Vegetarisch Valencia: 11 restaurants in het centrum

Vegetarisch eten in Spanje is steeds eenvoudiger. Niet alleen zijn er typisch Spaanse gerechten zonder vis of vlees, er zijn steeds meer vegetarische én veganistische eetadresjes, vaak met opties zonder gluten, zonder lactose,...

Barcelona staat momenteel aan de top als zelfverklaarde 'Veg-Friendly' stad in Spanje, maar Valencia wat meer naar het zuiden wil niet achterblijven. Wij verkenden de vegetarische scene in het centrum van deze zonnige kuststad, na Madrid en Barcelona de derde grootste stad van Spanje. Met een verblijf in een van onze appartementen in Valencia spaar je immers gemakkelijk geld uit om lekker en gezond uit eten te gaan.

1. Nature Bistro

Quinoa a la pizzaiola, Nature Bistro, Valencia

Nature Bistro is een gewaardeerd restaurant in de centrale en levendige Cánovas buurt. Op de kaart heb je keuze uit de volgende opties: vegetarisch, veganistisch, zonder gluten en ecologisch. Prima voor een fijne maaltijd tijdens je vakantie in Valencia

Wie houdt van zoet, wordt verwend met de heerlijkste taarten. En toch gaat Nature Bistro er prat op dat 80% van de kaart geen suiker bevat. Je bent dus in gezonde handen!

Nagerecht Nature Bistro

Het restaurant serveert van maandag tot vrijdag een voordelig dagmenu van 11,80 euro: voorgerecht, hoofdgerecht, huisgemaakt nagerecht en een ecologisch drankje zijn inbegrepen. Het voorgerecht bestaat uit verse ecologische producten uit landelijk Valencia. Het hoofdgerecht mag je van de kaart kiezen, ongeacht de prijs.

Adres: C/ Císcar, 49

Openingsuren: Maandag: 13:30 – 15:30. Woensdag - zaterdag: 13:30 - 15:30 / 21:30 – 23:30. Zondag: 13:30 – 15:30.

Contact: Tel: 619231874 / 961001367. Email: info@naturebistro.es / reservas@naturebistro.es

Website: http://naturebistro.es

2. Oslo (Grupo Copenhagen)

Oslo restaurant Valencia

Restaurant Oslo ligt in het oude centrum, de wijk 'Barrio Carmen'vlakbij het gezellige pleintje Plaza del Negrito en de Kathedraal. In een gebouw uit 1850 met twee verdiepingen, terras en een Scandinavisch avant-garde interieur serveert het vegetarische en veganistische gerechten. De producten zijn dagvers, afkomstig van de nabijgelegen mooie markt Mercado Central.  

Een driegangen-dagmenu krijg je er voor 11,90 euro (enkel 's middags, dinsdag tot en met vrijdag), drank niet inbegrepen. Wel kun je kiezen: koffie of nagerecht. Voor wie graag van het leven geniet: de bar biedt o.a. wijn, artesanaal bier uit Valencia en gin and tonics.

Dit restaurant opende zijn deuren in 2014 en hoort bij de Grupo Copenhagen (er zijn er drie in Valencia, meer hieronder). Het voorgerecht bestaat bij elk van deze restaurants uit een mix van drie vegetarische tapas. Voldoende smaken dus om van te proeven en te genieten!

Adres: Carrer Catalans, 8

Openingsuren: Dinsdag tot zondag: 13:30 - 16:00. Dinsdag tot zaterdag: 20:30 - 23:30.

Contact: Tel: 960 91 07 22

Website: http://grupocopenhagen.com/restaurante/oslo/

3. MIOBIO

MIOBIO restaurant Valencia

MioBio ligt in de opkomende Ruzafa wijk en profileert zich als 'het eerste vegan restaurant in Valencia, 100% ecologisch'. Alles is er gericht op een gezondere manier van leven, inclusief het lichte interieur met een op Feng Shui gebaseerde inrichting. 

Van maandag tot vrijdag kun je er tussen 13:00 en 16:00 genieten van een vegan buffet (vrijdagavond en zaterdag kies je van de kaart). Je kunt dan betalen volgens je eetbehoeften: je bord wordt na je keuze aan het buffet gewogen en op basis daarvan wordt de prijs bepaald. 

Restaurante MioBio Valencia

Je kunt achteraf nog altijd bijscheppen en je bord opnieuw laten wegen. Het eventuele nagerecht (3 tot 3,50 euro) betaal je apart.

Adres: Carrer de Cadis, 67 bajo

Openingsuren: Maandag - zaterdag: 13:15 - 16:00. Vrijdag en zaterdag ook: 20.30 - 00:30. Zondag gesloten.

Contact: Tel: 606 01 41 21

Website: Je kunt MioBio volgen op Facebook: https://www.facebook.com/miobiovalencia

4. Tarta de Zanahoria

Tarta de Zanahoria restaurant, Valencia

Dit restaurantje in de kleurrijke Ruzafa buurt baseert zich op een macrobiotische keuken. Alle ingrediënten zijn biologisch en alle gerechten zijn veganistisch, dus zonder dierlijke ingrediënten. Dit restaurant is ook goed voor wie gluten, lactose of eieren vermijdt. 

Tarta de Zanahoria (vertaald 'worteltaart') is enkel open tijdens de middag op weekdagen, met een dagmenu van 10 euro, thee en nagerecht inbegrepen.

Tarta de Zanahoria restaurante Valencia

Adres: Carrer del Pintor Salvador Abril, 3

Openingsuren: Maandag tot vrijdag: 13:45 -16:00.

Contact: Tel: 620 11 24 65. Email: Tartadezanahoria.valencia@gmail.com

Website: http://tartadezanahoria.com/

5. Malmö (Grupo Copenhagen)

Malmo, Valencia

Malmö, ook in de Ruzafa wijk, richt zich op de veganistische keuken met Japanse en mediterrane touch. Het biedt gezond eten in een Scandinavisch interieur. 

Je kunt er ook proeven van meer dan 25 soorten artesanaal bier uit Valencia, en zoals bij elk restaurant uit de Grupo Copenhagen zijn de maaltijdingrediënten ecologische, lokale producten. 

Adres: Carrer de Sueca, 46

Openingsuren: Zaterdag en zondag: 13:30 - 16:00.  Dinsdag tot zaterdag: 20:30 - 23:30.

Contact: Tel: 963 28 54 28

Website: http://grupocopenhagen.com/restaurante/malmo/

6. La Tastaolletes 

Curry lasagne, restaurante Tastaolletes, Valencia

La Tastaolletes is gelegen in de historische wijk Carmen. Het serveert vegetarische versies van bijvoorbeeld musaka en curry lasagne. Ook kun je er vegetarische tapas proeven, zoals kroketten, biologische kazen en patatas bravas met tofu mayonaise en huisgemaakte ketchup. 

Van dinsdag tot vrijdag kun je er 's middags kiezen voor een driegangen-dagmenu inclusief brood en koffie of thee, voor 12 euro (andere drankjes niet inbegrepen).

Adres: Calle de Salvador Giner, 6
 
Openingsuren: Dinsdag - Zondag: 13:30–16:00, 20:00–23:30. Maandag: Gesloten.
 
Contact: Tel: 963921862
 
Website: http://www.latastaolletes.com/

7. La Lluna

La Lluna, Valencia

La Lluna was destijds het eerste vegetarische restaurant in Valencia en is daar trots op. Het opende zijn deuren in 1980. Het restaurant trok in die tijd dan ook een heel specifiek doelpubliek. Vandaag is het er nog steeds, in een steegje van de Barrio Carmen.
 
De kaart is eenvoudig, met keuze uit gerechten zonder gluten, eieren, lactose of andere ingrediënten waar mensen bijvoorbeeld allergisch voor kunnen zijn. Deze plek is ook goed voor de portemonnee. Voor zowel voorgerechten als hoofdgerechten gaat de prijs niet boven 8 euro. De prijs voor een dagmenu bedraagt 8,20 euro: voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht inbegrepen. Gezonde sapjes en infusies zijn prominent aanwezig op de kaart.
 
Soms organiseert het restaurant een thematische week om zo de nadruk te leggen op o.a. lokale producten, het seizoen of om fusies aan te gaan met bijvoorbeeld de Afrikaanse of Aziatische keuken. 
 
Adres: Carrer de Sant Ramon, 23
 
Openingsuren: Maandag - zaterdag: 9:00–16:00 / 20:00–23:30. Zondag: Gesloten.
 
Contact: Tel: 963 92 21 46. Email: restaurantelalluna@gmail.com
 
Website: http://www.restaurantelalluna.es/

8. Les Maduixes 

Les Maduixes, Valencia

Les Maduixes bestaat al sinds 1986, en dat wil wat zeggen voor een vegetarisch restaurant in Spanje. Daarom wilden we dit restaurant ook in deze lijst opnemen, ook al ligt het in de universiteitsbuurt wat verder van het centrum en meer naar het Malvarrosa strand van Valencia toe. 

De focus ligt er op voedzaam en lekker. Zo is er een bewuste keuze voor gezonde alternatieven als volwaardige producten en natuurlijke zoetmakers. Ook verse sapjes en zogenaamde 'superfoods' spelen er een belangrijke rol.

Les Maduixes, Valencia

Een gerecht dat al populair is sinds het prille begin, is de salade van het huis, de Ensalada Maduixes. De huisgemaakte moussaka is nog zo een klassieker. Andere keuzes op de kaart die hoog scoren, zijn de tofukroketten en de taart van witte chocolade en aardbeien.

Adres: Calle Daoíz y Velarde, 4 (Ter hoogte van nr. 100 aan de Blasco Ibáñez laan)

Openingsuren: Maandag tot woensdag: 13:30–16:00. Donderdag tot zaterdag: 13:30–16:00 / 20:30 –23:30. Zondag: Gesloten.

Contact: Tel: 96 369 45 96 / 686 915 880

Website: http://www.restaurantelesmaduixes.es/

9. Ana Eva 

Restaurante Anaeva, Valencia
 
Ana Eva is een vegetarisch restaurant vlakbij de torens Torres de Quart, die toegang bieden tot het oude centrum van Valencia. Het ligt ook naast de Botanische Tuin van Valencia en nabij de drooggelegde Turia rivier, omgetoverd tot stadspark. Je kunt je lunch of diner dus zeker combineren met een aangename wandeling in het groen. In het restaurant zelf kun je eten in een met planten gedecoreerde patio. 
 
Bij Ana Eva eet je verse, biologische producten van eigen kweek volgens het seizoen. Het voordeligst eet je er donderdag -en vrijdagmiddag, want dan is een driegangen-dagmenu beschikbaar voor 13 euro (naast een duurdere versie van 18 euro). Er zijn ook proeversmenu's voor 2 personen van 36 euro, met een vegetarische versie, een versie zonder gluten en een veganistische versie.  
 
Om te drinken heb je keuze uit verse sapjes, artesanaal bier of bier zonder gluten, verschillende soorten infusies,...
 
Adres: Calle Turia 49
 
Openingsuren: Donderdag tot zondag: 13:30–16:00 / 21:00–23:00. Maandag tot woensdag: Gesloten.
 
Contact: Tel: 963 91 53 69
 
Website: http://www.restauranteanaeva.es

10. Kimpira 

Kimpira, Valencia

Voor vegetarische, macrobiotische en vegan recepten in het hart van Valencia moet je bij Kimpira zijn, want het ligt vlakbij het belangrijkste en meest centrale plein van de stad, de Plaza del Ayuntamiento,

'Kimpira' is een Japanse uitdrukking en betekent zo veel als 'Gouden Vrede'. Volgens de oosterse mythologie kun je deze toestand enkel bereiken door goed te eten. Daartoe kiezen ze bij Kimpira bewust voor lokaal, biologisch eten volgens het seizoen; ongeraffineerd zeezout,... en vermijden ze o.a. chemische suikers en het gebruik van de microgolfoven.

Succesnummers op de kaart zijn bijvoorbeeld de chocoladetaart en worteltaart. Ook specialiseren ze zich in gezonde ontbijtformules en verse sapjes. 

Maandag tot vrijdag kun je er 's middags een dagmenu krijgen voor 13,90 euro: soep, hoofdgerecht, nagerecht en thee inbegrepen. Op zaterdag en zondag is dat 15 euro, zonder nagerecht. Er is ook een expresmenu van 10 euro en een glutenvrij menu op donderdag. Voor kinderen is er een speciale sectie op de kaart.

Adres: Calle Convento San Francisco 5, Valencia.

Openingsuren: Maandag tot zondag: 9.00 -16.00, behalve op zaterdag, dan is het restaurant open 20.30 - 24.00. 

Contact: Tel: 963 923 422.

Website: Kimpira.es

11. Copenhagen (Grupo Copenhagen)

Oslo, Valencia

Het laatste restaurant in deze rij is meteen ook het derde en laatste restaurant uit de Grupo Copenhagen in Valencia, in het hart van de Ruzafa wijk. Het presenteert vegetarische gastronomie voor een ruim publiek: mediterraans, leuk gepresenteerd, modern en creatief.

Ook de gezonde vleesloze keuken uit Japan en Thailand zijn erin verwerkt, dit eveneens op basis van verse, ecologische producten, in een minimalistische Scandinavische stijl.

Adres: Carrer del Literat Azorín, 8, 

Openingsuren: Elke dag, maandag tot zondag: 13:30–16:00. Donderdag tot maandag ook: 20:30–24:00. 

Contact: Tel: 963 28 99 28

Website: http://grupocopenhagen.com/restaurante/Copenhagen/

Je ziet, er is veel keuze! Valencia is trouwens ook een erg fijne stad om te bezoeken als daguitstap tijdens je vakantie aan Valencia strand. Over enkele van die vakantiestranden van Valencia kun je trouwens lezen in onze Top 11 Stranden van Cullera en ons Gandia strandoverzicht