El Chucho strand - Playa El Chucho, Nerja

Over El Chucho strand

Tussen El Playazo en Torrecilla ligt een stuk strand geklemd, bekend als El Chucho.

Playa El Chucho, El Chucho strand, Nerja

Dit strand is slechts 280m lang en 30m breed, en dus gemakkelijk voorbij te lopen zonder het op te merken op weg naar Torrecilla of naar El Playazo.

El Chucho is het laatste strand aan de westkant dat een paseo marítimo of strandpromenade heeft. Die ging destijds open voor een grote fanfare in februari 2010 en verbindt El Chucho met Torrecilla.

El Chucho strand, Nerja

Voorzieningen

Het kindvriendelijke en ondiepe water maakt dit strand erg populair bij gezinnen.

El Chucho biedt alle mogelijke voorzieningen, met toegang voor gehandicapten, douches, toiletten, strandwachten en verhuur van strandzetels in de zomermaanden.

Er zijn geen restaurants / chiringuitos op het strand, maar die op El Playazo of Torrecilla liggen op loopafstand. Er is wel een kiosk die drankjes en versnaperingen verkoopt.

Nerja - Playa El Chucho

Hotel Perla Marina grenst aan dit strand en heeft een restaurant, maar het is iets duurder dan de bars in de omgeving, ongeveer € 12 voor een visgerecht en € 14 voor een varkensvlees brochette.

De beste plaats om te parkeren is op of in de buurt van Playa el Playazo. U kunt ook vrij gemakkelijk te voet vanuit het centrum van Nerja via het Torrecilla strand.

Voor meer informatie over stranden in de omgeving, zie onze gids naar de stranden van Nerja.

Kaart van El Chucho strand