Leuke eetadresjes in Barcelona, ook met kinderen!

Barcelona is een ontzettend leuke stad om in rond te kuieren en uit eten te gaan. Maar heb je kinderen bij je, dan wil je het misschien iets beter organiseren, en vooral een lijstje klaar hebben met niet alleen goede maar ook kindvriendelijke restaurants. Nu, als het geen sterrenrestaurant is, kun je in Barcelona met kinderen vrijwel overal terecht. Dit zijn echter 5 adresjes met voorzieningen of een speciale 'funfactor'!

1. Bun Bo Vietnam, in Barrio Gótico

Bun Bo Vietnam, Barcelona
 
Gezellig ingericht, vol kleur en fantastie, met lampionnetjes, maskers, playmobil figuurtjes,... Gewoon leuk! En naast eenvoudige opties als rijst met kip hebben ze bijvoorbeeld frietjes. Het volledige menu kun je vooraf op de website bekijken (http://www.bunbovietnam.com/). Het eten is er lekker en helemaal niet duur ook. Een dagmenu kost er bijvoorbeeld 10 euro. Dit restaurant staat dan ook niet voor niets in onze Top budget eetplekjes in Barcelona. Super centraal gelegen bovendien, met een kleurrijk terras aan een gezellig pleintje, met als attractie bovendien een muur vol foto's van 'happy moments', die samen een kus in het groot laten zien. Dichtbij de Kathedraal in de mooie wijk Barrio Gótico (Calle Sagristans, 3).

2. Bar del Convent, in El Born

Bar del Convent, Barcelona

Een bar-restaurant in een prachtig klooster? Dat is al een attractie op zich! Bar del Convent (Plaça de la Acadèmia) in de trendy wijk El Born is uniek met haar hoge Gotische plafonds. Het is er ruim, licht en aangenaam koel. Er is veel ruimte, ook voor buggy's, en er is een speelhoekje met boeken en speelgoed. Ook buiten op de grote patio kun je je spelende kroost in het oog houden terwijl je van een kopje koffie geniet. Ontbijt, brunch, lunch of diner kan ook (Website: http://conventagusti.com/).

Bar Convent ligt trouwens vlakbij het chocolademuseum of Museu de la Xocolata, als je nog zin hebt in een zoet uitstapje met de kinderen. (Comerç 36; zie onderaan op de kaart) En er zijn nog tal van andere leuke activiteiten om met kinderen te doen in Barcelona.

3. Een echte chocolatería: een eetplekje die voor kinderen gemaakt lijkt!

Torrijas y churros

Met kinderen is het eigenlijk een must om een van die typische Spaanse chocolaterías te bezoeken:
 
- We bevelen Chocolatería La Nena warm aan, voor haar heerlijke melindros (lange vingers) die je in warme chocolade doopt. Dit kleurrijke, speels ingerichte cafeetje is een klassieker onder locals in de Gràcia wijk (C/ Ramón y Cajal, 36). Zorg er alleen voor dat je er vroeg bij bent, vooral op een winternamiddag, om drukte te vermijden. (http://www.chocolaterialanena.com/) 
 
- Voor chocolate en zoet kun je ook terecht in de centralere Barrio Gótico wijk, bij de vermaarde Valor chocolatería, van de bekende keten. Die van Barcelona bevindt zich in C/ Tapineria, huisnummer 10. (http://www.chocolateriasvalor.es).
 
- Granja M.Viader (1870) is ook al een klassieker met een stevige reputatie. Behalve de kwaliteit van al dat lekkers, geeft het authentieke interieur van vroeger deze plek zeker ook een meerwaarde. (Carrer d'en Xuclà, 6. Website: http://granjaviader.cat.mialias.net/)

4. Doble Zeroo, in El Born

Doble Zeroo, Barcelona

Hou je van sushi of Japans maar twijfel je of je daar wel met de kinderen naartoe kunt in Barcelona? Dan hebben we het perfecte adres voor jullie! Bij Doble Zeroo (doblezeroo.com) in El Born, niet ver van het Ciutadella park (Carrer de Jaume Giralt, 53), zijn kinderen van harte welkom. Zo biedt dit gewaardeerde restaurant 2 aangepaste kindermenu's (6,5 euro), met bijvoorbeeld rijst, groentjes en gepaneerde kip, drank en toetje inbegrepen zoals bij de volwassenen. Daarnaast is er 'Kodomoo' ('kind' in het Japans), een speelruimte voor kinderen, met gratis activiteiten zoals knutselen onder begeleiding van monitors elke zaterdag, zondag en op feestdagen van 13.00 tot 16.00u.  Zo kunnen jullie als ouders eens lekker lang tafelen en bijpraten! En tafelen is er een belevenis, met een fusie van Japanse gerechten en exotische tapas op het menu.

5. Mika Milan en Ideal, in Poblenou

Rambla del Poblenou, Barcelona

Poblenou is een opkomende wijk in Barcelona, met een heuse Rambla omzoomd met bomen: gezellig, familiaal en vol bars en restaurants. De Rambla de Poblenou heet ze, authentiek en zonder de drukte en het gevaar voor zakkenrollers aan de bekende Rambla in het centrum. Bovendien zijn er familievriendelijke restaurants:

 

Restaurante Mika Milan Barcelona

- Met kinderen is de Italiaan Mika Milan er een prima keuze (Rambla de Poblenou 127 - Website: http://www.mika-milan.com/). Want welk kind eet niet graag een lekkere pasta? En we hebben het over echt Italiaans, gezond en huisgemaakt. Ook na de lunch blijft Mika Milan open, voor koffie en cake. Bovendien biedt het warme interieur in hout een open ruimte voor buggy's, en is er een gezellige ruimte met sofa waar de kinderen graag vertoeven. Het heeft ook een terras aan de Rambla. Een heel ander verhaal dan de terrassen op de bekende Rambla in het centrum, waar je veelal een fortuin betaalt voor slechte kwaliteit.

- Nog een kind-én hondvriendelijk restaurant in Poblenou is Ideal (Carrer de Marià Aguiló, 99). Dit restaurant biedt een gezellig interieur met prachtige speelhoekjes, houten stoelen en banken met comfortabele kussens, huisgemaakte taarten,... Ook wie vegetarisch eet, zal er zijn gading vinden. Een dagmenu krijg je er al voor 8 euro! Met een buggy kom je gemakkelijk binnen, er is een verschoningsruimte in het toilet, en een aangename patio die koelte biedt in de zomer. 

6. Els Pollos de Llull, bij het Ciutadella Park en bij de Sagrada Familia

Sagrada Familia Rambla

Wat is er nu gezelliger dan geroosterde kip ('pollo') met patat met de hele familie? Precies! Vooral op zondag komen er veel gezinnen. Het restaurant (http://www.elspollos.com/) biedt een tafeltje in de hoek waar kinderen kunnen spelen, lezen of kleuren. Wel is er niet veel plaats voor buggy's tussen de tafels, dus vouw die even netjes op. Er zijn 2 van deze restaurants, eentje bij de Parque de la Ciutadella (Carrer de Ramon Turró, 13) en eentje bij de Sagrada Familia (Carrer de Nàpols, 272). Die laatste is wellicht ook de leukste kerk ter wereld om met kinderen te bezoeken! 

Over de Sagrada Familia en andere belangrijke bezienswaardigheden kun je meer lezen in ons Barcelona artikel.

Kaart: Leuke eetadresjes in Barcelona, ook voor kinderen