12 miradores in Spanje met een spectaculair uitzicht

Wie geniet niet graag van een heerlijk uitzicht? En al helemaal in Spanje, een land dat bezoekers een fantastisch gevarieerd lanschap biedt! 

Nog niet zeker waar naartoe? Kijk mee vanaf deze miradores of uitkijkpunten en droom van je volgende reis naar Spanje... De bestemmingen, zoals leuke steden in Andalusië, en de adembenemende uitzichten zijn zeker inspirerend te noemen!

1 De beroemde Tajo kloof in Ronda - Málaga

Tajo de Ronda, Ronda brug, Puente Nuevo

De prachtige stad Ronda moet je gezien hebben: de gapende Tajo kloof die deze stad genadeloos in twee splijt, is zonder twijfel haar grootste attractie. Een bezoek aan Ronda betovert en blijft elke bezoeker voor altijd bij!

Het zuiderse witte stadje pronkt als een onneembaar fort bovenop de zware kalkrots, met in het midden de indrukwekkende ravijn. Ronda zit bovendien boordevol unieke wijnroutes, boeiende geschiedenis, historische monumenten en artisanale producten.

Mis dit stadje ten noorden van Málaga dus zeker niet en tuur vanaf de Puente Nuevo brug zowat 100 meter de diepte in! Geniet vooral ook van de overweldigende omgeving die dit stadje van alle kanten omarmt.

2 Mirador de San Nicolás, in Granada

uitzicht Alhambra Granada Spanje, mirador de San Nicolás 

Een van de meest bijzondere plekjes in Granada is zonder twijfel de Mirador de San Nicolás. Laat de auto staan en neem de bus of beter nog, wandel langs slingerende straatje en witte huisjes naar boven om de magie van Granada te voelen. Je zult er het Alhambra in al haar glorie zien schitteren, met in de achtergrond de Sierra Nevada.

De zonsondergang is hier onvergetelijk en met dit wonderlijke uitzicht kun je lekker achterover leunen na een diner in een van de restaurants daar, zoals de Estrellas de San Nicolas

3 El Mirador del Estrecho, in Tarifa (Cádiz)

mirador del Estrecho, uitkijkpunt el Estrecho

Geef toe, het is erg bijzonder dat Spanje zo dicht bij Afrika ligt, een heel ander continent! Op luttele kilometers van de Spaanse kust is dat een bijzonder verleidelijk en mysterieus zicht.

Bij helder weer lijkt het wel alsof je naar de Afrikaanse kust kunt zwemmen! Een speciale plek om Afrika te zien vanuit Spanje is 'el mirador del Estrecho', op 300 meter boven het zeeniveau in het Parque Natural del Estrecho, een woeste maar aangename omgeving. (Gebruik foto toegestaan door Gaspar Serrano)

4 Mirador del Fitu, Caravia - Asturias

Mirador del Fito, uitkijkpunt Asturias

Dit uitkijkpunt dat op een vliegende schotel lijkt, biedt een fantastisch uitzicht van 360º op 1100 meter boven het zeeniveau. Je ziet er de Picos de Europa bergen en de Cantabrische zee. Onvergetelijk gewoon! Het is meteen ook het vertrekpunt van bekende wandelroutes in het wonderlijk mooie Asturië. (Gebruik foto toegestaan door Nacho "Gonmi")

Ook schitterend wandelen en over het landschap heen kijken in Asturië is het bij de bergmeren Lagos de Covadonga.

5 'Monte Igueldo' - Igueldo berg - San Sebastián (Baskenland)

Monte Igueldo, Igueldo berg, uitkijkpunt San Sebastián, uitzicht San Sebastián

Als je in San Sebastián bent - 'Donostia' in het Baskisch - moet je zeker de funicular of kabeltram nemen naar de mirador bovenop de Igueldo berg. Je zult er versteld staan van het uitzicht op deze stad omgeven door groene bergen, en vooral ook het La Concha strand, een van de mooiste strandbaaien in Europa! 

Voor kinderen is deze plek al helemaal fantastisch door het aanwezige attractiepark, dat net als de kabeltram nog de charme van de Belle Epoque uitstraalt. (Gebruik foto toegestaan door Eduardo Martín)

In Bilbao is er een gelijkaardige kabeltram met uitkijkpunt: de Funicular Artxanda.

6 Mirador de Gibralfaro - Málaga

Uitzicht Málaga vanaf de Gibralfaro, uitkijkpunt Málaga

El mirador de Gibralfaro is de beste plek om de magie van Málaga te ontdekken. Het uitzicht is een streling voor het oog en een droom voor elke fotograaf!

De Plaza de Toros de la Malagueta of stierenarena springt er meteen uit. Vanaf hieruit kijk je ook neer op het centrum, de haven, de promenade in het park en de stranden van Málaga.

7 Meander van de rivier Malo, Cáceres - Extremadura

Meandro del rio malo, meander van de Malo rivier, Extremadura

Nee, dit is niet het Amazonewoud, maar het lijkt er wel op! Op deze imposante plek kom je helemaal tot rust en vergeet je al de rest. De weg ernaartoe is een beetje een avontuur, langs kronkelige aardewegen en een misschien wat intimiderende kloof, maar het traject is zeker de moeite waard!

Extremadura is misschien nog niet zo bekend, maar het is een echt paradijs, vol mooie natuur en waar je kilomers kunt wandelen in de bergen. (Gebruik foto toegestaan door Eduardo Muñoz)

8 Puerto de las Palomas - Grazalema (Cádiz)

Puerto de las Palomas, Grazalema
 
Palomar betekent 'duiventil'; de naam voor dit adembenemende landschap komt van het privilege dat religieuzen en mannen van de adel destijds hadden om met palomas of duiven te werken. Een ideale plek voor een wandelexcursie met het hele gezin, met prachtige verzichten!

9 Een zee van wolken bij de Teide vulkaan - Tenerife

Mar de Nubes, El Teide vulkaan

Wie zich voor even God op aarde wil wanen, moet naar het natuurpark van de El Teide vulkaan op Tenerife, de hoogste berg van Spanje (3718 meter). In de zee van wolken voel je je zo een met de natuur, en je neemt de meest ongelooflijke beelden mee naar huis! (Gebruik foto toegestaan door Juan Bosco)

Een bezoek aan de Teide staat op nr. 1 in onze Top 10 Gratis Activiteiten op Tenerife.

10 Mirador de la Peña - El Hierro (Canarische Eilanden)

Mirador de la Peña, uitkijkpunt El Hierro

Deze mirador is Cultureel Erfgoed verklaard door de autoriteiten van de Canarische Eilanden. Het is een architectonisch juweeltje dat de beste panorama's biedt op de Valle del Golfo, Los Roques de Salmor en La Cumbre, en is het werk van de bekende artiest César Manrique. Uitgerekend hier, met de zee aan je voeten, kun je van de uitstekende gastronomie van het eiland genieten!

Leer meer over het opmerkelijke El Hierro, het kleinste en groenste Canarische eiland. Een droom voor natuurliefhebbers!

11 Mirador de Benidorm en zicht vanaf de berg

Uitkijkpunt Benidorm, Balkon van de Middellandse Zee, uitzicht Benidorm

Tussen de playa de Poniente en de playa de Levante bevindt zich een uitstekend punt als mirador, het zogenaamde Balcón del Mediterráneo of 'Balkon van de Middellandse Zee'. 

Daarnaast kun je vanaf deze berg neerkijken op Benidorm, een heerlijke vakantieplek voor gezinnen. Vroeger stond hier trouwens een fort dat als verdediging gold tegen piraten en andere plunderaars, tot het vergeten raakte en overwoekerd werd door de natuur. (Gebruik foto toegestaan door Vic-Designs)

12 Monasterio de Santa María de Monserrat, Barcelona.

Monasterio de Montserrat, Montserrat klooster

Dit klooster bevindt zich in de Catalaanse Bages streek, in het Montserrat gebergte waaraan het zijn naam dankt. Montserrat kun je bezoeken vanuit Barcelona. Hier kom je voor het prachtige uitzicht vanop een duizelingwekkende hoogte van 720 meter, en de culturele schatten binnenin dit historische klooster. Een belevenis die je nooit meer vergeet! (Gebruik foto toegestaan door Antonio rvr.) 

Bekijk ook onze Top 23 Andalusische dorpjes! 

Kaart