Torrecilla strand - Playa de Torrecilla, Nerja

Het Torrecilla strand is na Burriana  waarschijnlijk Nerja's meest bekende en geliefde strand.

Het krijgt voortdurend de Blauwe Vlag en de 'Q-vlag' - Q voor 'kwaliteit' – toegewezen vanwege de Spaanse autoriteiten. 

Over Torrecilla strand

Het strand bestaat uit grof donker zand en kiezels. Het is 300 meter lang en ongeveer 40 meter breed. Omdat het zo gunstig gelegen is, kan het er erg druk worden tijdens de zomermaanden.

Playa de Torrecilla, Torrecilla strand, Nerja

De strandpromenade loopt van El Chucho aan de ene kant - te beginnen bij de oude Moorse wachttoren – tot helemaal naar het begin van de Plaza de los Cangrejos.

Er zijn niet minder dan vijf toegangen naar dit strand: een toegang aan elk uiteinde en nog drie andere over de lengte van de strandpromenade.

Playa de Torrecilla, Torrecilla strand, Nerja

Faciliteiten

Wat voorzieningen betreft, heeft Torrecilla alles wat je maar kan wensen. Van bars en restaurants tot kiosken en winkels.

Er zijn twee redelijk geprijsde restaurants / chiringuitos, gelegen aan beide uiteinden van de promenade: Chiringuito Torrecilla 3 (tel 687 846.092.) en Merendero Cobos (tel 952 526965.). Er zijn ook tal van andere restaurants binnen zeer korte loopafstand van het strand, vooral rondom Plaza Fabrica de los Cangrejos en op de Avenida Mediterráneo.

Verder zijn er aan het strand toiletten, douches, strandwachten, toegang voor gehandicapten, verhuur van strandzetels en zelfs een kleine ‘strandbibliotheek'! Je kunt er boeken lenen om te lezen op het strand. Het enige wat je nodig hebt, is een vorm van identificatie.

Er is geen directe parkeerplaats, enkel degene die beschikbaar zijn in de nabijgelegen straten, en die kunnen moeilijk te vinden zijn tijdens de drukke zomer. Betaald parkeren of wandelen zijn dan de beste opties.

Voor meer stranden in het Nerja gebied, bekijk zeker onze gids naar de stranden van Nerja.

Kaart van het Torrecilla strand