Top tien beste musea in Spanje

De overvloedig rijke geschiedenis van Spanje beloont de culturele reiziger: in haar galleries hangen werken van 's werelds beroemdste kunstenaars, zoals Dalí, Picasso en Velázquez. Tijdens uw vakantie kunt u van al dit moois van het hoogste niveau genieten.

We geven hier een kort overzicht van de meest indrukwekkende musea in Spanje. (Twee ervan bevinden zich in Madrid; bekijk hier onze Top 7 Musea in het centrum van Madrid).

El Prado in Madrid

Madrid - El Prado Museum

Het Museo Nacional del Prado is waarschijnlijk het beroemdste museum van Spanje. Het elegante pand in het centrum van Madrid herbergt een overvloedige schat aan meesterwerken van El Greco, Goya, Velazquez en nog vele anderen.

Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona

Barcelona - Museo Nacional de Catalunia, MNAC

Wie lijstte de werken van Pablo Picasso in?Nu ja, figuurlijk gezien het Palau Nacional museum bijvoorbeeld, aangezien u er een belangrijk werk van Picasso kunt bewonderen: het schilderij Vrouw met Hoed en Bontkraag.
Aan de buitenkant oogt het pand als Vaticaan-Stad. Vanuit het museum heeft u uitzicht over de haven van Barcelona en het Palau ligt prachtig ingebed in de omgeving van het Parc Montjuïc.

Museum Guggenheim, Bilbao

Bilbao - Guggenheim Museum

Het historische Bilbao heeft er sinds 1997 een space-age skyline bijgekregen met de komst van het Guggenheim museum. In dat jaar werd het pand, ontworpen door Frank-Gehry,opengesteld voor het publiek. Ook het interieur en binnenwerk zijn fascinerend vanwege de steeds wisselende collecties innovatieve, moderne kunst.

Theatermuseum Dalí, Figueras

Figueras - Dali Museum

De beroemde en eigenzinnige kunstenaar Salvador Dalí vervaardigde zijn grootste surrealistische meesterwerk in 1960. Dali kocht de oude Stadsschouwburg van zijn woonplaats Figueres in Catalonië en transformeerde het tot kunstobject. Het exterieur met reusachtige eieren bovenop het pand maken erg nieuwsgierig naar wat er binnen te zien is en die inhoud is absoluut de moeite waard! U vindt er onder andere een portret van Beethoven dat werd vervaardigd door een inktvis tegen het witte doek te gooien...

Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia

Valencia - Ciudad de las Artes y de la Ciencias

Dit is niet één museum, dit is een verzameling aan musea genaamd de stad der kunsten &wetenschappen. De spectaculaire architectuur van stad weet uw oog te vangen en vast te houden. Het L'Hemisfèric herbergt een IMAX-bioscoop,planetarium en lichtshow.Elders verderop doet het wetenschapsmuseum denken aan een walvis-skelet; dit museum genaamd Príncipe Felipe biedt interactieve tentoonstellingen die geschikt zijn voor het hele gezin.

Museo de Artes y Costumbres Populares

Sevilla - Park Maria Luisa, Mudejar Museum

Als u de shuttle bus vanaf de luchthaven van Sevilla zou nemen naar het centrum van de stad, dan treft u het museum voor Kunsten& Tradities als eerste aan op uw pad.Het museum is gelegen in een prachtig paviljoen in Parque de María Luisa. De borduurwerk-en kantcollecties zijn erg de moeite waard,net als de colletie keramiek, metaal en muziekinstrumenten.

Pirámides de Güímar, Tenerife

Tenerife - Guimar Pyramids

Wie bouwde de Güímar piramides? En waarom? Ontdek de belangrijkste theorieën omtrent deze vragen in dit openluchtmuseum in het Chacona district op Tenerife. In kunt er zes van de oorspronkelijk 9 piramides bekijken.

Thyssen-Bornemisza museum, Madrid

Madrid - Thyssen Museum

Het Thyssen museum maakt deel uit van de Gouden Kunstdriehoek in Madrid, samen met het Prado en het Reina Sofía museum. Thyssen-Bornemisza ontleent de naam aan de oprichter Baron Heinrich Freiherr Thyssen-Bornemisza de Kászon et Impérfalva. Hij was een Duits-Hongaarse ondernemer en kunstverzamelaar.
Zijn voormalige privé-collectie telt onder andere De Jonge Ridder van Carpaccio.

Casa de Cólon, Las Palmas de Gran Canaria

House of Christopher Columbus at Las Palmas, Grand Canaria

Bezoek dit voormalige gouverneurhuis waar Columbus verbleef alvorens hij zijn heldhaftige reis naar Amerika in 1492 ondernam.Columbus maakte een tussenstop op Las Palmas,terwijl zijn scheepsvloot reparaties onderging.
In het museum vindt u een verkleinde weergave van een galjoen op de begane grond;  op de verdiepingen erboven kunt u een Spaans-Vlaamse kunstgalerie bewonderen.