Burriana strand - Playa de Burriana, Nerja

Over het Burriana strand

Het Burriana strand is voor velen de parel in de kroon van de Nerja-stranden. Als mensen aan Nerja denken, zien ze Burriana voor zich.

Burriana is 800 meter lang and 40 meter breed, met fijn goudkleurig zand.

Het is gelegen beneden aan het uiteinde van de steile Calle Filipinas.

 

Burriana strand, zicht vanaf de zee

 

Burriana strand is een grote favoriet bij toeristen en biedt uitstekende faciliteiten, met een brede boulevard met allerlei winkels, restaurants en bars.

De boulevard kreeg de naam 'Paseo Maritimo Antonio Mercero’, naar de regisseur van een Spaanse tv-serie in de jaren '80, die 'Verano Azul' of ‘Blauwe zomer’ heette en die opgenomen werd in Nerja. De populaire serie heeft volgens veel Spanjaarden Nerja op de toeristische kaart gezet.

 

Burriana strand Nerja

Faciliteiten

Burriana heeft alles. Douches, zonnebanken, kinderspeelplaatsen, volleybalvelden, waterfietsen, jetski's, kajaks, een duikcentrum en parasailing. Het strand heeft ook toiletten en er is een badmeester aanwezig.

Het is er vooral fijn om te kajakken op zee. Van Burriana zijn routes te volgen naar naburige stranden, waaronder Maro en La Caleta de Maro.

 

Kayak Burriana strand naar Maro strand

De beste restaurantjes in Burriana

Burriana biedt ook enkele van de beste chiringuitos in Nerja; de paella's daar zijn gekend als de beste in de omgeving.

Onder de beste restaurants zijn er La Barca (tel. 952 528.171), Merendero Montemar (tel. 952 524.530), Merendero Playa (tel. 952 525480), Merendero Moreno (tel. 952 525480), Ayo's (tel. 952 522289) en Merendero Rincon de Pico (tel. 952 528365). Ze hebben allemaal grote terrassen en zijn zeer redelijk geprijsd.

 

Paella aan het Burriana strand, restaurant, Nerja

 

Restaurante Ayo is waarschijnlijk de meest bekende. De Paellas worden nog steeds klaargemaakt door mijnheer Ayo zelf, boven een open houtvuur! De man is een vat vol energie, ondanks zijn leeftijd boven de 80 jaar, en bijzonder geliefd bij de lokale bewoners. Het gerucht gaat dat hij een van de kinderen was die destijds de Nerja grotten ontdekten, of in ieder geval zeer snel ter plaatse was toen die pas gevonden waren.

De paella is fantastisch en de prijs ongelooflijk: ongeveer 7 € per bord, en je mag ook nog eens teruggaan om een tweede portie te laten opscheppen!

Net achter het boulevard strand zijn ook allerlei soorten restaurants met internationale keuken te vinden, met ook een ruime keuze aan ijssalons en souvenirwinkels.

De weg naar het Burriana strand

Nerja - Playa de Burriana

 

De beste manier om in Burriana te geraken, is met de auto of taxi. Op het moment van schrijven, was er geen busdienst Burriana - Nerja.

Wandelen vanuit het centrum is gemakkelijk genoeg, het is de weg terug achteraf die een inspanning vereist. Je kunt ook langs het strand wandelen vanaf het naburige Carabeillo strand.

Burriana is toegankelijk met de auto vanaf de Avenida de Pescia, de belangrijkste laan in westelijke richting vanuit het centrum. Sla rechtsaf bij de rotonde, neem de Calle Filipinas en volg die naar beneden naar het strand. Parkeren is er niet gemakkelijk, maar ook niet onmogelijk.

Voor meer foto's van Burriana en voor meer stranden in de omgeving, bekijk zeker onze gids naar de stranden van Nerja.

Kaart van het Burriana strand