Maro strand - Playa de Maro, Nerja

Het Maro strand of Playa de Maro in de gemeente Nerja, ook wel gekend als La Cala de Maro, verdient een plek op elk toplijstje voor 'Mooiste stranden in Andalusië'. Het kristalheldere water daar, de gemakkelijke toegang en de ongelooflijk mooie omgeving maken van het Maro strand terecht een topfavoriet om te bezoeken wanneer je in een vakantiehuis aan de kliffen van Maro verblijft.

Slechts een paar kilometer buiten Nerja, langs de oude N-340 kustweg, ligt het dorpje Maro, nog binnen de gemeentegrenzen van Nerja. Daarom worden de stranden van Maro - het Maro strand en La Caleta de Maro - ook beschouwd als Nerja stranden.

Spaanse gezinnen bijvoorbeeld verkiezen vaak de rust van het minder bekende naburige Maro baaitje, La Caleta de Maro. Het Maro strand heeft echter heel veel fans en met reden!

Maro strand video

 

Over het Maro strand

Het strand zelf is een mix van kiezels en grof zand van ongeveer 500m lang en 20m breed. De schilderachtige baai ligt geklemd tussen de kliffen, de omringende landbouwgrond en bovenaan de overblijfselen van een oude Moorse wachttoren.

Maro strand - La Cala de MaroDe ligging kan haast niet idyllischer. Dit baaiachtige strandje grenst aan Los Acantilados de Maro - Cerro Gordo Natural Area, een kuststrook die gelukkig rigoureus beschermd is. In dit gebied is visserij niet toegestaan, wat het mariene leven volop heeft doen bloeien.

Snorkelen aan het Maro strand, La Cala de Maro

Het blijft verbazen hoeveel vissen hier te zien zijn. Die overvloed en het uitzonderlijk heldere water maken het tot een van de beste locaties in Andalusië om te snorkelen en duiken.

De hele familie kan snorkelen aan het Maro strand, want de meeste beste plekken liggen op gemakkelijke zwemafstand van het strand. Doe gewoon een snorkelmasker op en dompel je hoofd onder water, dan zie je al heel wat van het rijke zeeleven!

Waterval aan het Maro strand

Snorkelen aan het Maro strand, waterval

Er zijn verschillende rivieren die hier uitmonden, met spectaculaire watervallen als resultaat. De grootste is de Cascada la Doncella en de Cascada Grande de Maro. Een sterk aanbevolen activiteit is kajakken op zee. De route tussen Burriana en Maro is uitzonderlijk mooi en goed voor iedereen die zin heeft om te kayakken.

De poreuze kalksteen rots, dezelfde rots die aan de oorsprong ligt van de nabijgelegen grotten van Nerja - Nerja telt veel bezienswaardigheden - draagt bij tot de pracht van de omgeving. Grillige rotspartijen, onderwatergrotten en spelonken en tal van interessante formaties maken van kajakken hier een onvergetelijke ervaring.

verhuur van kajaks - Maro strand

Vanaf het strand van Maro kunt u per uur kajaks huren via het Salamandra multi-avontuur bedrijf (http://www.malaga-experience.com/newaventura). Ze kosten 7,60 € per uur. Ze bieden ook SUP - Standup Paddle - en tal van andere activiteiten. Probeer het eens – je zult versteld staan!

Alle nodige voorzieningen zijn verder aanwezig. Er is een kiosk, een restaurant, verhuur van ligzetels, toegang voor gehandicapten, douches, toiletten en er zijn badmeesters aanwezig tijdens de zomermaanden.

Bereikbaarheid

Vanuit Nerja gaat het langs de oude kustweg, de N340, en dan langs de afrit naar Maro. Rijd door het centrum van het dorp en neem bij de rotonde, net voor de afslag terug naar de N340, een scherpe bocht naar rechts. Rijd verder naar beneden.

Blijf rechtdoor gaan, volg gewoon de slingerende weg langs de kassen en boerderijen (dit gebied is bekend om zijn biologische producten). Je zult een aantal spectaculaire baaien zien opduiken naarmate je verder naar beneden rijdt.

De weg daalt verderop steil af naar het strand, en er zijn gewoonlijk auto's geparkeerd langs de kant van de weg. Parkeren is meestal geen groot probleem. In hartje zomer en tijdens het weekend, kan het wel nodig zijn dichter bij de top van de heuvel te parkeren en de rest naar beneden te wandelen. Er zijn 'parkeerwachters' die een bijdrage verwachten - normaal gezien ongeveer een euro.

Ontdek meer over de stranden in de omgeving in onze gids over de beste stranden van Nerja.

Maro strand kaart