De stranden van Torremolinos - Playa de la Carihuela

Slechts een paar meter van het centrale strand Playa del Bajondillo ligt Playa de la Carihuela, het grootste strand van Torremolinos.

Playa de la Carihuela

Torremolinos, Playa de la Carihuela

 

Een belangrijke troef is dat dit strand ideaal is om te zwemmen dankzij het heldere, ondiepe water. Het aanbod voorzieningen is ook heel volledig, wat veel gezinnen aantrekt, koppels en mensen op zoek naar een ontspannen dagje aan zee.

 

Torremolinos, Playa de la Carihuela

 

Net als de andere stranden in de omgeving wordt La Carihuela gekenmerkt door zijn donkere, overvloedige zand. Het strand is ongeveer 2 km op 40 meter. Omdat het ten westen van Torremolinos ligt, is La Carihuela zeer populair en dus vaak erg druk in het hoogseizoen, ondanks zijn enorme omvang! Parkeren in de buurt kan dan ook heel lastig zijn tijdens de drukke maanden van juni tot augustus.

Voorzieningen

Torremolinos, Playa de la Carihuela

 

Er zijn heel wat voorzieningen nabij het strand. La Carihuela is een van de best voorziene stranden in de omgeving; alles is aanwezig, van verhuur van strandbedden en watersportmateriaal tot toegang voor andersvaliden, badmeesters, speeltuinen, openbare toiletten en buitendouches.

Puerto Marina, de moderne jachthaven van het naburige Benalmadena, is te vinden aan het westelijke uiteinde van het strand. Daar zijn er tal van winkels, restaurants, zeil-en duiklessen, verhuur van bootjes en catamarans en andere dagactiviteiten (zoals het gekende Sea Life Aquarium).

 

Torremolinos, Playa de la Carihuela

 

De promenade die langs de stranden loopt is een van de meest bezochte plekjes in Torremolinos. Hier kun je een hapje eten in een van de vele bars erlangs, en je kunt er proeven van verse vis van de Costa del Sol. Betaalbare prijzen en zicht op zee, zalig!

De promenade is het hele jaar door populair dankzij de gematigde temperaturen in het zuiden van Spanje. Zelfs in de winter wandelen, fietsen of skateboarden mensen hier langs het strand, terwijl anderen gewoon een bankje in de zon opzoeken.

Hoe kom je er?

Het strand is te voet gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Torremolinos; daal de trappen langs de winkels af naar de waterkant van Bajondillo, en dan verder naar het westen langs de rotsachtige kaap (Punta de Torremolinos) via de promenade.

Vanuit Benalmadena geraak je er door vanuit de Puerto Marina in noordoostelijke richting te lopen.

Met de auto neem je de MA-21 of 'Carretera de Cadiz' richting Benalmadena. Je passeert het centrum van Torremolinos en net voor de ingang van Benalmadena, neem je de afslag naar links die leidt naar de Avenida Carlota Alessandri. Eenmaal je zo in noordelijke richting rijdt, kom je bij het strand door gewoon rechts af te slaan. In midden- en laagseizoen moet het vinden van een parkeerplaats in de buurt van het strand geen probleem zijn.

Vanuit het centrum van Malaga is Torremolinos ook met de trein bereikbaar. Ze vertrekt om de 20 minuten. De reistijd is ongeveer 20 minuten en de prijs heen en terug is ongeveer 4 €. Voor meer informatie over de stations en het uurrooster, kun je deze pagina bezoeken.

Bekijk ook de andere stranden van Torremolinos.

Kaart