De beste straatmarkten in Málaga

Een straatmarkt verkennen is een aangename manier om een stad, haar inwoners en de lokale kleuren en smaken te leren kennen. In Málaga, de hoofdstad van de Costa del Sol, krijg je daar alvast de kans toe want je kan er kiezen uit verschillende straatmarkten op enkele heel interessante en pittoreske locaties. Het aangename klimaat maakt van een bezoek aan een lokale straatmarkt een geweldige activiteit om samen met het gezin het gevarieerde aanbod aan standjes uit te pluizen.

Om je op weg te zetten, hebben we de beste straatmarkten in Málaga op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek wat je mag verwachten als je je onderdompelt in de sfeer van een Zuid-Spaanse straatmarkt!

El Zoco de Muelle Uno

El Zoco Muelle Uno

Op een steenworp afstand van het historische centrum in de prachtige haven van Málaga vind je El Zoco de Muelle Uno. Op deze lokale markt kan je op je eigen tempo de verschillende standjes verkennen, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de haven en enkele van de belangrijkste monumenten van Málaga. De producten die er aangeboden worden door vriendelijke locals omvatten gastronomische en ambachtelijke producten, producten om je interieur mee op te fleuren, kledij en accessoires. Tijdens de zomer moet je je bovendien geen zorgen maken dat je verbrandt want witte zeilen beschermen je tegen de extreme hitte. Dankzij de locatie van El Zoco de Muelle Uno kan je deze markt perfect combineren met andere activiteiten in Málaga zoals een bezoek aan het strand, winkels, restaurants en musea, allemaal op wandelafstand van de markt.

Wanneer? Tweede zondag van de maand van 11:00 tot 18:00.

Waar? Muelle Uno, in de haven van Málaga.

Producten: gastronomische producten, ambachtelijke producten, decoratieve items, kledij, accessoires en nog veel meer.

Ecologische Guadalhorce-markt

Ecologische Guadalhorce-markt

Guadalhorce Ecológico is een organisatie die in 2008 werd opgericht om ecologische landbouw te verdedigen en te promoten. Elke tweede zaterdag van de maand organiseert de vereniging een landbouwmarkt aan Paseo de Reding, vlakbij de stierenvechtarena van Málaga. Elke vierde zaterdag van de maand daarentegen is het Parque de Huelin, een park in het westen van Málaga, het decor voor de ecologische markt. Alles staat er in het teken van ecologische producten met een ruim aanbod aan groenten, fruit, olijfolie, olijven, jam, kaas, aloë vera-producten, brood, honing, noten, kruiden en veel meer. Als je met vragen zit over een bepaald product dan staan de vriendelijke locals bovendien met een glimlach op het gezicht klaar om je wat meer informatie te geven over hun producten die uit de omgeving van Málaga komen. De organisatie heeft ook een onlineshop waar je een virtueel winkelkarretje kan vullen en laten bezorgen aan de deur van je vakantiehuis in Málaga.

Wanneer? Elke tweede zaterdag van de maand en de vierde zaterdag van de maand, 10:00 - 14:00.

Waar? Plaza de Toros de la Malagueta en Parque de Huelin.

Producten: Ecologische producten zoals groenten, fruit, olijfolie, olijven, jam, kaas, aloë vera-producten, vers brood, honing, noten, kruiden en nog veel meer.

Malagueta4Markt

Malagueta4Markt

De strandpromenade Paseo Marítimo Ciudad de Melilla ligt vlak aan het Malagueta-strand, een van de beste stranden in Málaga. Het is de perfecte locatie voor de Malagueta4Markt waar je op zoek kan gaan naar zowel ambachtelijke accessoires en decoratieve details voor je huis als unieke kledingstukken. Sla er gerust een praatje met de vriendelijke en gepassioneerde verkopers die je met veel plezier hun zelfgemaakte producten voorstellen. Een bezoek aan de Malaga4Markt is de perfecte activiteit op zondag als je verblijft in een vakantiehuis in La Malagueta. Vergeet zeker je strandhanddoek niet mee te nemen want je zal gegarandeerd de rest van de dag op het strand willen doorbrengen!

Wanneer? Vierde zondag van de maand.

Waar? Paseo Marítimo Ciudad de Melilla.

Producten: Kledij, ambachtelijke producten, accessoires, antiek, decoratieve stukken en veel meer.

Soho-markt

Soho-markt

Soho staat alom bekend als de kunstbuurt van Málaga en is dan ook de perfecte locatie voor deze ambachtelijke markt waar je kunst en producten zoals keramiek en juwelen van lokale artiesten op de kop kan tikken. Als je de markt bezoekt, trek dan zeker verder op verkenning in de Sohobuurt waar grote internationale straatartiesten duidelijk hun stempel op hebben gedrukt. Kies voor een vakantiehuis in Soho om in de meest trendy buurt van Málaga te verblijven op wandelafstand van het stadscentrum en heel wat bezienswaardigheden van de stad.

Wanneer? Eerste zaterdag van de maand, 10:00 - 15:00.

Waar? Calle Tomás Heredia.

Producten: Ambachtelijke producten, keramiek, juwelen, antiek, kledij, accessoires, etenswaren en nog veel meer.

Plaza Merced-markt

Markt op Plaza de la Merced

Op het mooie en altijd levendige plein Plaza de la Merced kan je de lokale straatmarkt bezoeken op een tiental meter afstand van het geboortehuis van Pablo Picasso. Je kan er kiezen uit een ruim aanbod aan handgemaakte producten zoals juwelen, maar ook boeken, tassen, platen, kleren en nog veel meer liggen er op je te wachten. Het is een uitstekend idee om na je speurtocht op de markt een terrasje op het plein op te zoeken en te genieten van een drankje en de heerlijk warme zon. Als je nog meer van de stad wil zien, kan je de rest van Málaga altijd te voet ontdekken. Zo is de vlakbijgelegen Lagunillas-buurt vol lokale straatkunst een echte aanrader!

Wanneer? Laatste zondag van de maand.

Waar? Plaza de la Merced.

Producten: handgemaakte producten, nieuwe en tweedehandsproducten zoals juwelen, boeken, tassen, platen, kleren en nog veel meer.

Huelin-markt

Huelin-markt

In het westen van Málaga kan je de Huelin-buurt vinden waar je elke derde zondag van de maand terechtkan voor een gezinsvriendelijke markt. Het is heerlijk wandelen op de strandpromenade die genoemd is naar de beroemdste acteur van Málaga, Antonio Banderas. De Huelin-markt biedt een ruime keuze aan producten aan zoals handgemaakte producten, lokale producten en kledij. Er worden ook regelmatig workshops voor kinderen georganiseerd. De Huelin-markt kan je perfect combineren met een dag vol plezier op het Misericordia-strand, een van de beste stranden van Málaga.

Wanneer? Derde zondag van de maand.

Waar? Paseo Marítimo Antonio Banderas.

Producten: Handgemaakte producten, lokale etenswaren en nog veel meer.

Rommelmarkt van La Térmica

Rommelmarkt van La Térmica

De rommelmarkt van La Térmica is eigenlijk geen echte straatmarkt omdat hij plaatsvindt in het culturele centrum La Térmica. De kwaliteit van de gevarieerde producten en de aangename setting zorgen er echter voor dat deze rommelmarkt zonder twijfel een plek in deze lijst verdient. In La Térmica kan je op zoek gaan naar een uniek vintagekledingstuk of een uniek accessoire. Als het wat meezit, kan je een bezoek aan de rommelmarkt zelfs combineren met een kunsttentoonstelling of een live-concert.

Wanneer? De rommelmarkt van La Térmica wordt niet op vaste dagen georganiseerd. Het is dus aangeraden om een kijkje te nemen naar hun website.

Waar? Avenida de Los Guindos, 48, 29004 Málaga.

Producten: Handgemaakte producten, tweedehandsproducten, vintagekleding, accessoires en nog veel meer.

Cortijo de Torres-rommelmarkt

rommelmarkt

Deze rommelmarkt vindt plaats op dezelfde locatie van de beroemde Feria van Málaga. Hij trekt nieuwsgierigen vanuit de hele provincie aan die afzakken naar de markt om de standjes uit te pluizen en op zoek te gaan naar hét perfecte tweehandsitem. Op deze vlooienmarkt zul je ongetwijfeld vinden wat je zoekt aangezien het aanbod heel uitgebreid is. Zo vind je er cd's, platen, kledingstukken, meubels en nog veel meer. Kom zeker niet te laat naar deze rommelmarkt want hoe later je komt, hoe moeilijker het is om een parkeerplaats te vinden. De bus nemen is dan ook een goed alternatief. Neem dan bus nummer 64 die vertrekt van aan Alameda Principal.

Wanneer? Elke zondag.

Waar? Op de Recinto Ferial.

Producten: Een ruim aanbod van tweedehandsproducten zoals boeken, cd's, platen, kledingstukken, meubels en nog veel meer.

Of je nu in het centrum van Málaga verblijft of een andere buurt zoals Soho, je zal altijd ergens dichtbij een straatmarkt verblijven. Bezoek een van de straatmarkten van Málaga om te proeven van de Spaanse cultuur en huiswaarts te keren met een uniek lokaal souvenir!