10 troeven waardoor je het Arenal strand in Jávea niet kunt weerstaan

'Playa del Arenal' is zoals de naam het zegt een 'zandstrand', en meteen het enige zandstrand van de in totaal 9 stranden van Jávea. Maar dat is niet de enige troef die dit strand zo geliefd maakt. Wij zetten de vele pluspunten hier op een rij, met tips en info om vooral het beste uit dit dagje droomstrand te halen! 

Hoe ziet dit strand eruit?

Playa del Arenal, Jávea, met berg Montgó, vanaf de Mirador Punta de l'Arenal

Dit fijne zandstrand is ongeveer 480 meter lang en 80 tot 140 meter breed. Het ligt als enige zandstrand aan de prachtige rotsachtige kustlijn van Jávea, tussen de primer en segundo Muntanyar stranden, en wordt beschouwd als het belangrijkste strand van Jávea.

Er zijn mooie, wuivende palmbomen die schaduw bieden, en het ondiepe stuk in de zee gaat een heel eind, waardoor het er heerlijk zwemmen en ravotten is in het water! 

Je kunt het strand zien in video op onze Facebook pagina.

10 Troeven!

Playa del Arenal, Jávea, vanaf de Mirador Punta de l'Arenal

Playa del Arenal ligt op minder dan een kilometer van de jachthaven. Het is geen afgelegen strandbaaitje vol natuurschoon zoals bijvoorbeeld Cala Barraca, maar biedt middenin het centrum van de baai of Bahia de Jávea wél een gemakkelijke toegang en al het nodige voor een fijn dagje aan zee:

1. Playa del Arenal is samen met Cala La Granadella en Playa La Grava 1 van de 3 stranden met een Blauwe Vlag erkenning voor hoge kwaliteit. Helder, rustig zwemwater speelt daar duidelijk in mee.

2. Zomer of winter, dit strand is altijd netjes en schoon. 

3. Playa del Arenal mag dan op veel momenten het meest bevolkte strand van Jávea zijn, het is erg breed en biedt dus veel ruimte. Om te spelen en wandelen is dit strand ideaal!

4. Ook het feit dat dit strand langzaam naar beneden afloopt, maakt het zwemwater uiterst geschikt voor kinderen. Je kunt de zee dus een heel eind inlopen voor het dieper wordt, met rondom je mooie verzichten.

5. Naast zwemmen kun je er even goed aan watersport doen, van jetski en waterski tot duiken en windsurfen. Als het voldoende waait, kun je er zelfs surfen!

6. De boulevard is op elk moment van de dag een bruisende, gezellige plek, met een ruime keuze aan stijlvolle winkeltjes, tapasbars en restaurants. Er zijn ook gezellige strandtentjes.

7. Ondanks die aangename drukte is er geen storende hoogbouw in de omgeving.

8. De boulevard is in de zomermaanden ook 's avonds aangenaam levendig, dankzij de vele terrasjes en kraampjes met souvenirs en artisanale spulletjes

9. Het strand is goed toegankelijk dankzij de vele parkeerplaatsen, die bovendien gratis zijn. 

10. Tal van voorzieningen zijn aanwezig, ook speciaal voor kinderen, ouderen en andersvaliden. Meer info hieronder.

Tal van voorzieningen

Playa del Arenal, Jávea, met zicht op Montgó berg vanaf Mirador Punta del Arenal

- Promenade genoemd naar tennisspeler David Ferrer (1982, Jávea). Deze 'Paseo Tenista David Ferrer' is leuk voor een wandeling langs het strand

- Houten wandelpaden

- Verhuur van parasols en ligzetels

- Voetdouches 

- Speelruimte/speeltuin voor kinderen op het strand

- Drijvende platforms in het water

- Kanaal voor de toegang van bootjes naar de zee

- Speciale ruimtes en netten voor balsporten als voetbal en beachvolley

- Tijdens de zomermaanden verhuur van diverse soorten watersportmateriaal: kajaks, stand-up paddle surf, jetski's,...

- Aangepaste toegang en toiletten voor andersvaliden

- Tijdens de zomermaanden is er een speciale Rode Kruis-dienst die andersvaliden helpt bij het baden in zee

- Parking

- Busstop en taxistop

- Bars, restaurants, winkels

- Dienst toerisme (aan de Paseo Tenista David Ferrer) met allerhande info voor activiteiten in de omgeving 

Opgelet: Honden zijn aan dit strand niet toegelaten

Zoek je behalve dit strand nog andere leuke plekjes of activiteiten voor met de kinderen? Bekijk onze Top 10 Gezinsactiviteiten in Benidorm, op slechts een 50-tal kilometer van Jávea!

Nog enkele tips!

Playa del Arenal, Jávea

- Playa del Arenal is een aangenaam strand en dus populair. Als het enigszins kan, bezoek dit strand buiten het hoogseizoen; dan is het er heerlijk rustig. Bijvoorbeeld in de maand mei, wanneer het vaak al warm genoeg is om een duik te nemen maar nog niet zo druk.

- Is het geen echt strandweer, dan kun je wel leuk wandelen langs de Paseo del Amanecer.

- In de zomermaanden ben je er beter als de kippen bij. In de vroege ochtend heb je het voordeel dat je een plekje vooraan bij het water kunt kiezen, en dat het water dan bijzonder helder en schoon is. Gewoonlijk begint de drukte rond 12u 's middags in de zomer.

- Spreekt dit strand je sterk aan voor je vakantie? Bekijk hier vakantiewoningen in Arenal.

- Naast de vele bars en restaurants is er ook de Parador de Jávea, aan het noordelijke uiteinde van het strand. Leuk om er bijvoorbeeld iets te drinken op het terras van het restaurant, met een prachtig uitzicht over de zee!

- Aan het zuidelijke uiteinde bevindt zich uitkijkpunt of mirador Punta del Arenal, met een heel mooi uitzicht over het strand, de zee, en de Montgó berg.

Zin in meer zandstrand? Op slechts 13 kilomter rijden van Jávea ligt Moraira, met 8 zalige zandstranden!