De 5 leukste wijken van Malaga centrum

Vind je Málaga ook zo een gezellige stad, of sta je te popelen om ze te ontdekken? Ontdek naast de leukste stranden ook de leukste wijken van Málaga!

Calle Larios en omgeving: winkelen en straatartiesten kijken

Feria di Malaga
Winkelstraat Calle Larios tijdens de jaarlijkse zomerfeesten van Málaga in augustus

De belangrijkste winkelstraat van Malaga centrum is vernoemd naar de meest succesvolle handelaar in de geschiedenis van Malaga (tot hiertoe): de Markies van Larios. Aan het begin van de brede, volledig autovrije winkelstraat vind je aan de rotonde een standbeeld van de illustere figuur.

Hou je meer van originele boetiekjes in de zijstraatjes? Bekijk hier onze Top 10 Winkeltjes in Málaga!

Plaza de la Constitucion Malaga

Aan het einde van Calle Larios vind je Plaza de la Constitución

Geen zorgen als je winkelen niet leuk vind: er zijn vrijwel altijd ook tal van straatartiesten te vinden om je te vermaken, en op een van de vele bankjes zitten en mensen kijken, is er ook een prima tijdverdrijf.

Aan het einde van calle Larios loop je het Plein van de Constitutie op. Ga er op zoek naar de metalen plaat met een afdruk van een voorpagina uit 1978 van lokale krant El Sur.  Waarom getuigt deze plakkaat van een voor Spanje speciale dag?  

Muelle 1 en de Palmeral de las Sorpresas: heerlijk kuieren

Dock 1 Malaga harbour

Winkels, restaurants en terrasjes is wat je vindt in dit aangename en zeer toegankelijke voetgangersgebied. En het bijzondere Pompidou museum!

Het hele jaar daar worden er bovendien leuke ambachts- en voedselmarktjes georganiseerd, evenals openluchtconcerten. Als het weer het toestaat natuurlijk, maar met een mild klimaat in de winter komt ook dat negen van de tien keer wel goed.  

Dock one, harbour

Het schip dat je ziet op deze foto hierboven kun je voor een kleine toegangsprijs bezoeken.

Meer informatie over hoe je bij de Muelle Uno komt vind je onderaan dit artikel over de haven van Málaga.

De gezellige wijk rondom het Picasso museum

Facade in Malaga

Kleurrijke facade in Malaga in Calle Ramos Marín, Malaga

Het Picassomuseum bestaat uit meerdere panden: 18 huizen, een heus paleis genaamd Buenavista en een hypermodern nieuw pand, uit de grond gestampt in 2003.

Picasso Museum Malaga

Ingang van het Picasso museum Malaga

Stel: je vindt moderne kunst minder interessant of je houdt niet van Picasso, dan is het toch een ware traktatie om een kijkje te nemen in dit museum. De manier waarop alle gebouwen aan elkaar zijn geknoopt, is heel ingenieus, en bovendien krijg je zo de kans om even binnen te kijken in het paleis in de bouwstijl van de 17e eeuw.

Cathedral Malaga

De directe omgeving van het museum kenmerkt zich door de karateristieke smalle straatjes van de voormalige Joodse wijk van de stad. Het staat bol van de kleine winkeltjes en je vindt er een Marokkaans theehuis waar je overheerlijke verse muntthee en honing- en amandelgebakjes kunt krijgen. Een aanrader!

De wijk rondom het Thyssen museum, met ook hammambadenPatio Thyssen Museum

Patio van het Thyssen Museum, Malaga

Aan het museum werd 10 jaar gesleuteld om het in een acceptable gerenoveerde staat te krijgen, alvorens het in 2011 werd geopend voor het publiek.

Hammam Malaga 

Ingang van de hammam baden om de hoek van het museum Thyssen, Malaga

Renovaties duren over het algemeen erg lang in Malaga centrum, omdat de regionale overkoepelende regering heeft uitgevaardigd dat als er historische resten worden gevonden, de bouwplaats eerst grondig en steen voor steen onderzocht en geconserveerd moet worden, alvorens men door mag gaan met opknappen.

Die vlieger ging zeker op voor dit pand aangezien het een voormalig Romeins paleis was. Enfin, het was een welkome aanleiding om ook de directe omgeving aan te passen aan het nieuwe urbanisatiemodel, met veel aandacht voor de toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel.  De straten zijn er op veel plekken geëgaliseerd, net als winkelstraat calle Larios.

De SOHO artiestenwijk: route langs urban art

Urabn art by Faith

In een stad die veel te kampen heeft met ongewenste en ongereguleerde graffiti, is het in het leven roepen van Urban Art projecten een welkome oplossing. In 2013 werd het startsein gegeven voor een groot aantal muurkunstwerken in de artiestenwijk SOHO Barrio de las Artes.

Lees meer en bekijk onze video en de graffitiwerken op kaart, zodat je er een kunstroute kunt ondernemen!

Ten zuiden van de Alameda Principal waar vrijwel alle stadsbussen vandaan vertrekken, vind je deze artiestenwijk in opkomst.  Men is druk bezig om de straten op te knappen, nieuwe verlichting aan te brengen en creatieve ondernemers aan te trekken.  Je vindt er diverse gallerijen, jazz clubs, specialiteitenboetieks en een heuse barbier.

We gaan veel van het SOHO horen de komende jaren! Wat is jouw favoriete wijk in Malaga?