De mooiste steden van Spanje

Spanje bulkt van de mooie steden steden en plekken die je gezien moet hebben. Heb je nog wat vakantiedagen over dit jaar? Ga dan op avontuur in de steden van Spanje! 
 
Wij nemen je mee naar 27 parels die beschouwd worden als de mooiste steden van Spanje. Een goede ligging, uitstekend bewaarde monumenten en charmante wijken, deze steden hebben het werkelijk allemaal. Hier gaan we!

Granada

Granada is de thuisbasis van een van de wonderen in de wereld: het indrukwekkende Alhambra. Daarnaast beschikt de provincie Granada over heel wat natuurpracht. Zo vind je er het Sierra Nevada-gebergte waar je kan skiën en een kustlijn die omwille van het aangename klimaat de Costa Tropical genoemd wordt. 

San Sebastián

Wie de naam San Sebastián hoort vallen, denkt meestal aan twee dingen. Het eerste is de prachtige La Concha-baai waar je kan genieten van een mooi uitzicht op het eilandje Santa Clara. Het tweede wat in veel mensen opkomt, is het gastronomische aanbod. De stad brengt dan ook heel wat topchefs voort en telt zelfs de eerste gastronomische universiteit van Spanje: het Basque Culinary Center.

Málaga

Zicht op Málaga bij zonsondergang

De stad Málaga is de laatste jaren aan een steile opgang bezig en dat is geen verrassing als je de hoofdstad van de gelijknamige provincie bekijkt. Modern, attractief, een rijk cultureel aanbod met tal van musea en spectaculaire uitzichten vanop dakterrassen en verschillende uitzichtpunten zijn maar enkele van de vele troeven waarover Málaga beschikt. Plan een vakantie naar Málaga en dompel jezelf onder in het fascinerende aanbod aan historisch erfgoed met onder andere de imposante kathedraal, het Moorse Alcazaba, het Romeins theater, het Gibralfarokasteel en, last but not least, de indrukwekkende Muelle Uno-haven.

Barcelona

Casa Battló, Barcelona

Heb je Barcelona nog nooit bezocht? Wacht dan niet langer om de meesterwerken van Gaudí te ontdekken. Casa Battló en de Sagrada Familia zijn onze twee favorieten. Tel daar authentieke wijken als de Barrio Gótico bij op en je weet gewoon dat je Barcelona niet links mag laten liggen.

Toledo

Uitzicht op Toledo

Toledo is een uitstekend bewaard gebleven stad en dat zal je met je eigen ogen zien wanneer je verdwaalt in de straten en achter elke hoek een stukje geschiedenis ontdekt. Voor een prachtig uitzicht op de stad moet je koers zetten richting de Mirador del Valle.

Sevilla

Het grootste historische centrum in Spanje en de derde grootste kathedraal in de wereld, redenen te over om enkele dagen naar Sevilla op vakantie te gaan. Twijfel niet langer en ontdek deze Andalusische parel aan de oevers van de Guadalquivir.

Salamanca

De oude stad van Salamanca behoort tot het UNESCO-werelderfgoed en verdient alleen daarom al een bezoek. De grootste trekpleisters zijn Plaza Mayor, het uitzicht op de kathedraal vanop de Puente Romano (Romeinse brug) en de universiteit die tot de beste van Spanje behoort.

Bilbao

Op naar het Baskenland waar het Guggenheim het uithangbord is van Bilbao. Ontdek daarnaast de Ría del Nervión, de Zubizuri-brug en proef van de heerlijke pinxtos in het oude gedeelte. Als je graag in hogere sferen vertoeft dan moet je op de Artxanda-berg zijn. Daar kan je genieten van het mooiste uitzicht op de stad.

Valencia

Ciudad de Las Artes in Valencia

Playa de la Malvarrosa, de moderne Ciudad de las Artes y Las Ciencias en de gezellige straten van de Barrio del Carmen maken van Valencia een fantastische vakantiebestemming. Valencia is ook de bakermat van de paella, een rijstgerecht dat nergens anders zo lekker smaakt. 

Madrid

Madrid - Gran Vía

Madrid is het indrukwekkende geografische hart van Spanje. Het is een wereldstad die gevuld is met architecturale, modernistische parels, parken, paleizen en musea. De Spaanse hoofdstad verleidt je zowel overdag als 's nachts.

Cáceres

Ook de oude stad van Cáceres behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Dit netwerk van mooie steegjes met middeleeuwse gebouwen, monumenten uit de renaissance en Arabische, Romeinse en joodse overblijfselen geeft je inkijk in een uniek stukje Spaanse geschiedenis.

Cuenca

Het symbool van Cuenca zijn de typische hangende huizen. In een van die huizen vind je het Museum voor Abstracte Kunst. Bezoek in Cuenca ook zeker de Barrio de San Martin met haar ''middeleeuwse wolkenkrabbers''.

Segovia

Aquaduct van Segovia

Segovia lijkt wel een postkaart. De onbetwiste parel van de stad is het aquaduct dat je terug in het verleden katapulteert. Segovia ademt kunst en herbergt verschillende indrukwekkende bouwwerken waaronder de derde grootste kathedraal van Spanje en een van de mooiste kastelen van het land: het Alcázar van Segovia.

Córdoba

Córdoba - de Mezquita en de Puente Romano

In Córdoba komen de verschillende culturen die het verleden van de stad gekleurd hebben samen. En dat komt tot volledig tot uiting in de mooiste gebouwen en delen van de stad. Denk maar aan de Moskee-Kathedraal (de Mezquita), de oude joodse wijk (Judería), de typische patio's van Córdoba en de Puente Romano (Romeinse brug).

Cádiz

In de oudste stad van West-Europa vind je misschien wel de mooiste zonsondergang op Playa de la Caleta. De Barrio del Pópulo, de oudste wijk van Europa bevat het Teatro Romano (Romeins theater), een historisch belangrijke plaats die je niet mag overslaan tijdens je verblijf in een vakantiehuis in het zuiderse Cádiz.

Santiago de Compostela

Een vakantie in Santiago de Compostela is niet compleet zonder een bezoek aan de emblematische kathedraal en Plaza del Obradorio, de plek waar pelgrims hun camino tot een goed einde brengen. Ook de Ciudad de la Cultura de Galicia zou op je lijstje met te bezoeken monumenten moeten staan.

Burgos

Burgos is de wieg van El Cid, een beroemd Spaans ridderfiguur die vereeuwigd is in een standbeeld in de stad. Je vindt er daarnaast misschien wel de mooiste kathedraal van Spanje: de Santa María-kathedraal. 

Palma 

Kathedraal van Palma de Mallorca

Palma de Mallorca combineert de charmante uitstraling van een kleine kosmopolitische stad met een uitstekende ligging. De kathedraal is er van een aandoenlijke schoonheid, maar de stad telt nog meer magische plekken zoals de Puerto Deportivo (jachthaven), de oude stad en de alternatieve Santa Catalina-wijk.

Gijón

Een heerlijke zeebries hoort erbij op Playa de San Lorenzo, een van de trekpleisters van Gijón. Vertrek op ontdekkingtocht door de stad vanuit de oude Cimadevilla-wijk en proef zeker van de lokale specialiteit cider in een van de vele sidrerías.

La Coruña

La Coruña is Galicia ten voeten uit. De stad wordt omringd door de zee met vlak aan die zee de fascinerende Torre de Hércules. Een fantastisch gastronomisch aanbod met onder andere verse zeevruchten maken het plaatje compleet.

Girona

Girona en de hangende huizen aan de Onyar

De hangende huizen aan de Onyar-rivier zijn een van de grootste trekpleisters van het Catalaanse Girona. Vergeet tijdens je bezoek zeker ook niet de Santa María-kathedraal en de uitstekend bewaarde joodse wijk te bezoeken.

Alicante

Alicante ligt aan de Middellandse Zee en nergens anders zie je beter hoe de stad en de zee elkaar als het ware omhelzen dan vanuit het Santa Barbara-kasteel. Dit plaatje moet je op camera vastleggen!

Ávila

De magnifieke stadsmuur van Ávila wordt ook wel beschouwd als de best bewaarde middeleeuwse overblijfselen in Europa. De stad behoort dan ook meer dan terecht tot de mooiste steden van Spanje!

León

Het kroonjuweel van León is zonder enige twijfel de kathedraal, maar ook de prachtige oude stad met de Barrio Húmedo trekt heel wat kijk- en eetlustigen aan (tapasbars!).

Mérida

Aquaduct Los Milagros in Mérida, Extremadura

Door de straten van Mérida slenteren is als een wandeling door het verleden en de uitstekend bewaarde archeologische overblijfselen versterken dat gevoel alleen maar. Het Romeins theater, het amfitheater, het San Lázaro-aquaduct en het Romeinse circus zijn maar een greep uit het aanbod van de stad.

Zaragoza

Vanop Plaza del Pilar zie je de gelijknamige Pilar-Basiliek voor je opduiken. Het is het meest symbolische monument van Zaragoza, een prachtig stukje barok dat ervoor zorgt dat de stad haar plaatsje verdient in het select groepje van de mooiste Spaanse steden. 

Las Palmas

Het kristalheldere water van de stranden van Las Palmas zorgt voor een prachtig contrast met de kleurrijke Barrio Vegueta, de wijk waar ook de Santa Ana-kathedraal gelegen is. Las Palmas is zonder twijfel een van de meest geliefde steden onder zowel Spanjaarden als internationale bezoekers.