De beste sportevenementen in Spanje

Ben je een sportliefhebber? Dan hebben we goed nieuws voor je! Dit jaar belooft een echt sportjaar te worden vol uiteenlopende sportevenementen die je van dichtbij kunt meemaken.
 
Of het nu grote stadions, binnencircuits of buitenpaden zijn, Spanje is dit jaar gastheer voor een reeks internationale wedstrijden en kampioenschappen die het hart van elke sportliefhebber sneller doen slaan. Er is voor iedere liefhebber wat wils, ongeacht waar in Spanje je verblijft.
 
Grote sportkampioenen zullen naar Spanje terugkeren om hun titel te verdedigen. Ontdek waar en wanneer je deel kunt nemen aan de beste sportevenementen van het jaar in Spanje. 
 
La Vuelta a España

1. Formule 1 Grand Prix van Spanje, Montmeló

Liefhebbers van Formule 1 kunnen het al met een stip markeren op hun kalender, want de Formule 1 Grand Prix is dit jaar in Montmeló. De beste piloten ter wereld zullen er ongetwijfeld weer hun duivels ontbinden. Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Sebastian Vettel en velen anderen zullen er strijden om een podiumplaats.
 

Formule 1

2. Red Bull Moto GP, Jerez

De grote sterren van de Moto GP keren weer terug om het asfalt onveilig te maken op het circuit van Jerez tijdens de Red Bull Moto GP van Spanje. Motorrijders en -liefhebbers moeten op de afspraak zijn in Jerez, dus zorg ervoor dat je de GP opneemt in je plannen voor je vakantie in Cádiz.

Als je de GP in Jerez dit jaar aan je voorbij moet laten gaan, dan zijn er nog altijd drie andere grote prijzen in Spanje die je kunt meepikken: Barcelona in juni, Aragón in oktober en Cheste (Valencia) in november.

Moto GP, Jerez

3. Andalucía Valderrama Masters, Cádiz

De beste Europese golfers begeven zich weer naar Spanje tijdens de Andalucía Valderrama Masters in de Real Club de Golf Valderrama in Sotogrande (Cádiz).

Huur een vakantiehuis in Andalusië om te genieten van één van de Europese regio's met de hoogste concentratie golfbanen. De International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) heeft Andalusië tot "Europese golfbestemming van het jaar" uitgeroepen. De regio telt dan ook heel wat golfbanen van hoogwaardige kwaliteit.

Real Club de Valderrama

4. Rittenkoers La Vuelta a España

In de zomer staat Spanje in veel families weer in de schijnwerpers omwille van dé rittenkoers van het jaar: La Vuelta Ciclista a España die de kijkers doorheen het grootste gedeelte van het land leidt. 
 
 
La Vuelta a España

5. Mutua Madrid Open Tennis Toernooi 

Van eind april tot begin mei is de verbazingwekkende Caja Mágica ("magische doos") in Madrid, ook dit jaar, opnieuw het decor voor het tennistoernooi Mutua Madrid Open. We zeggen verbazingwekkend, omdat de wanden van de "magische doos" ​​mobiel zijn, zodat dezelfde tenniswedstrijd zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Een knap staaltje architectuur in combinatie met een potje wereldtennis in één van de beste steden in Spanje.

Mutua Madrid Open Tennis

6. Rally Catalonië - Històric-Rally de Les Caves

De Històric-Rally de Les Caves in Catalonië moet voor dit jaar nog bevestigd worden. Deze traditionele race voor klassieke voertuigen wordt op 600 km aan afgesloten wegen gereden met onder meer etappes die in het verleden werden gebruikt voor de beroemde Rally Catalunya, onderdeel van de kalender van het Wereldkampioenschap Rally. 

Als je van plan bent om in Barcelona te verblijven, zorg er dan voor dat je de start en de aankomst van de race niet mist! Je krijgt hier de kans om fantastische racewagens te bewonderen en om een vleugje van de typische adrenaline die met dergelijke evenementen gepaard gaat, op te snuiven. 

7. El Clásico: Madrid vs F.C. Barcelona

Telkens als Real Madrid en FC Barcelona elkaar in de ogen kijken, zit heel Spanje aan het scherm gekluisterd. Het is immers voor maar weinig fans weggelegd om de wedstrijd live in het stadion te kunnen volgen.

Niets is voorspelbaar wanneer deze twee wereldploegen oog in oog staan tijdens "El Clásico" maar toeschouwers kunnen altijd gegarandeerd genieten van één van de beste voetbalwedstrijden ter wereld, gespeeld door de grootste voetbalsterren. Wees er als de kippen bij als je tickets wilt, want ze gaan als zoete broodjes over de toonbank!

Barcelona vs Real Madrid

8. Halve Marathon van Málaga

In november vindt de populaire halve marathon van Málaga plaats. Na vele edities met hetzelfde parcours, hebben de organisatoren ervoor gekozen om een nieuw parcours uit te tekenen. De start en de finish zullen op dezelfde plek liggen waardoor supporters de lopers meer dan eens kunnen aanmoedigen.
 
Het parcours zal van start gaan aan Paseo del Parque in het centrum van Málaga. Een groot deel van de route zal de lopers langs het water leiden, zowel in het noorden als in het zuiden van de stad. Zo hebben kijklustigen genoeg plaats om de lopers te motiveren en is er de mogelijkheid om voldoende standjes te voorzien om de lopers te bevoorraden. Je hebt zo ook keuze te over als je besluit om in Málaga te verblijven om het evenement bij te wonen.
 
De lopers zullen onder meer de haven van Málaga, Muelle Uno, Centre Pompidou, de oude sigarenfabriek die vandaag onderdak biedt aan het Russisch Museum en het Automuseum kunnen bewonderen. Op de terugweg staan Plaza de la Merced, het Picasso musuem, het Romeins theater en het Alcazaba fort op het programma, om vervolgens af te sluiten met het Museum voor Schone Kunsten en de eindmeet.

Als je een loper bent, ben je wellicht geïnteresseerd in meer informatie aangaande de beste marathons en loopevenementen in Spanje

Marathon

Zoals je hebt kunnen lezen, is Spanje een echt sportland. Het is dan ook geen wonder dat enkele van de belangrijkste kampioenschappen op internationaal niveau hier plaatsvinden.

Hoewel voetbal hier nog altijd dé nationale sport is, worden Formule 1, tennis en wielrennen steeds populairder. Spanje telt dan ook enkele grote kampioenen in deze sporten.

Er is niets spannender dan een sportevenement live mee te maken. Plan je reis naar Spanje en kies welke evenementen je absoluut niet wilt missen!