Wat is er te doen tijdens de Feria van Sevilla?

De feria van april trekt feestgangers van heinde en ver aan naar de stad Sevilla. Het epicentrum van het feestgedruis bevindt zich op het terrein van de Feria de la Real aan de oever van de Guadalquivir rivier.Zoals zo veel feria´s in Spanje liggen de origines van deze grote samenkomst van mensen in de veehouderij. In Sevilla werden vanaf het jaar 1747 grote veemarkten georganiseerd waar paarden, koeien en ander vee van hand tot hand gingen. Met name de paardenhandel was erg populair; vandaar dat er vandaag de dag nog veel aandacht is voor paardenshows tijdens feria´s in Andalusië.

Data 2016 Feria van Sevilla

Op dinsdag 12 april 2016 begint de Feria van Sevilla en ze loopt door tot en met zondag 17 april.

Wat is er allemaal te zien en doen tijden de feria van Sevilla?

Zigeunerkoningen en - koninginnen

Sevilla - Feria de Abril

Andalusiërs kleden zich graag goed voor de gelegenheid, in het bijzonder de dames. Flamencojurken zijn speciaal ontworpen om dansbewegingen sierlijk toon bij te zetten. De rokken met franjes accentueren de ronddraaiende bewegingen van deze typische zigeunerdans. Ook de kortere ´roklengtevariant´ zult u vaak zien. Het stelt de danser in staat het ritme van de muziek met de schoenhakken te accentueren.

De aprilkermis werd indertijd in 1847 opgezet als lokale veemarkt waar koeien werden verhandeld. Tegenwoordig hebben de hokken plaatsgemaakt voor feesttenten en dansvloeren waar de lokale inwoners Sevillanas dansen van 21:00 uur 's avonds tot 07:00 uur de volgende ochtend.

Paardenshows

Sevilla - Feria de Abril - ruiter

De mensen zijn niet de enigen die zich elegant opmaken voor de feestlijkheden tijden de feria. Ook prachtige, getrainde paarden worden getooid met bellen en bloemen in het hoofdstel.

De arte Hípica oftewel paardrijkunst is erg geliefd onder de Andalusiërs. Zo bevindt zich een Koninklijke Paardrijschool in Jerez de la Frontera. (Over de Feria del Caballo of Paardenferia de Jerez) Tijdens de feria kunt u divers vertoon aan paardrijkunst verwachten.

Feest-tenten

Sevilla - Feria de Abril - lampionnen

De sfeer tijdens de Feria de Abril komt eigenlijk pas echt los wanneer de zon al lang is ondergegaan en de meer dan 22.000 lampionnen de nachtelijke hemel feestelijk verlichten.

Kermis!

Sevilla - Feria de Abril - kermis

Het is niet moeilijk voor te stellen wat kinderen het leukste zullen vinden aan de feria. Er zijn talloze kermisattracties te vinden voor verschillende leeftijden, en om een flink adrenalinestoot op te doen zijn er de botsauto's in de Calle de Infierno, de ´Helstraat´(!), achtbanen, een amusementshal met videospelletjes én een reuzenrad vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft op de stad.

En als klap op de vuurpijl....

Sevilla - Feria de Abril - vuurwerk

Van de feria wordt vervolgens aan het einde van de week waardig afscheid genomen met een klap op de vuurpijl. Letterlijk. Op de laatste zondag wordt dit grote feest afgesloten met een spectaculair vuurwerk.