De leukste dingen om te doen met je kinderen in L'Estartit

Het kan best wel een uitdaging zijn om elke zomer weer een vakantie te plannen waar het hele gezin zich in kan vinden, vooral met kinderen die graag dingen doen die ze leuk vinden. L'Estartit ligt in het noordoosten van Spanje en behoort tot de provincie Girona. Het biedt tal van activiteiten en won zelfs een prestigieuze Family Destination Award (FDA), toegekend door de Catalaanse Toeristische Raad en de Catalaanse regering.

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Deze award is voor bestemmingen met specifieke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en een divers cultureel programma voor kinderen. Ook biedt L'Estartit fantastische routes in de natuurlijke omgeving, perfect voor een fijne fietstocht of wandeling.

Hieronder volgt een gids met activiteiten voor jong en oud. De ongerepte natuurlijke landschappen met adembenemende kliffen en stranden in L'Estartit; het eeuwenoude historische en culturele erfgoed van de streek; de heerlijke lokale gerechten en wijnen... Van dat alles en nog veel meer kun je genieten tijdens je vakantie!

L'estartit, Costa Brava

En ook voor de allerkleinsten zijn er fijne activiteiten binnen deze aantrekkelijke omgeving!

1. Laat je kind spelen en nieuwe vriendjes maken in de Mini Beach Club

In Spanje vinden tal van evenementen plaats die bedacht zijn voor de hele familie, maar niets is zo aanlokkelijk als een zalig dagje strand. Zodra je L'Estartit binnenkomt, strekt een immense kustlijn van wel 15 km - vaak ongerepte - stranden en kliffen zich voor je uit.

Platja Gran, L'Estartit

Langs de wegen die langs de stranden lopen, liggen bovendien tal van openbare voorzieningen voor jonge kinderen, maar ook diensten voor watersport en boottochten die leuk zijn om te doen met het hele gezin.

De meeste bezoekers gaan naar Platja Gran, het eerste en belangrijkste strand dat je tegen zult komen en ook gemakkelijk bereikt. Het ligt voor de woonwijk van L'Estartit, met tal van voorzieningen: gratis rolstoelen voor op het strand, strandstoelen die je kunt huren, en zelfs een speciale kinderclub!

L'estartit, Costa Brava

Deze kinderclub heet de Mini Beach Club, met leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De club is open in juli en augustus, en combineert spelletjes met educatieve activiteiten, zoals waterspelen, sport en workshops gericht op teamwork en de ontwikkeling van interpersoonlijke vaardigheden. Het ligt aan het stranddeel dicht bij de Avenida de Grecia.

2. Geniet tijdens een ontspannende boottocht naar de Medes Eilanden

De Medes Eilanden zijn een natuurlijk toevluchtsoord voor vogels en andere dieren. Omdat het als beschermd gebied geldt, mag je het niet betreden, al kun je dit stukje wonderlijke natuur wel benaderen per boot. Je kunt er zelfs duiken en zo het zeeleven rondom verkennen.

Medes eilanden, L'estartit, Costa Brava

Om de boot te nemen, ga je gewoon naar het havengebied van L'Estartit en huur je een boot voor de hele familie bij een van de gespecialiseerde operators. Je kinderen zullen de tocht naar de eilanden als een heus avontuur beleven! 

We bevelen vooral Nautilus en de boot El Corsari Negre aan. Verblijf je graag dicht bij deze wonderlijke eilanden, boek dan een van onze beste vakantiehuizen in L'Estartit!

Ilhas Medes, L'estartit, Costa Brava

3. Wandel naar het 'Kasteel Montgri' en waan je in de Middeleeuwen

In Spanje zijn er tal van routes en bezienswaardigheden die ideaal zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Kinderen zullen zich bijvoorbeeld de koning te rijk voelen in 'Castell Montgri', of 'het Kasteel op de Grijze Berg', in de afgelegen heuvels van l'Estartit in Tarroella de Montgri.

De beste manier om er naartoe te gaan, is een ​​ochtendwandeling. Vergeet niet om een ​​fles water en comfortabele schoenen te voorzien, want het is ongeveer anderhalf uur wandelen. De route gaat in stijgende lijn omhoog, wat een adembenemend uitzicht oplevert. 

Het kasteel zelf is indrukwekkend, met dikke muren van wel 13 meter hoog, en vier ronde torens in middeleeuwse stijl. Je kunt er heerlijk picknicken, iets wat de kinderen ook fantastisch zullen vinden zo vlak bij het kasteel!

4. Ontdek de natuurlijke schoonheid van l'Estartit per fiets

L'Estartit ligt midden in prachtige natuur, omgeven door de Medes-eilanden, de Costa de Montgri en de zijrivieren van de rivier de Ter.

Hou je van fietsen, dan is het gebied Lower Ter, tussen de rivier de Ter en het centrum van het stadje, ideaal voor een familierit langs rustige landelijke weggetjes. Het is er heerlijk vlak, zodat jong en oud hier gemakkelijk kan fietsen en ondertussen genieten van de overweldigende natuurlijke schoonheid rondom. 

Er zijn tal van routes die je kunt kiezen langs de rivier Ter en daaromheen. Volg je intuïtie en neem vooral voldoende water mee en een paar snacks voor onderweg. 

5. Bezoek de Botanische Tuin in Calella de Palafrugel

Op een halfuurtje rijden van l'Estartit, in het pittoreske kustdorpje Calella de Palafrugell, ligt een van de beste botanische tuinen aan de Middellandse Zee.

Calella de Palafrugell, Costa Brava

Een wandeling in deze tuin met prachtig paleis biedt het genot van honderden plantensoorten, bloemen en bomen uit de hele wereld, beelden van nationale en internationale artiesten, en overweldigende uitzichten op de kustlijn. De tuin loopt in terrassen af naar de zee, en de zonsondergang is er gewoonweg adembenemend. 

Daarnaast vindt hier in het openlucht auditorium in de zomer het beroemde 'Jardin Cap Roig Festival' plaats, met concerten en dansvoorstellingen van bekende artiesten. Meer hierover lees je in onze Top Activiteiten in Calella de Palafrugell.

Een verblijf in een vakantiehuis midden in de natuur in Calella de Palafrugell werkt als een verjongingskuur. Hier in deze streek zit een ontspannende vakantie aan zee boordevol fijne belevenissen, sport, cultuur, boeiende evenementen en de beste lokale gastronomie. Zo laad je je batterijen in geen tijd weer op voor de rest van het jaar!