Road Trips Spanje!

Er zijn een aantal mytische routes die u kunt ondernemen met de moto of de auto. Hier een aantal hoogtepunten. Start de motor: we gaan los!

Van Barcelona naar Valencia

de stad Tarragona 

Spanje's op 1 en 2 na grootste steden liggen beide aan de oostkust van het land. Tussen beide prachtige steden in liggen ca. 351 kilometer over de AP-7, vanaf Barcelona zuidwaarts naar Valencia.

De route bevat diverse tolwegen en ook de rondweg van de stad Tarragona zal uw reistijd wellicht vertragen tot 6 uur in plaats van 3 uur, maar dat is begrijpelijk: het prachtige Tarragona, de voormalige hoofdstad van het Romeinse rijk, dwingt een tussenstop af!

Van Madrid naar León

Kathedraal van Salamanca  torent boven de rivier Tormes

Hoewel de route A-6 gevolgd door de afslag A-66 de snelste is, voeg je het beste uit naar de A-66 op een eerder moment voor een meer lanschappelijker route. Sla van de A-6 af bij de AP-51 richting Ávila. Volg de borden richting Salamanca. Hier torent de kathedraal boven de Tormes rivier uit, schouder aan schouder met de universiteit van Salamanca. Vervolg je weg noordelijk over de A-66 richting het devote Zamora totdat je op je laatste bestemming León eindigt.

Van Málaga naar Huelva

De oudste stad van Europa: Cadiz 

Málaga en Huelva zijn belangrijke havens in Spanje en liggen aan twee verschillende kuststroken. Malaga ligt aan de Costa del Sol en Huelva aan de Costa de la Luz, de 'kust van het licht'. Een directe route tussen beide havens steekt dwars door het westelijk deel van Andalusië. We raden je toch aan de tijd ervoor te nemen en de langere route te nemen die langs de kust kruipt. Je komt op deze manier de stad Cadíz onderweg tegen, de oudste stad van Europa. Britse schrijfster Laura Lee beschreef Cadiz liefdevol als "Een witte krabbel op een luchtblauw vel, gebogen langs de baai als een gekromd zwaard, glanzend in Afrikaans licht."

Van Sevilla naar Granada

Het zal je moeite kosten Sevilla weer te verlaten, maar je hoeft enkel herinneringen aan Granada tot leven te wekken om je te motiveren de motor weer te starten. En als je nog verder aangespoord moet worden, heb je altijd nog Córdoba in het vooruitzicht! Neem de hoger gelegen route via de E-5 om deze Arabische parel te bezoeken, in plaats van de lager gelegen A-92 die langs Antequera loopt.

Meer info en details over een roadtrip langs 5 steden in Andalusië. 

Van Zaragoza tot Oviedo

Burgos

Dit is een gourmet route! Zeker als je weg voert langs Burgos, de Spaanse Culinaire Hoofdstad van 2013. De keuken van Burgos is beroemd vanwege haar zachte Burgos kaas en de bloedworst morcilla. Er zit met andere woorden niets anders op dan lekker veel te eten in deze historische stad.

Van Alicante naar Almería

Cabo de Gata - strand Monsul

Het is een logische keuze eerst naar Alicante te vliegen, met de op vier na drukste vlieghaven van Spanje.  Van daaruit reis je zuidwaarts naar het Parque Nacional de Cabo de Gata-Níjar. Een scherper contrast in landschap en sfeer is er bijna niet. Cabo de Gata is het grootste martieme natuurpark en langste beschermde kustlijn van Andalusië. Je vindt er allerlei stille en fotogenieke stranden zoals Monsul.

Van Santander tot Santiago de Compostela

La Laboral Stad der Cultuur in Gijon Asturië

Santander is een populair startpunt voor het ontdekken van het Iberische schiereiland, aangezien het een belangrijke toegangshaven is voor diverse veerboten vanaf het Noordzeekanaal. Als je vanaf Santander richting het westen reist, zul je het prachtige groene Spanje ontdekken: Cantabrië, Asturië en Galicië. Zowel het landelijke karakter als de steden van dit deel van Spanje zijn indrukwekkend, in het bijzonder Gijón met haar historische wijk Cimavilla.