De beste naaktstranden in de omgeving van Málaga

Vandaag de dag moet je opletten dat je niet te veel kleren meeneemt als je met het vliegtuig reist. Je zit immers heel snel aan 10 kg handbagage als je geen koffer wil bijboeken. Zou het dan ook niet gemakkelijker zijn om heel wat strandmateriaal en zwemkledij thuis te laten als je naar Málaga op vakantie gaat?

Ben je een fan bent van naaktstranden of heb je altijd al eens naakt willen gaan op een strand? Dan zal deze lijst met de beste naaktstranden tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Málaga vast en zeker van pas komen.

Naaktstrand

Een kleurtje over je hele lichaam

Enkele van de mooiste stranden in de omgeving van Málaga zijn naaktstranden. Ze liggen meestal niet in de buurt  van autowegen in een mooie natuurlijke omgeving en het is er meestal niet te druk.

De Zonnekust

De Costa del Sol is een van de populairste kustlijnen van Spanje. Elk jaar komen horden toeristen naar het zuiden van Spanje om er van de zon en de Middellandse Zee te genieten.

Als je van puur natuur houdt op je vakantie dan zal onze lijst met de beste naaktstranden je zeker op weg helpen. Handig om te weten is dat de naaktstranden meestal opgedeeld worden in drie categorieën:

1. Uitsluitend voorbehouden aan nudisten

2. Gemengd textiel/naaktstrand

3. Gayvriendelijk naaktstrand

Parador de Málaga

Zo, maar waar liggen de populairste naaktstranden in de omgeving van Málaga dan?

1. Als je in Estepona verblijft dan kan je naar het nudistengebied Costa Natura gaan en meer bepaald naar Playa Arroyo Vaquero. 

De naam Costa Natura spreekt natuurlijk boekdelen. Het is een populaire plek voor nudisten. Je kan er ligbedden huren en gebruik maken van douches en toiletten.

2. Je kan ook kiezen voor een villa aan het strand in Marbella waar de jetset af en toe de designerkleding achterwege laat en in vol ornaat van het strand geniet. Cabopino, dat ook bekendstaat als Artola of de Dunas de Artola, is een naaktstrand dat niet zo gek ver van het gayvriendelijke Marbella ligt. De Costa del Sol is niet echt een goede locatie om te surfen, maar op dit strand zal je vaak goede golven aantreffen. Op Cabopino valt dus altijd wat te beleven!

3. In Benalmádena vind je dan weer Playa de Benalnatura, een strand dat als sinds 1976 uitsluitend voorbehouden is aan nudisten. Je wordt op deze mooie en rustige plek omgeven door zandduinen en pijnbomen. Ook aan voorzieningen zoals toiletten en douches is er geen gebrek. Playa de Benalnatura wordt trouwens gerund en onderhouden door de Spaanse Naturistenbond.

4. Guadalmar of San Julián is het volgende naaktstrand op onze lijst. Op deze 3,5 kilometer lange zandstrook die netjes onderhouden wordt, komen de golven zacht aanrollen. Guadalmar ligt bovendien niet ver de luchthaven, waardoor het de ideale plek is om nog even aan je kleurtje te werken voor je op het vliegtuig stapt.

Benalnatura, naaktstrand in Benalmádena

5. We zetten onze tocht verder en trekken naar Torre del Mar waar Playa de Almayate een populaire plek is om je strandhanddoek neer te leggen. Ondanks de populariteit is het op dit afgelegen strand heerlijk rustig. Almayate is uitsluitend voorbehouden aan nudisten en dat geldt ook voor het lokale restaurant. Je past dus maar beter op als je hete soep bestelt! Als je met de auto komt dan kan je voor zo'n €3 vlak aan het strand parkeren. Playa de Almayate staat bovendien bekend als een gayvriendelijke plek.

6. In Nerja kan je een dag vullen met een bezoek aan de grotten en de stranden. Maar ook een bezoek aan het lokale naaktstrand Playa de Las Alberquillas is een uitstekend idee. Er is een beschermd duikgebied en achter het strand vind je zelfs kliffen van zo'n 75 meter hoog. Ook heel erg de moeite in Nerja is de wandeling door de Río Chillar. Hier mag je tijdens een bepaald gedeelte kleding achterwege laten. 

7. Onze laatste stop bevindt zich iets verder van Málaga, maar verdient zeker een vermelding in deze gids. We steken even de provinciegrens over richting La Herradura aan de Costa Tropical. Een bezoek aan deze baai in de vorm van een hoefijzer is de perfecte daguitstap als je in een van de populaire vakantieresorts in de buurt van Málaga verblijft.

Het lokale naaktstrand is Playa de Cantarriján dat eigenlijk bestaat uit twee aan elkaar grenzende stranden: een strand waar je kleding draagt en een naaktstrand. Er liggen heel wat keien op Playa de Cantarriján, maar de omgeving is gewoonweg te mooi om het strand links te laten liggen! Er is een leuke strandbar aan het einde van het 'geklede strand', dus vergeet niet wat kleren in je tas te gooien. Ook Cantarriján staat bekend als een gayvriendelijke plek.

naaktstrand Spanje

Aan het einde van de lente begint de zon al sterker te schijnen aan de spectaculaire Costa del Sol. Breng dus zeker een hoofddeksel en zonnebrand met een hoge factor mee als je besluit om uit de kleren te gaan. Op heel wat van de stranden aan de Costa del Sol en de Costa Tropical zijn nudisten immers meer dan welkom!

Om af te sluiten zijn hier enkele handige uitdrukkingen:

Nudist – El Nudista

Naturisme – Naturismo