al gauw de weg kwijtraakt. 

Playa de la Caletilla

Playa de La Caletilla, Nerja

Net naast het Balkon van Europa ligt Playa de La Caletilla, wat vaak verward wordt met een privé strand.

Het is het kleinste strand van de hele lijst en is staat er om bekend dat als het hoog tij is, het strand compleet verdwijnt. 

Playa de Calahonda 

Playa de Calahonda, Nerja

Een van de meest bekende stranden van Nerja. Als je een ansichtkaart koopt tijdens je vakantie, dan is de kans groot dat dit strand er op staat. 

Playa de Calahonda ligt naast het Balkon van Europa. Mocht je op vakantie zijn in Nerja, dan kun je niet terugkeren zonder dit strand bezocht te hebben.

Playa El Chorrillo

Playa de El Chorrillo, Nerja

Playa de el Chorillo is niet een strand, maar een verzamelnaam voor drie kleine baaitjes die je kunt bezoeken vanaf het Balkon van Europa. Het is een fantastische plek om de dag door te brengen. 

Playa de Carabeo 

Playa de Carabeo, Nerja

Ondanks het feit dat Playa de Carabeo gelegen is in het centrum van Nerja, is het een van de minst bezochte stranden. Veel badgasten zien de trappen niet zitten, waardoor dit strand nooit extreem druk is. 

Playa Carabeillo 

Playa de Carabeillo

Een van de meest pittoreske stranden van heel Nerja. Playa de Carabeillo is een favoriet voor veel vakantiegasten, mede dankzij de wilde vegetatie, heldere water en zachte zand. En waar spektakel!

Kaart met de stranden van Nerja

We hebben de locatie van alle stranden op de kaart weergegeven, wat het makkelijker maakt om ze te vinden.