De meest romantische bestemmingen van Spanje

Spanje heeft een grote aantrekkingskracht op stellen die op zoek zijn naar een romantische bestemming. Of het nu voor Valentijnsdag is of voor een huwelijksreis, Spanje is een van de mooiste landen ter wereld voor een betoverende vakantie in stijl. Op de volgende sfeervolle locaties in Spanje vindt u alle romantische ingrediënten, voor een vakantie om nooit te vergeten!

1. Barcelona

Barcelona - Montjuic magic fountain

De hoofdstad van Catalonië is 's nachts wondermooi verlicht en u zult op weinig andere plekken meer romantische plaatjes vinden dan tijdens een wandeling door het nachtelijke Barcelona.

Tip: geniet voor het eten in Barcelona 's avonds van het spektakel bij de magische fontein van Montjuïc, die prachtig oplicht tussen 19:00 en 21:00 uur 's van oktober tot en met april, en tussen 21:00 en 2:30 uur tussen mei en september.

Vind hier een vakantiewoning in Barcelona stad.

2. Ávila

Avila view

Een wandeling door deze ommuurde stad in de regio Castilië en León, op slechts een uurtje rijden van Madrid, voelt alsof u rondloopt in een oneindig sprookjeskasteel. Schrijver Jose Martínez Ruiz beschrijft Ávila als "stad met het meest authentieke 16e eeuws karakter in heel Spanje".

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad in 1985 bekroond werd met de Unesco World Heritage status. Aan locaties voor een drankje en romantisch diner geen gebrek in Ávila; het beschikt veruit over het grootste aantal bars en restaurants per hoofd in Spanje!

3. Granada

Granada - Albaycin quarter

De provincie Granada staat bekend om haar vele Arabische badhuizen, hammams genaamd. Het is dan ook een uitstekende bestemming voor een romantische wellness vakantie om samen met partner te genieten van een ontspannende combinatie bad en massage.

De stad Granada lijkt bovendien gemaakt voor een wandeling hand in hand. Het ritme overdag in de hitte is kalm en de ruime pleinen en prachtige uitkijkpunten nodigen uit tot een romantisch samenzijn.

Bezoek vooral de Mirador de San Nicolás in Granada, met zicht op het Alhambra - prachtig bij zonsondergang! Ze staat op nummer 2 in onze Top 12 Miradores van Spanje!

4. Madrid

Madrid - Plaza Cibeles

Ook het majestueuze Madrid biedt alle ingrediënten voor een intieme vakantiesfeer. En u hoeft geen bonbons in te slaan voor Valentijnsdag: u nodigt namelijk uw partner uit voor churros con chololate (gemaakt van gefrituurde zoete deeg) in een van de beroemde churrerías. De bekendste en meest geliefde churrería is er de Chocolatería San Gines, die deze verrukkelijke lekkernij al serveert sinds 1894!

Voor meer lekkernijen, bezoek een van de 6 leukste gastronomische markten in Madrid!

Vind hier een vakantiewoning in Madrid.

5. Segovia

Segovia - Cathedral

Segovia, ook slechts een uurtje rijden van Madrid, komt u wellicht bekend eens u er bent. Het Alcazar kasteel stond namelijk model voor het ontwerp dat Walt Disney gebruikte in zijn films!
De autovrije straten van de stad zorgen voor een ontspannen sfeer, waar u samen met uw partner even de stress van de 21e eeuw kunt vergeten...

6. Sevilla

Sevilla - Reales Alcazares

Misschien is het de betoverende geur van de alom aanwezige sinaasappelbomen. Misschien is het de vurige passie van de flamenco. Maar hoe dan ook: er is iets met het Andalusische Sevilla dat de liefde doet aanwakkeren!

7. Toledo

Toledo - Alcazar and San Martin bridge

Welkom 'in' dé ansichtkaart van Spanje. Toledo betovert meteen! Met de camara in de aanslag maakt u de mooiste foto's van uw geliefde tegen de romantische achtergrond van dit ware openlucht museum.

En wist je dat Toledo Spaanse hoofdstad van de gastronomie is dit jaar in 2016? Volop genieten dus! 

Lees ook meer over San Sebastián, Culturele Hoofdstad van Europa 2016, met adembenemend mooie strandbaaien en heerlijk eten!