Voordelig hapje uit eten in Barcelona: waar?

Barcelona lijkt gemaakt om er uit eten te gaan. De Catalaanse stad is gezegend met veel goede eetgelegenheden, die helemaal niet duur hoeven te zijn. Integendeel! Je vindt er trouwens allerlei soorten restaurants en bars, van typisch Spaans en tapas tot hip vegetarisch, exotisch, internationaal of gewoon leuke eetplekjes om met kinderen naartoe te gaan. Voor wie vooral iets kleins of voordelig van prijs zoekt, zijn dit enkele centraal gelegen aanraders:

1. Hartige hapjes bij Rekons - Poble Sec en Sant Antoni

Rekons, BarcelonaBistro Rekons (http://empanadasrekons.com/) is een begrip in Barcelona. Deze plek heeft een uitstekende reputatie voor gevulde hartige hapjes in diverse soorten en maten, in het Spaans 'empanada' genaamd. Je kunt kiezen uit o.a. de volgende vullingen: pisto, bacon, kip, tonijn, ham en kaas. Ook zijn er vegetarische opties. Momenteel zijn er 2 Rekons, in 2 hippe foodwijken van Barcelona: Poble Sec (Blai 48, hierboven in de foto) en Sant Antoni (Comte d'Urgell 32). Open van 10:00 uur 's ochtends tot middernacht iedere dag van week. Meenemen of op je vakantieadres laten leveren, kan ook!

2. Reis van de Rambla af naar Grand Beirut - Barrio Gótico

Grand Beirut, BarcelonaLes 1: eet vooral niet op een terrasje aan de alom bekende Rambla, tenzij u weinig waar voor veel geld wilt. Sla liever een van de zijstraatjes in en je zult allerlei schatten vinden, van goedkoop tot chique en trendy. Wij focussen hier even op de budgetopties. Een ervan is Grand Beirut, voor wie houdt van exotisch en lekker Libanees wil eten. Vooral de rijsthapjes in wijnbladeren zijn er sappig en subliem. (Carrer de Josep Anselm Clavé, 9)

3. Verwen al uw zintuigen bij Bun Bo Vietnam - Barrio Gótico

Bun Bo Vietnam, BarcelonaVerwen uw smaakpapillen met gerechten uit het Verre Oosten in dit restaurant aan een gezellig pleintje in de Gotische wijk (Calle Sagristans, 3), dichtbij de Plaza de Catalunya. Bun Bo Vietnam biedt een zeer redelijk geprijsd dagmenu van 10 euro en ook kiezen van de kaart komt prima uit. Je kunt er nooit reserveren, maar wel eten bestellen en afhalen als je verzekerd wilt zijn van het heerlijke eten van Bun Bo. Maar wellicht eet je liever in het restaurant zelf, want het is zo gezellig ingericht, vol kleur en fantastie, met lampionnetjes, mooie maskers,... (http://www.bunbovietnam.com/) 

4. Even naar het Baskenland bij Txirimiri -El Born

Pintxos 

Je vindt er meer prikkers op een tapasbord dan op een stekelvarken, en de toog vol uitgestalde pintxos zal zeker je aandacht trekken. Dit restaurant met de grappige Baskische naam Txirimiri (uitgesproken 'tsjirimiri') is dé plek in Barcelona voor het proeven van de niet te overtreffen pintxos uit het Baskenland. Het restaurant ligt in de La Ribera wijk en is geopend van 9:00 uur 's ochtends tot 23:30 uur 's avonds van dinsdag tot en met zondag. Adres: Carrer de la Princesa, 11, Barcelona, 08003, tel +34 933 101 805.

5. Snack 55 - Eixample

Probeert u zich een logische route te banen in het modernistische labyrint van de wijk L'Exiample. Het is lastig om er goede maar snelle maaltijd te vinden, waarbij iets meer geboden wordt dan chips en pinda's. Maar het is er: vlakbij metro station Tetuan waar lijn 2 stopt, vindt u Snack 55's. Prettige sfeer en prima plek met zeer voordelig eten; ook  kunt u er live voetbal kijken.
Adres: Passeíg de Sant Joan, 55, Barcelona, 08009 tel +34 932 657 419.

6. Echte tapas bij Caramba - El Raval

Barcelona - El Raval

Als u tapas wilt proberen in haar traditionele vorm, dus zonder alle tegenwoordige poespas en niet in een toerist trap zoals je die aan de Rambla vindt, sla dan de Raval wijk in richting deze bar (Carrer de la Cera 57, www.carambabcn.com). Een zeer eenvoudig etablissement waar veel stamgasten afkomen op de no-nonse: een drankje en iets te eten erbij voor heel weinig geld, meer niet. 

7. Vis en friet - Rambla del Raval

Fish and chipsVoor een lekkere eenvoudige vis & friet-maaltijd kunt u terecht aan de Rambla del Raval bij Fish and Chips. Geopend van 9.00 uur 's ochtends tot maar liefst 02:00 's nachts!

8. Het sprankelt bij Q bo - Plaça d'Espanya

Cava 

Voor een drankje en toast bent u bij Q bo aan de Carrer de Vilomat (nabij Placa d'Espanya, metro Rocafort) aan het juiste adres. U zult in heel Barcelona geen voordeliger glas cava kunnen vinden om uw bestelling van het altijd zeer redelijk geprijzde dagmenu te begeleiden.

9. Mediterraans dieet bij Manduka Coquería - Gràcia

Barcelona - GraciaDe wijk Gràcia is de thuisbasis voor restaurant Manduka Coquería. Manduka is gespecialiseerd in cocas, een soort hartige koek en de Catalaanse variant van pizza. Met alle mogelijke 'beleg' wordt geëxperimenteerd - en als je meer van zoet houdt, kunt je hier je hart ophalen met de dessertopties.

10. Veganistisch eten bij Gopal in Barrio GóticoPuente del Bisbé

In de Barrio Gótico, oftewel de Gotische wijk (Carrer dels Escudellers, 42), vinden we nog een fantastisch restaurant voor een voordelige maaltijd: Gopal. Het is een vegetarische delicatessenzaak. Gopal is bijzonder goed in het bereiden van burgers, cake and versgeperst sap. Open van 10:00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds van zondag tot en met vrijdag; zaterdag van 13:00 uur tot en met middernacht.

Meer weten over de Barrio Gótico? Of tapas eten aan de kleurrijke Boquería markt? Bekijk deze video reisgids! 


Nog op zoek naar een appartement in Barcelona? 

Overzicht 25 vakantieappartementen in Eixample
Overzicht 19 vakantieappartementen in de Gothische wijk van Barcelona
Overzicht 4 vakantieappartementen in de wijk Gracià in Barcelona
Ocerzicht vakantieappartementen in Raval