Carabeillo strand - Playa Carabeillo, Nerja

Over het Carabeillo strand

Dit is nog een favoriet onder Nerja’s stranden en een van de meest pittoreske in het gebied. Er is geen twijfel mogelijk: Playa Carabeillo is als strand erg bijzonder!

 

Carabeillo strand- Playa de Carabeillo

 

Op dit baaivormige strandje, omgeven door kliffen en weelderige vegetatie, waan je je zo op een tropisch eiland! Toch ben je hier gewoon in hartje Nerja, op slechts enkele passen van het Balcón de Europa.

Hier volgt een overzicht van wat u precies kunt verwachten.

Voorzieningen

Het Carabeillo strand is ongeveer 70 meter lang en 10 meter breed. Het bestaat uit donkere, grof zand en kiezels. Er zijn verschillende grote rotspartijen, waaronder stukken van de oude Paseo de los Carabineros, die je kunt beklimmen of waarachter je een rustig plekje kunt opzoeken.

 

Carabeillo strand, Playa de Carabeillo

 

De plaatselijke jeugd gebruikt ze ook om van te duiken en springen. Wees voorzichtig en kijk goed wat de waterdiepte is voor je dit zelf probeert, want hier gebeuren vaak ongevallen. Sommige met echt tragische gevolgen.

Carabeillo mag dan wel een stadsstrand zijn, het biedt zeer weinig voorzieningen, douches, toiletten en redders tijdens de zomermaanden. Restaurants en bars liggen wel op korte loopafstand, aan het Burriana strand of bovenaan de trap, dichter bij het centrum van de stad.

De weg naar het Carabeillo strand

Het strand is alleen te voet bereikbaar. De gemakkelijkste manier is de calle Carabeillo volgen en de trappen parallel aan de Mirador del Bendito nemen. Let wel op, ze zijn behoorlijk steil en niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Wanneer het getij het toelaat, kunt u ook vrij gemakkelijk lopen vanaf het Burriana strand.

 

Paseo de los Carabineros, Nerja

 

Parkeergelegenheid in de buurt is erg moeilijk te vinden. Met wat geluk kan het in het centrum van de stad, maar gratis parkeergelegenheid is er beperkt. Zeer beperkt zelfs tijdens de zomermaanden.

Voor meer informatie over de stranden van Nerja, zie onze gids naar de stranden van Nerja.

Kaart van het Carabeillo strand