Kom Carnaval vieren op Tenerife

De grootste en mooiste carnavalsoptochten- en feesten op Tenerife worden georganiseerd in Santa Cruz. Maar er vinden overal op het eiland feestelijke evenementen plaats!

Zuid-Amerikaanse vibe tijdens carnaval op Tenerife

Wanneer is het carnaval op de Canarische eilanden?

Vinden de belangrijkste vieringen plaats in hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Het carnaval van Los Cristianos is ook erg in trek bij vakantiegangers in het zuiden van Tenerife. Op Tenerife is het zo massaal feest dat er vanaf half januari al flink wordt opgewarmd met allerlei wedstrijden.

Carnaval, Tenerife


De lokale TV zendt bijvoorbeeld het verslag van de murga wedstrijden uit Murga's zijn muziek-en theatergroepen die vergelijkbaar zijn met cabaretgroepen. Men verkleedt zich als clowns en zingt satirische liedjes.

Murga Groep, Carnival, Tenerife


Eén van de hoogtepunten van de carnavalsviering op Tenerife is de urenlange galaverkiezing van de Reina of Koningin. De weken erna gaat deze viering de straten op.

Carnavalskoningin, Tenerife

Wat valt er te beleven tijdens de Carnavalsweken op Tenerife?

De cabalgata is de openingsoptocht van het carnaval in Santa Cruz, waar de bovengenoemde Koningin haar tour doet, samen met haar 'hofhouding': murgos, hofdames, dansgroepen en iedereen die zin heeft om te mee dansen - zolang je voor de gelegenheid gekostumeerd gaat natuurlijk. 

Carnaval Tenerife


De coso apoteosis is de afsluitende optocht in Santa Cruz. Ze is erg geliefd onder de overwinterende vakantiegangers!

Carnavalsparade, Tenerife


De Begrafenis van de Sardine (Entierro de la Sardina) viert het ter hemel bestellen van de sardien op Aswoensdag.  Een groot uitgevallen en fel blinkende sardien wordt onder luid gejammer van als weduwnaar verklede heren en geknal van vuurwerk gecremeerd. Dit is een ander populair evenement voor iedereen op vakantie in Tenerife.

Sardien begrafenis, Tenerife


De Hoge Hakkenparade
 die plaatsvindt in Puerto de la Cruz is ook de moeite waard. Er doen met name drag queens aan mee die het motto 'dress to impress and shock' heel letterlijk nemen. De leukste optocht op het eiland voor wie tegen een stootje kan!

Hoge Hakken Marathon, Tenerife

Straatfeesten 

Zolang je verkleed komt, heb je het gegarandeerd naar je zin tijdens de Carnavalsnachtfeesten in Santa Cruz en Puerto de la Cruz. Bereid je voor op lange, vermoeiende nachten! Maar het is het allemaal waard...

En het leuke is, je beleeft deze feesten gratis en voor niets overal op straat! Je kiest natuurlijk zelf hoeveel je uitgeeft aan drank en eten. Meer gratis activiteiten op Tenerife.

Straatfeest Santa Cruz Carnaval, Tenerife

Na al het feestgewoel en feestgeweld heeft Tenerife vervolgens maanden nodig om de kater weg te slapen, om vervolgens in de lente en zomer weer flink uit pakken met allerlei feria's en evenementen. En dan kun je ook weer volop genieten van de mooiste stranden van Tenerife!