Vijf huisdiervriendelijke bestemmingen in Spanje

Als de vakantie weer voor de deur staat, wilt u eigenlijk het liefst niet gescheiden worden van uw huisdier.  Maar dat hoeft ook niet, er zijn manieren om dit te vermijden. In dit artikel worden 5 huisdiervriendelijk bestemmingen in Spanje beschreven, waar ook uw Bella en Goldy van harte welkom zijn.

Alicante

Alicante promenade

 

Alicante is de op twee na grootste stad in de autonome regio Valencia. Het heeft het karakter van een vakantieresort en is erg huisdiervriendelijk. Het grote aantal parken biedt veel en aantrekklijke wandelmogelijkheden met uw hond bijvoorbeeld.

En ander pluspunt is het aangename klimaat. Warm tot heet in de zomer en mild weer in de winter. En als de zon iets te veel wordt voor u en uw viervoeter,  dan zijn er meer dan voldoende tuinen en plazas waar u in de schaduw kunt bijkomen van de zonnestralen. En op prachtige plekken: aan één van de vele promenades, zoals de grootste Explanada de España, waar de aan de wandelboulevards opgelijnde palmbomen een verkoelend toevluchtsoord bieden. Meer lezen over Alicante stad.

Chiclana de la Frontera

Chiclana de la Frontera

 

Op veel stranden in Spanje zijn honden helaas niet toegestaan, al zijn er ook stranden waar de hond wel welkom is. Het beroemde strand van Chiclana in Cádiz, La Barrosa, is daarop een uitzondering. De reden hiervoor is dat er op het maar liefst 6 kilometer lange strand meer dan voldoende ruimte is voor zowel mens als 's mens beste vriend.

Nóg een andere plek waar de hond van de lijn mag in Cádiz is het Parque Forestal Municipal Pinar del Hierro y de la Espartosa. Het is een lommerrijk park dat vol staat met olijfbomen, eikenbomen en Johannesbroodbomen. Als u op de wandelpaden blijft, verdwaalt u niet in dit grote park!

Estepona

Estepona promenade 

 

Estepona in Zuid Spanje heeft een prettig klimaat en ligt op redelijke afstand van het vliegveld van Málaga en Gibraltar en trekt om die redenen veel expats aan. Veel van hen nemen huisdieren mee. Het vinden van een speelmaatje voor uw huisdier zal dus geen probleem zijn in dit populaire resort aan de Costa del Sol.

Vanaf Estepona gaat u landinwaards richting Casares, waarbij u het industrieterrein van Estepona passeert. Vijf kilometer later vindt u de afslag voor Parque Los Pedregales en de toegangsweg tot het grasgroene achterland van Estepona.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera view 

Als u aan Andalusië denkt, dan ziet u ongetwijfeld de eindeloze zandstranden aan de Costa del Sol voor u. Jerez is de vijfde grootste stad in de regio in het hart van de agricultuur in Andalusië. U zult er dus veel groene zones vinden voor een prettige wandeling met uw hond.

Jerez is ook de stad van de paardenLees meer over de Feria de Jerez. 

Tossa de Mar

Tossa de Mar beach 

Tossa de Mar is één van de eerste resorts aan de Costa Brava en men is er dol op dieren. In 1989 was Tossa de eerste plaats ter wereld die zich anti-stierenvechten verklaarde. Geen zorg: men is er net zo pro-hond en pro-kat, als pro-stier!

Voor onze vakantiehuizen in Spanje waar huisdieren welkom zijnklik hier!

 

Wat is jullie huisdiervriendelijke plek in Spanje? Deel jullie ervaringen en tips met ons in het commentaar hieronder!