De 10 beste naaktstranden in Spanje

Er even helemaal tussenuit zijn en relaxen kan soms helpen om al je zorgen voor even achter je te laten. Maar wat als je je bagage ook eens thuis zou laten?

naaktstrand in Spanje

Ga uit de kleren, bezoek enkele van de naaktstranden in Spanje en beleef een uitzonderlijke vakantie! Hier is een korte rondleiding langs de 10 beste naaktstranden in Spanje waar je je hele lichaam kunt laten bruinen!

1. Tenerife – Playa La Tejita

Het vakantieoord El Médano is gelegen op het eiland Tenerife, een van de prachtige Canarische Eilanden. Het is een waar surfparadijs en een hippe plek. Je vindt er namelijk niet enkel sterke winden, maar ook een alternatieve menigte die er zich verzamelt om te genieten van de golven, het zand en de zon op de mooie stranden van het eiland.

naaktstrand, Tenerife

Wandel door de zandduinen van het belangrijkste strand van El Médano in de richting van La Montaña Roja (de Rode berg) en geniet van een aangename tocht aan de voet van de berg. Al wandelend zul je Playa La Tejita bereiken, een van de mooie naaktstranden op Tenerife.

2. Tenerife – Playa de la Pelada

Ook Playa de la Pelada is gelegen op het zonnige Tenerife en is populair onder nudisten. Het vakantieoord El Médano bevindt zich bovendien op slechts een steenworp afstand van Playa de la Pelada dat verborgen ligt en garant staat voor privacy. Wie het strand wil bereiken moet wat klauterwerk over rotsen verrichten waardoor je er amper voorbijgangers of nieuwsgierige bezoekers zult aantreffen.

Bekijk ons aanbod aan vakantievilla's op Tenerife.

3. Almería – Cabo de Gata en San José

Almería is een uitstekende vakantieplek om er even tussenuit te gaan. Tijdens een lang weekend kun je de stad zelf bezoeken of rondreizen en andere nabijgelegen plekjes verkennen. Als je echter op zoek bent naar een nudistenoord, dan is het natuurpark Cabo de Gata dé place to be.

naaktstrand in Cabo de Gata, Almería

In Cabo de Gata zul je meerdere naaktstranden aantreffen, maar het is moeilijk om een mooier plaatje te vinden dan het kristalheldere water, het fijne zand en de zonneschijn van San José en de Cala de los Amarillos. Cala Carbón is een andere favoriete plek van nudisten waar je mensen met en zonder kleren zult vinden. Dit strand is nogal rotsachtig en de stenen zijn er scherp, dus kijk goed uit waar je gaat zitten.

4. Cádiz – Faro de Trafalgar

naaktstrand, Faro de Trafalgar, Cádiz

Cádiz is een fantastische stad waar je het gevoel hebt dat je wegvaart. De stad is zo gelegen dat het lijkt alsof je je op een groot cruiseschip bevindt. Je hoeft echter helemaal geen boot te nemen om Faro de Trafalgar te bezoeken. De wind kan hier hevig te keer gaan waardoor de 'kleding is optioneel'-regel zeker van pas zal komen. Ook de stroming op dit strand mag je niet onderschatten waardoor je dus maar beter voorzichtig bent als je kinderen erbij zijn tijdens je vakantie in Cádiz.

5. Marbella – Cabo Pino

Cabo Pino staat ook wel bekend als Atola Beach en strekt zich uit langs de Dunas De Artola. Het is een beroemd en aangenaam naaktstrand dichtbij Marbella, een plek die bekendstaat om haar weelderige luxe. Op dit naaktstrand zul je je designerstrandhanddoek kunnen neerleggen tijdens je vakantie in Marbella tussen al het lokale jonge en modebewuste geweld.

6. Gran Canaria – Maspalomas Beach

We gaan even terug naar de warme en prachtige Canarische Eilanden. Deze keer vestigen we onze aandacht op Gran Canaria en in het bijzonder op het strand Maspalomas. Een vakantie op Gran Canaria staat garant voor kilometers zandduinen waar je je in de Saharawoestijn waant. Het naaktgedeelte zul je tussen de vuurtoren van Maspalomas en het vakantieoord Playa del Inglés vinden. Het is echter slechts een van de vele naaktstranden die Gran Canaria rijk is.

naaktstrand, Maspalomas, Gran Canaria

7. Tarragona – Playa de El Torn

Playa de El Torn is een lang en beroemd strand gelegen in Tarragona, een stad langs de kust van het levendige Barcelona. Hier geldt opnieuw de regel dat zwemkledij optioneel is, maar nudisten zijn hier heel gebruikelijk. Matige golven en grind in plaats van zand schrikken de bezoekers die er zich elk jaar verzamelen niet af.

Bekijk hier ons aanbod aan vakantiehuizen in Tarragona.

8. Sitges – Cala de Home Mort

Iets noordelijker vind je Sitges, een stad die lang de homohoofdstad van Spanje geweest is. De plaatselijke activiteitenkalender wordt er gekleurd door homo- en lesbiennefestivals, activiteiten in bars en parades. Sitges is daarnaast ook een hotspot voor strandliefhebbers met tal van homovriendelijke naaktstranden.

naaktstrand, Cala de Home Mort, Sitges

Een van deze stranden is Cala de Home Mort, maar er liggen nog heel wat meer stranden op je te wachten als je de kustlijn verkent. Op de meeste stranden kun je kiezen of je zwemkledij draagt of niet.

Neem een kijkje naar ons aanbod aan appartementen in Sitges.

9. Mallorca – Es Trenc

Een blauwe zee, wit zand, kalm water en rustige zandduinen ... Dat is Es Trenc, het beroemdste naaktstrand op het eiland Mallorca. Twee kilometer van zacht zand strekt zich uit tot aan de oneindige zee.

naaktstrand, Es Trenc, Mallorca

Dit Balearische eiland is een bestemming die je moet gezien hebben! Ga er dit jaar heen en huur een vakantievilla op Mallorca.

10. Granada – La Herradura

Je denkt waarschijnlijk niet aan stranden als je denkt aan het Alhambra, bergen en skiresorts. De kust van Granada, de Costa Tropical, heeft echter heel wat stranden te bieden die vaak rustig en traditioneel Spaans zijn. La Herradura ('het hoefijzer' genoemd naar de vorm ervan) ligt dichtbij het wat bekendere Almuñecar aan de Costa Tropical. Het lokale naaktstrand Cantarriján ligt net ten westen van La Herradura. Je vindt er twee mooie beschermde en beschutte stranden naast elkaar waar je kunt kiezen of je je kleren aanhoudt of niet. De locatie zal je zeker weten te bekoren!

Tot zover onze gids van de 10 beste naaktstranden die je vast en zeker moet bezoeken tijdens je volgende langverwachte reis naar het zonnige Spanje. Je kunt alvast wat minder bagage meenemen!