Het Calahonda strand - Playa de Calahonda, Nerja

Over het Calahonda strand

Playa Calahonda is zonder twijfel het meest iconische strand van Nerja. Het is ook het meest gefotografeerde, want het lijkt zowat elke Nerja ansichtkaart of kalender te sieren.

Het strandbaaitje ligt dan ook op een unieke locatie, omgeven door kliffen, rotsen en pittoreske visserhuisjes.

Zicht op het Calahonda strand, Nerja

Het beste uitzicht op het strand is te zien vanaf het Balcón de Europa. Bij helder weer is dit zicht vanaf de hoogte op Calahonda en de naburige baaien ronduit spectaculair!

De weg naar het Calahonda strand

Playa Calahonda, Nerja

Wandelen naar het strand is niet zo moeilijk als dat op het eerste zicht misschien lijkt. Kijk vanaf het Balcón de Europa uit voor de fontein en ramen in Moorse stijl. Vanuit het centrum van Nerja zijn ze gelegen aan het begin van het Balcón.

Net achter de fontein is er een trap, naast de toerismedienst: volg deze trap gewoon naar beneden naar het strand. Het is dezelfde trap die je nodig hebt om naar Playa La Caletilla beneden te gaan.

Calahonda strand, Playa de Calahonda, Nerja

Faciliteiten

Restaurant El Papagayo ligt aan het strand en is een populaire plek voor zowel lunch als avondmaal. Het is redelijk geprijsd, en heeft een groot terras. El Papagayo biedt ook vaak live muziek en flamenco-shows.

Vlak achter het strand loopt de oude Paseo de los Carabineros. Dit wandelpad die vroeger Calahonda met het Burriana strand verbond, is afgesloten na verscheidene aardverschuivingen. Er zijn plannen om stukken ervan weer te openen, en hier en daar is men er al aan begonnen.

Op het moment van schrijven, kon je langs de onderste delen van het pad lopen, maar vaak kwam je dan weer doodlopende stukken tegen, waarbij je dan rond borden met 'geen toegang' zou moeten klauteren. En dat doe je natuurlijk op eigen risico. 

Calahonda strand, Playa Calahonda, Nerja

Als het getij en de weersomstandigheden dit toelaten, kunt u wandelen langs de kust van Calahonda, die door een aantal vrij kleine baaien en calas loopt – drie daarvan zijn gezamenlijk bekend als Playa El Chorrillo.

Het Calahonda strand biedt verder alles wat je maar nodig kunt hebben: badmeesters tijdens de zomermaanden, toiletten, douches en verhuur van strandzetels.

Voor meer stranden van Nerja, zie onze gids naar de stranden van Nerja.

Playa Calahonda, Nerja

Kaart van Calahonda strand