Strand El Playazo - Playa El Playazo, Nerja

Het strand El Playazo is het langste en meest westelijke strand van Nerja. Het ligt net buiten het stadscentrum, wat het ook tot een van Nerja's rustigste en minst aangetaste stranden maakt.

El Playazo is vooral populair bij lokale Spaanse gezinnen.

Door de grootte en ligging is er, zelfs middenin de zomer, voor iedereen een rustig plekje te vinden.

Over El Playazo strand

Het strand is 1,7 km lang en ongeveer 30 meter breed. Het zand is typisch mediterraans, grof en donker.

Playa El Playazo, Nerja

El Playazo valt in een woord te omschrijven als ‘nauwelijks ontwikkeld’. Het gebied voelt verlaten aan, landelijk bijna, en wordt begrensd door boerderijtjes en suikerrietplantages.

Er waren plannen om een boulevard aan te leggen, maar door de huidige economische crisis zal die er de eerste paar jaar nog niet komen. Tot dan blijft Playa El Playazo een van de meest authentieke en minst ontwikkelde stranden in de omgeving.

Er loopt een grindpad langs het strand, geweldig om te joggen aan zee.

Faciliteiten

Parkeergelegenheid - er zijn parkeerplaatsen aan het strand. De gemeentelijke parkeerplaats biedt ruimte aan zowat 100 auto's. De kostprijs is ongeveer 1 €. Sommige chiringuitos bieden een eigen parkeerplaats, maar erg beperkt.

Douches, toiletten, strandwachten en een verhuurdienst strandzetels zijn aanwezig tijdens de zomermaanden.

Playa El Playazo, Playazo strand, Nerja

Er zijn momenteel vier chiringuitos / strandrestaurantjes / strandbars. Chiringuito Mauri (tel. 630 550.511), Merendero Pepe Mesa (tel. 600 513.854), Oasis (tel. 692 611.607) en El Varadero (tel. 600 541304). Ze serveren allemaal vis- en vleesgerechten en in het algemeen aan betere prijzen dan de restaurants aan populairdere stranden van Nerja. Visgerechten kosten meestal tussen € 6 en € 8, vleesgerechten zijn te krijgen vanaf 8 €. Oasis biedt ook pizza's.

De weg naar Playa El Playazo

Het strand is goed toegankelijk, en gemakkelijk met de auto vanaf beide uiteinden. Als u vanuit het centrum van Nerja komt, neem dan de N340 in westelijke richting, richtingTorrox, en rijd rechtdoor bij de rotonde aan de rand van Nerja. Blijf gewoon de kustweg volgen richting Torrox.

Een Repsol benzinestation zal rechts opduiken. Nu uitkijken naar een bocht naar links; volg de borden voor 'Hotel Marinas de Nerja'. Neem bij de T-splitsing een scherpe bocht naar links en volg deze weg naar het strand.

Wandelen naar El Playazo is vrij eenvoudig vanuit het centrum van Nerja. De gemakkelijkste route is langs de Paseo Marítimo, door die in westelijke richting te volgen vanaf het Torrecilla strand, en dan verder langs het El Chucho strand. De wandeling duurt ongeveer 25 minuten vanaf het Balcón de Europa.

Voor meer stranden in de omgeving, neem zeker een kijkje in onze gids naar de stranden van Nerja.

Kaart van El Playazo beach