Vijf mooie wandelroutes in de Picos de Europa

Het voelt alsof u een pionier bent wanneer u in de nog relatief onbekende Picos de Europa wandelt. Wellicht moet u zelfs de verleiding weerstaan om een ​​vlag te planten in wat lijkt op een nog niet eerder ontdekt gebied! Verwen uzelf flink met een wandeling door dit prachtige natuurpark in Asturië, Cantabrië of Castilië en León.

1. La Garganta del Cares

Asturias, Picos de Europa, Cares gorge

Bent u gek op ravijnen? Dan zult u op slag verliefd worden op het 12 kilometer lange pad 'Garganta del Cares'. Er zijn 2 mogelijke startpunten voor deze wandeling: ofwel begint u in het noorden, in Poncebos, Asturië, ofwel bij het zuidelijke Cain in Castilië en León. Neem ongeveer 3,5 uur de tijd voor deze wandeling, maar plan ook wat extra tijd in om volledig op te gaan in het duizelingwekkende uitzicht vanaf een oud onderhoudsspoor, uitgehouwen in de rotswand!

Ontdek ook de vernieuwde Caminito del Rey, dé ravijnwandeling van Spanje!

2. Fuente Dé

Asturias, Fuente De, Picos de Europa

Deze rondwandeling begint allereerst met een kabelbaantocht bij Potes in Cantabrië. Het hoogteverschil is er 762 meter met het oorspronkelijke vertrekpunt. Vervolg uw weg daar via de PR-PNPE.24, ook wel de Ruta de los Puertos de Áliva, de 'route van de Poorten van Áliva'. Daarna raden wij aan in plaats van af te dalen helemaal tot aan Espinama het pad aan uw rechterhand te nemen en zo terug te buigen naar Fuente Dé.

Meer over het beroemde Franciscaner klooster in deze regio lees je hier.

3. Jermoso Traverse

Asturias, Picos de Europa, Collado Jermoso

Deze 2-daagse bergwandeling is uitsluitend geschikt voor doorgewinterde wandelaars en voert u door het meest landelijke gedeelte van de Picos de Europa. Het is er niet moeilijk zich een voorstelling te maken van hoe de aarde eruit zag voordat de mens haar bevolkte! Het zwaarste deel van de route is de klim van Cordiñanes in Castilië en León, tot aan de Peña del Porracho. U zult een flinke lichamelijke oefening moeten doorstaan voordat u bij Cantabrië's Fuente Dé aankomt, waar de route eindigt.

4. Lagos de Covadonga

Asturias - Covadonga, Ercina meer - Picos de Europa

De gletsjermeren of 'Lagos' Enol en Ercina glinsteren als kroonluchters in de zon. Ze vormen het oorspronkelijke hart van de Picos de Europa. Op de 5 kilometer lange circulaire route die u er kunt ondernemen, zult u vaak stoppen om het landschap en het uitzicht te bewonderen, in het bijzonder bij het uitkijkpunt op een heuvel tussen de twee meren, de Mirador Entrelagos

Vind hier alle info en tips voor een bezoek aan de meren van Covadonga!

5. Macizo Central de Picos

Picos de Europa, Macizo Central, Naranjo de Bulnes

Dit centrale massief herbergt de hoogste piek van de Picos de Europa, de Torre de Cerredo. Deze reus is goed voor 2.648 meter massief steen en is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees...

Daar hebben de berggeiten in elk geval geen last van; zij voelen zich helemaal thuis in dit gebied. Het is hun melk die de beroemde Queso de Cabrales kaas voortbrengt, een pittige blauwe kaas.

Ook biedt het steile terrein een thuis aan gemzen, een diersoort die lijkt op een kruising tussen antilopen en geiten. Als u er eentje in het vizier krijgt, met de nadruk op 'als', dan is de kans groot dat u met een snelheid van 50 kilometer wordt gepasseerd... Behalve hard rennen kunnen gemzen ook erg hoog in de lucht springen, tot ongeveer 2 meter!

Meer wandelen in Asturië? Dit zijn nog 5 adembenemende routes!