De mooiste stranden in het zuiden van Tenerife

Tenerife is zonder twijfel een van de populairste Canarische Eilanden. Het is een vakantiebestemming die zich perfect leent tot een luilekkervakantie op het strand. Vooral het zuiden van Tenerife is een aaneenschakeling van veelbezochte vakantieplekken, zoals Playa de las Americas, Los Cristianos en Costa Adeje, waar droomstranden eerder regel dan uitzondering zijn. 

Ga op zoek naar een vakantiehuis op Tenerife, geniet van het heerlijke warme water van de Canarische Eilanden en ontdek er de adembenemende lokale stranden die jaarlijks miljoenen toeristen aantrekken. Geen idee waar te beginnen in het zuiden van Tenerife? Geen probleem, want wij gidsen je langs de mooiste stranden die de zuidkust van het eiland te bieden heeft.

1. Playa El Duque, Costa Adeje 

Playa El Duque, Tenerife

Playa El Duque bevindt zich in het hippe Costa Adeje, een kustplaats die op wandelafstand van het charmante vissersdorpje La Caleta ligt. Rond het strand liggen heel wat vijfsterrenhotels, elegante restaurants en luxueuze boetieken waar zelfs de meest veeleisende shopaholic zijn gading zal vinden. Om van het strand te genieten, hoef je dan weer niet te betalen.
 

Playa El Duque is zonder twijfel een van de mooiste stranden van Tenerife. Het turquoise water, de hoge golven en het gouden zand trekken zowel heel wat reizigers als lokale inwoners aan. Playa El Duque beschikt over alle nodige voorzieningen (openbare douches, toiletten, ligbedden, restaurants en supermarkten) om van je dag aan het strand een heuse voltreffer te maken. Als al dat zonnebaden je even te veel wordt dan kan je nog altijd een verfrissende wandeling afleggen op de kliffen links aan het strand waar je wat welgekomen schaduw vindt.

2. Playa Fañabe en Playa Torviscas, Costa Adeje

Playa Fañabe, Tenerife

 

Playa Fañabe en Playa Torviscas liggen op de weg van Playa de las Americas naar El Duque, in een van de aantrekkelijkste gebieden om te verblijven op Tenerife. Je vindt hier tal van cafés, bars, restaurants, souvenirwinkels en supermarkten vlak bij de strandpromenade. 's Avonds komt het gebied tot leven en kan je er genieten van een streepje livemuziek, een ontspannen sfeer en de verbluffende zonsondergang waar Tenerife zo bekend om staat.

Voor de allerkleinsten is er ook een waterpark op het strand. Echte waterratten kunnen zich dan weer volop uitleven met het ruime aanbod aan watersporten.

3. Playa La Pinta, Costa Adeje

Playa La Pinta, Puerto Colón, Costa Adeje

 

Als je je weg van Fañabe naar Las Americas voortzet dan stuit je op het volgende strand op onze lijst: Playa La Pinta. La Pinta is eerder bescheiden qua omvang, maar de ligging vlak bij Puerto Colón, een van de grootste havens in de omgeving, maakt van het strand een ware trekpleister.

Aan de ingang van Puerto Colón kan je tickets kopen voor tal van boottochten en ook verschillende watersporten behoren tot het ruime aanbod. Zo kan je deelnemen aan een tocht waarbij het allemaal draait om dolfijnen spotten. Voor actievelingen is het ook mogelijk om een jetski of een zeilboot te huren. Recht tegenover de haven ligt een klein winkelcentrum met cafés, restaurants en reisbureaus.

4. Playa La Troya, Playa de las Americas

Playa La Troya, Playa de las Americas, Tenerife

Playa La Troya ligt vlak bij een van de drukste delen van Las Americas. Het is een geliefd strand dat heel wat strandliefhebbers aantrekt tijdens het piekmoment van het hoogseizoen. Vlak bij Playa La Troya vind je de populairste cafés, bars en restaurants van Las Americas. De uitgaansplekken in de buurt van het strand behoren bovendien tot de beste nachtclubs en bars die je in het zuiden van Tenerife zal vinden. De twee populairste beachclubs in La Troya zijn zonder twijfel Monkey Beach Club en de hippe Papagayo Beach Club.

Lange golfbrekers beschermen La Troya tegen de hoge golven die in de richting van de lokale kustlijn rollen. Het strand is dan ook geschikt en redelijk veilig voor kinderen. La Troya beschikt daarnaast over tal van voorzieningen die ervoor zorgen dat je een geslaagde dag op het strand tegemoet gaat. Wie de adrenaline door zijn lichaam wil voelen gieren, kan richting het naburige La Honda gaan. Hier kan je je allereerste stapjes zetten in het surfen.

5. Playa El Camisón, Playa de las Americas

Playa El Camisón, Playa de las Americas, Tenerife

Playa El Camisón is een charmant strand met palmbomen en groene stukjes gras, op de grens van Playa Las Americas en Los Cristianos . El Camisón behoort zonder twijfel tot de beste stranden voor gezinnen op Tenerife en dat heeft zeker iets te maken met het ondiepe water en de golfbrekers. Voor wat schaduw kan je terecht onder de palmbomen op het strand en picknicken kan je doen op een van de groene plekjes langs het strand. Honger gekregen van al dat zonnebaden? Geen probleem, want aan de linkerzijde van El Camisón ligt een leuk strandrestaurant waar je kan genieten van een verfrissende sangria in combinatie met de prachtige lokale zonsondergang.

6. Playa Las Vistas, Los Cristianos

Playa Las Vistas, Tenerife

 

Een favoriet onder vakantiegangers is Playa las Vistas, een strand van bijna een kilometer lang en tachtig meter breed. In het omliggende gebied vind je populaire cafés, restaurants en bars. Las Vistas is heel erg geliefd onder gezinnen die vooral aangetrokken worden door de lengte van het strand en het ondiepe oceaanwater.

In de vroege uurtjes zoeken heel wat feestlustigen het winkelcentrum San Telmo, dichtbij het strand, op om uit te gaan tot de zon opkomt. Wie het bij een kleurrijke cocktail bij zonsondergang wil houden, kan ook terecht in San Telmo.

7. Playa de Los Cristianos

Tenerife - Los Cristianos

 

Het strand van Los Cristianos was een van de eerste stranden in het zuiden van Tenerife en werd heel populair tijdens de jaren zestig wanneer het toerisme zijn opgang maakte op Tenerife. Het is een pittoreske zandstrook waar heel wat vissersbootjes in het water liggen.

Heel wat gezinnen vinden hun weg naar Los Cristianos om er te genieten van een rustige stranddag. In de restaurants aan het strand kan je met het hele gezin bovendien genieten van heerlijke vis- en zeevruchtspecialiteiten.