Beste stranden aan de Costa del Sol - La Caleta de Maro

Het Maro strand (Video) dat bekend staat als La Cala de Maro, is al genomineerd geweest als het tweede beste strand in heel Spanje.

In een enquête van de Spaanse televisiezender Antena 3 in 2012 kreeg La Cala de Maro 57.299 stemmen, slechts 3000 stemmen minder dan het La Granadella strand in Javea.
 
Maro strand - La Cala de Maro
 La Cala de Maro is dan ook een fantastisch strand en zeker een bezoekje waard. In tegenstelling tot veel andere stranden in de natuurlijke omgeving van Acantilados de Maro-Cerro Gordo, biedt het parkeergelegenheid en een restaurant. De gemakkelijke toegang en de faam van dit strand betekent echter wel meer drukte in de zomermaanden. 
 
‘Druk’ is een relatief begrip.  Drukker dan op de populaire stadsstranden zal het nu ook niet worden op de stranden van Acantilados de Maro. Maar parkeren is er dan niet altijd gemakkelijk. De vaste parkeerplaats is snel vol en strandgangers parkeren dan al snel eender waar, wat de toegang niet bevordert.

Maar… vlakbij is er een prachtig alternatief!

Het zusje van La Cala de Maro: La Caleta de Maro

Een veel rustigere en minder bekende optie is een naburig baaitje, dat bekend staat als Playa de la Caleta of gewoon La Caleta de Maro (kleine Maro inham). Het is er minstens even mooi en meestal veel minder druk.

La Caleta de Maro strand

De toegang ligt minder voor de hand dan die naar Maro’s belangrijkste strand, maar het ligt dus heerlijk rustig afgelegen in de natuur.

Bereikbaarheid

Neem de weg naar de kust vanuit het centrum van Maro. Volg de borden voor de Playas of stranden. Dezelfde weg als naar La Cala de Maro dus. Daar vind je ook het Playa de la Caleta strand.

Zee La Caleta de Maro

De weg slingert op een gegeven moment naar links naar beneden. Kijk uit naar een kleine afslag naar rechts, die tussen twee broeikassen door loopt. Er is een richtingwijzer naar het La Caleta de Maro strand maar die komt net na de afslag. 

Een beter herkenningspunt is het teken van een yoga studio, 'Massage / Yoga Maro.' Dit in witte spray geschilderde bord valt op en staat rechts op de weg die u wilt inslaan. - Getoond in de afbeelding.

De afslag naar de Playa de la Caleta Maro

Wij stellen voor op dit punt een parkeerplaats te zoeken of niet ver daar in de buurt.

Sommige mensen rijden verder naar beneden, maar dit is geen erg goede weg en het kan vooral een nachtmerrie worden bij het terugkeer, weer de heuvel op, vooral als landbouwmachines, geiten of iets dergelijk alles vertragen. Dit is immers het landelijke gebied van Maro, en het staat bekend om biologische boerderijen.

 Volg nu dus te voet deze weg, langs verschillende kassen en velden. Neem de eerste afslag naar rechts naar een andere kleiner weggetje. Het is gemakkelijk te missen want het lijkt niet echt ergens heen te leiden. Op het moment van schrijven, was er een richtingwijzer, maar het was slechts van papier en met plakband aan een paal vastgemaakt.

Bij moeilijkheden helpt de weg vragen altijd, en meestal is er wel iemand aan het werk rond de kassen daar, of zijn er anderen op weg naar het strand. Als je de afslag mist, zul je dat snel merken, want de andere weg leidt naar een klif.

Gewoon terugkeren dan en uitkijken naar de juiste afslag. Volg deze weg voor nog eens 200-300 meter, zonder de eerste weg links te nemen. Blijf dus gewoon het spoor volgen, tot je ziet dat het uiteindelijk naar links draait op het laagste deel.

Playa la Caleta de Maro, strand Nerja

Verdwalen kan niet, de zee is steeds een duidelijk zichtbare referentie. Er is een kleine parkeerplaats en een aantal trapjes die leiden naar het strand. Er zijn verschillende rivieren in dit gebied en de aanwezigheid van de boerderijen heeft een bijna 'tropisch' milieu in de hand gewerkt, met bamboe en suikerriet langs het strand.

Faciliteiten

La Caleta de Maro biedt geen diensten of andere voorzieningen. 

Breng dus zelf water, voedsel en alles wat je nodig hebt mee op dit strandbezoek.

Zoals aan alle stranden in dit gebied is het hier geweldig snorkelen. Vooral meer naar de oostkant. Als je langs de  rots zwemt, is er een kleine zoetwaterval die in de zee stroomt. Een idyllische plek, met een klein zandstrandje! Sportievelingen kunnen van hieruit zelfs zwemmen naar het grotere La Cala de Maro strand.

La Caleta de Maro strand, Maro

De weg terug is een beetje lastig, vooral op een hete zomerdag. Dichter bij de top vonden we een zoetwaterbeek die uitmondt in een poel, waarin je je heerlijk kunt verfrissen en al het zout kunt afwassen. Het is een artificiële wateropslagplaats (niet meer gebruikt), en die is goed zichtbaar net naast de weg, ongeveer 100 meter voor de hoofdweg - hier. Het water is schoon en verfrissend koud. Het is een geweldige manier om een dag op het strand te beëindigen!

Voor meer informatie over stranden in de omgeving kun je naar onze gids naar de stranden van Nerja, met onder andere Playa del Cañuelo - voor velen het beste strand in het gebied- en de naburige Las Calas del Pino strand en Playa de las Alberquillas.