Gandia: 4 Valenciaanse stranden en meer om van te genieten

Gandia in de provincie Valencia beschikt over wel 7 kilometer kust en 700.000m2 strand. Het stadje is befaamd om haar uitstekende klimaat, uitgestrekte stranden en verrukkelijke paellagerechten, met fideuà als meest authentiek uit Gandia. Een geliefd zomeroord, ook bij Spaanse toeristen. De kwaliteit van de stranden is er erkend met certificaten als de bekende Blauwe Vlag, en naast veel ruimte kun je er ook probleemloos de faciliteiten en activiteiten vinden die je misschien zoekt tijdens jouw vakantie! 
 
Playa Norte y paseo, Gandia
 
In Gandia kun je kiezen uit 4 stranden, met daarnaast nog enkele leuke opties aan het water om te genieten van het zonnige klimaat. Wij zetten ze hier voor jullie op een rij!

1. Playa Norte

Playa Nord de Gandia

La Playa Norte is het belangrijkste strand van Gandia, met de meeste voorzieningen. Het is een zalig uitgestrekt strand van meer dan 3 kilometer op 150 meter, met over de hele lengte een prachtige promenade. Aan dit strand verblijven ook de meeste vakantiegangers in hotels, huurvakantiewoningen of een tweede woning (veel Spanjaarden, vooral Madrilenen). 
 
Het goudgele zand is ideaal om te zonnen en sporten. De kwaliteit van dit schone strand en water zijn erkend met een Blauwe Vlag. Er zijn ruimtes voor o.a. beachvolley en in de zomer tal van activiteiten zoals aerobic. Dit is ook hét strand voor watersport-en plezier. Voor kinderen zijn er speelruimtes en animatie, voor volwassenen gezellige chiringuitos. Dit strand is ook rolstoelvriendelijk. Kortom, leuk voor alle leeftijden! 
 

2. Playa de l´Ahuir: een strand met natuur en ruimte, ook voor nudisten. En huisdieren!

Ahuir playa, Gandia

Dit is het meest noordelijke strand van Gandia, tussen het verstedelijkte deel en de Vaca rivier. Het is een ruim en ongerept strand van wel 3 km lang en 280.000m2 zand, geflankeerd door een prachtig duinlandschap. Aan het begin ervan bevindt zich een surfschool waar je ook kajaks, catamarans en ander watersportmateriaal kunt huren.

Een stukje strand voor nudisme

L'Ahuir beschikt in het noordelijke deel over een goed aangeduide strook waar nudisme toegelaten is. Ook daar zijn sinds enkele jaren strandwachten aanwezig

Playa Can, waar de hond ook genieten kan

Playa Can is een aangepaste zone van het L'Ahuir strand waar huisdieren welkom zijn. Perfect voor wie graag van het strand geniet mét de hond! 

3. Playa de Venecia: klein maar fijn

Playa Venecia, Gandía
 
Dit zandstrand ligt aan de zuidkant van de haven en Club Náutico van Gandia. Het is een rustig strandje van 330 op 50 meter. Alle basisvoorzieningen voor een comfortabel dagje strand met het hele gezin zijn aanwezig. De rivier Serpis mondt hier uit en het strand is begrensd door duinen met groene vegetatie, wat een aangenaam gevoel van ontspanning geeft. Een golfbreker schermt het ook af van de noorderwind en het effect dat die anders op de zee kan hebben. 

4. Playa Rafalcaid: uitstekend voor kitesurfers

Playa Rafalcaid, Gandia

Dit strand van fijn goudkleurig zand ligt ten zuiden van de monding van de Serpis en is begrensd door duinen met mediterrane vegetatie. Ook de vroegere en daarnaast meer recente vissershuisjes maken dit strand aantrekkelijk. In de zomer wordt het elke dag schoongemaakt en zijn er strandwachten van 10u30 tot 19.00u (in augustus tot 20.00u). Het strand is dan ook voorzien van een Rode Kruis dienst en sanitair. Vlaggen geven de toestand van de zee aan. Voor kitesurfers is het een uitstekende plek! 

En ook nog...

Het havengebied

Puerto de Gandia - havengebied

 
In het zuidelijke stuk van de Playa Norte bevindt zich de jachthaven of real Club Náutico, na Valencia de belangrijkste in de Comunidad Valencia, met plaats voor wel 400 bootjes, en de puerto of het havengebied. Vooral op zwoele zomeravonden is er veel sfeer. Leuk is bovendien de promenade naar de faro of vuurtoren vanaf waar je een fantastisch zicht krijgt op de kust van Gandia en de boten kunt zien binnenvaren (Tussen 16:30 en 17:30 varen de vissers binnen). Een bezoek aan de Grao de Gandia (de vissers-en strandwijken) is aan te bevelen. 

'Playa Varadero': Geen echt strand maar wel plezant!

Playa Varadero, Gandia
 
Heb je geen zin in elke dag zand? Geen nood! De Valencianos houden wel van wat elegantie, en genieten van het mediterrane klimaat doen ze graag in stijl. Playa Varadero is een 'strand' type solarium, dat danzij haar oriëntatie naar het zuiden het hele jaar dienst kan doen. Zowel 's avonds als overdag kun je je hier in het havengebied ontspannen in de comfortabele ligzetels, of een fris drankje genieten in de chiringuito bar (Info en evenementen kun je volgen op hun Facebook pagina 'PlayaVaraderoGandia'). Er is ook een zeilschool
 
We wensen jullie veel plezier in zonnig Gandia! Bezoek ook zeker het naburige Jávea met 9 prachtige strandbaaitjes.
Of maak een mooie wandeling door Denia, ook dichtbij Gandia.

Kaart: de stranden van Gandia