Kalender schoolvakanties 2019-2020: Nederland en België

Je vakantie plannen kan een behoorlijke uitdaging zijn, aangezien de roosters van werk en school niet altijd gelijklopen. Als je kinderen hebt die nog naar school gaan, dan moet je rekening houden met de vaste vakantiedagen. Deze data verschillen per land en zelfs per regio, daarom hebben we een vakantiekalender samengesteld die je een perfect overzicht geeft van alle schoolvakanties. Op die manier kun je gemakkelijk de beste dagen te kiezen om op vakantie naar Spanje te gaan. 

Er vinden tal van interessante evenementen plaats in Spanje tijdens het hele jaar. Om die reden hebben we een selectie gemaakt van de leukste gebeurtenissen tijdens alle vakanties. Scroll naar beneden om de vakantiekalenders voor de verschillende regio's te vinden.

Herfstvakantie

De zomermaanden zijn perfect als je graag naar het strand gaat, aangezien de hitte in de steden behoorlijk overweldigend kan zijn. De herfst is het perfecte seizoen om cultuur op te snuiven in steden zoals Granada en Sevilla, omdat de temperaturen dan draaglijker zijn.

Er vinden ook verschillende festivals plaats, zoals het Jazz Festival in Barcelona en het Herfstfestival in Madrid. Ook de menselijke torens in Tarragona zijn door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed. Het is een van de meest opmerkelijke gebeurtenissen in Spanje, dus als je geïnteresseerd bent in evenementen zoals deze, bekijk dan meer leuke en gekke feesten in Spanje. De herfst is ook een populair jaargetijde voor foodfestivals, dus er zal er altijd wel eentje plaatsvinden tijdens je vakantie. Om in de stemming te komen, kun je de beste foodfestivals in Spanje eens bekijken. Ken je ze allemaal al?

Kastanjes

Kerstvakantie

Als je op zoekt bent naar een bestemming om de kou tijdens de kerstdagen te ontvluchten, dan hebben we goed nieuws. Kerst is namelijk een belangrijke periode in Spanje, waardoor er veel feestelijke activiteiten plaatsvinden en er een ontzettend goede sfeer hangt. 

Madrid, kerst

Als je van plan bent om oud en nieuw in Spanje door te brengen, vergeet dan niet om druiven in te slaan! De Spanjaarden eten 12 druiven zodra de klok middernacht slaat, omdat ze geloven dat dit geluk brengt voor het nieuwe jaar.

Voorjaarsvakantie

Februari betekent carnaval, dus leef je uit tijdens het carnaval in Cádiz en het carnaval op Tenerife! Op beide bestemmingen wordt dit feest gedurende de hele maand februari gevierd. Optochten, glitter en glamour, wedstrijden en bezoekers van over de hele wereld: het is absoluut een must see. Bekijk de beste vakantiehuizen in Cádiz en geweldige accommodaties op Tenerife om je plekje te verzekeren tijdens deze feestelijke activiteiten. 

Zuid-amerikaanse sferen tijdens het Carnaval in Tenerife

Paasvakantie

Tijdens de paasvakantie is er een hoop te doen qua evenementen in Spanje. Allereerst vindt de Semana Santa plaats in Málaga. Tijdens deze traditionele, heilige week worden er adembenemende processies georganiseerd in het stadscentrum. Een andere optie is de Feria van Sevilla, een van de grootste jaarlijkse evenementen in deze stad. Ontdek de beste vakantiehuizen in Málaga en appartementen in het stadscentrum van Sevilla en mis niks van deze populaire evenementen. 

Semana Santa

Zomervakantie

De zomer is waarschijnlijk de populairste periode om naar Spanje te reizen, voornamelijk door het prachtige weer. Vooral de kuststreken zijn populair, aangezien je cultuur kunt opsnuiven in de kuststeden maar ook lekker kunt zonnebaden op een van de vele stranden. 

Geniet van de Andalusische tapas in je eigen comfortabele vakantiehuis aan de Costa del Sol, bezoek historische stadjes tijdens je verblijf aan de Costa Blanca of ontdek de rotsachtige grotten op je vakantie aan de Costa Brava

De Spaanse eilanden zijn ook populaire opties: bezoek de Canarische eilanden of verblijf op de Balearen om van het geweldige weer te genieten. In de zomer maakt het niet veel uit waar je precies op vakantie gaat in Spanje; je zult hoe dan ook de tijd van je leven hebben.

Voorbeelden van evenementen die het bezoeken waard zijn tijdens de zomer, zijn bijvoorbeeld de Feria van Málaga en de Tomatina (Valencia's jaarlijkse festival waarbij tomaten worden gegooid!). Bekijk meer evenementen die het gedurende het jaar in Spanje plaatsvinden

Playa Sa Boadella, Lloret de Mar

Schoolvakanties in Nederland

Houd er rekening mee dat de data genoemd in dit artikel alleen als handleiding moeten worden gebruikt. Scholen kunnen voor bepaalde schoolvakanties zelf bepalen wanneer er vrij gegeven wordt, controleer dus altijd voor de zekerheid hoe dit zit bij de school van je kind(eren).

Nederland is opgedeeld in verschillende regio's, wat ook betekent dat de vakantieperiodes verschillen per regio. De indeling is als volgt:

Regio Noord

Provincie Groningen (alle gemeenten), Provincie Friesland (alle gemeenten), Provincie Drenthe (alle gemeenten),  Provincie Overijssel (alle gemeenten), Provincie Flevoland (alle gemeenten behalve Zeewolde), Provincie Gelderland (alleen Hattem), Provincie Utrecht (gemeente Eemnes en voormalig gemeente Abcoude, Provincie Noord-Holland (alle gemeenten)

Regio Midden

Provincie Flevoland (alleen Zeewolde), Provincie Gelderland (gemeenten Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doetinchem, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Geldermalsen, Harderwijk, Heerde, Lingewaal, Lochem,  Montferland (behalve voormalig gemeente  Didam), Neder-Betuwe  (behalve voormalig gemeente  Dodewaard), Neerijnen, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Scherpenzeel, Tiel, Voorst, Wageningen, Winterswijk en Zutphen), Provincie Utrecht (alle gemeenten behalve Eemnes en de voormalige gemeente Abcoude), Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Brabant (Werkendam (behalve de kernen Hank en Dussen) en Woudrichem)

Regio Zuid

Provincie Gelderland (gemeenten Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Groesbeek, Heumen, Neder-Betuwe (alleen voormalig gemeente Dodewaard), Lingewaard, Maasdriel, Millingen a/d Rijn, Montferland (alleen voormalig gemeente Didam), Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Ubbergen, Westervoort, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en Zevenaar), Provincie Zeeland (alle gemeenten), Provincie Zeeland (alle gemeenten), Provincie Noord-Brabant (alle gemeenten behalve Woudrichem en de kernen Sleeuwijk, Nieuwendijk en Werkendam in de gemeente Werkendam), Provincie Limburg (alle gemeenten)

 

VakantieData
Herfstvakantie

Regio noord en midden: 19 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019

Regio zuid: 12 oktober 2019 t/m 20 oktober 2019

(Adviesdata)

Kerstvakantie

Heel Nederland: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020

Voorjaarsvakantie

Regio noord: 15 februari 2020 t/m 23 februari 2020

Regio midden en zuid: 22 februari 2020 t/m 1 maart 2020

(Adviesdata)

MeivakantieHeel Nederland: 25 april 2020 t/m 3 mei 2020
Zomervakantie

Regio noord: 4 juli 2020 t/m 16 augustus 2020

Regio midden: 18 juli 2020 t/m 30 augustus 2020

Regio zuid: 11 juli 2020 t/m 23 augustus 2020


Schoolvakanties in België

Houd er rekening mee dat de data genoemd in dit artikel alleen als handleiding moeten worden gebruikt. Scholen kunnen voor bepaalde schoolvakanties zelf bepalen wanneer er vrij gegeven wordt, controleer dus altijd voor de zekerheid hoe dit zit bij de school van je kind(eren).

 

VakantieData
Herfstvakantie28 oktober 2019 t/m 3 november 2019
Kerstvakantie23 december 2019 t/m 5 januari 2020
Krokusvakantie24 februari 2020 t/m 1 maart 2020
Paasvakantie6 april 2020 t/m 19 april 2020
Zomervakantie1 juli 2020 t/m 31 augustus 2020
 

Fijne vakantie!