Recensies over Valencia provincie

Gemiddelde score - Gebaseerd op 839 recensies.

Stad

Kust

Roelof Jansen

Featured vakantiehuizen in Valencia provincie

Provincie Valencia
De provincie Valencia is de grootste van de drie provincies, die samen de "Comunitat Valenciana" (autonome gemeenschap Valencia) vormen. Gelegen in het centrum van de Spaanse Middellandse Zee kustlijn, kijkt de provincie uit over de brede Golf van Valencia en is omringd aan de achterzijde door een bergketen en glooiende vlaktes gevuld met sinaasappelboomgaarden die leiden naar de gebieden Aragón en Castilië-La Mancha (het land van Don Quichote).

De provincie kijkt uit over de Golf van Valencia en is omringd aan de achterzijde door een groep middelhoge bergen en golvende vlaktes die leiden naar de regio's Aragon en Castilië-La Mancha.

Valencia ligt tegenover de Balearen en op gelijke afstand van de twee grootste steden van Spanje: Madrid en Barcelona. 

Noorden van de provincie
De noordkust van Valencia, is de kustlijn die het dichtst bij de hoofdstad ligt. Die is met de jaren uitgegroeid tot een grote zandvlakte, waar appartementsgebouwen en infrastructuur voor diensten zijn gebouwd. Die stranden delen het landschap met boerderijen en grote markt tuinen.

Zuiden van de provincie
Het stuwmeer La Albufera ligt ten zuiden van de hoofdstad Valencia, gescheiden van de Middellandse Zee door een strook duinen en dennenbomen. Het meer werd gevormd in het verre verleden door bezinksels uit de rivieren Turia en Jucar, die ingesloten zijn in dit kleine gebied van zoetwater-zee.

Geschiedenis & Cultuur
In de vijftiende eeuw, de gouden eeuw van Valencia, werd de politieke autonomie verleend door de Aragonese koning James I. Handelsvorderingen dreunden in de regio en het werd een centrum voor schrijvers en dichters. De ambities van de heersers en edelen om de Middellandse Zee te veroveren maakten van Valencia een onbetwistbare en belangrijke macht.

Stranden
De stranden in Valencia zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn gelegen ten noorden van de haven van Valencia en bieden uitstekende faciliteiten. Apparatuur voor watersportenkan er makkelijk gehuurd worden. Voor een meer exotisch strand, bezocht door mooie mensen, raden wij het strand van La Malvarrosa aan in de Levante-regio.

Het strand "Pineda" in het zuiden van Valencia is toegankelijk voor gehandicapten en verschillende diensten voor openbaar gebruik.

Het strand "Saler" strekt zich uit over zes kilometer zand en ligt dicht bij het valenciaans "La Albufera" Natuurpark.

Het strand "Devesa" is nogel geïsoleerd op gebied van lokatie (in het hart van La Albufera), maar dit strand heeft toch een scala aan diensten beschikbaar.

Het strand "El Recati" in Perellonet is een zeer lang zandstrand in een woonwijk.

Regio "La Safor"
Indien u de regio La Safor bezoekt, zal u een aantrekkelijk gebied vinden met een eigen geschiedenis. Het is genesteld in een natuurlijke omgeving, gekenmerkt door de hoge bergen, die de bergketen van Mustalla, Safor, Grossa en Aguilles vormen, overgaand in een natuurlijke cirkel van bergtoppen en bosgebieden, terwijl de vlakte beneden wordt doorkruist door een mooie lijn van tuinderijen en stranden.

Shoppen in Valencia
De regio staat bekend voor haar keramische industrie en de bezoekers vinden er een breed scala aan kwaliteiten en maten te vinden, met de stad Manises als het onbetwiste traditionele centrum van de productie.

In Tavernes Blanques ligt de origine van de lokale porselein productie, hier werd de firma Lladró opgericht, die over de hele wereld exporteert. Naast keramiek en pottenbakkerijardewerk moet de ambacht van plantaardige vezels toegevoegd worden, die wordt toegepast op meubels en huishoudelijke decoratie. Mooie voorbeelden zijn te zien in de steden Vallada, Montesa, Navarres en L'Olleria.

In L'Olleria en Llosa de Ranes zijn handgemaakt glaswerk en houtbewerking de typische ambachten. Een een bloeiende meubelindustrie is te vinden in Alboraya, Xirivella en Torrent. In Sagunto is de specialiteit handwerk met kurk.

In de steden Aldaida, Alacuas, Godella en Valencia worden ventilators gemaakt, gaande van de meest eenvoudige ontwerpen tot de meest geavanceerde ventilatoren beschikbaar in Spanje, gemaakt met parelmoer, allen geduldig met de hand vervaardigd.

Als u graag typische lokale producten koopt, dan is er hier een grote verscheidenheid aan worsten, zoetwaren, rijst, citrusvruchten en alle typische lokale specialiteiten. Als bezoeker moet u ook zeker de heerlijke rode en witte wijnen met denominaties van de provincie Valencia proeven

Nachtleven
Valencia staat bekend om discotheken waar het feest doorgaat tot het ochtendgloren. Ze zijn gelegen aan de rand van de stad en langs de weg tussen Valencia en Cullera, die tal van woonwijken en stranden omvat. Vele bars en disco's bevinden zich in de "Calle Juan Llorens".

Vrijdag en zaterdag zijn de drukste nachten. De sfeer is er dan levendig en prettig.

Cultuur
"Las Fallas" is het traditionele feest van de heilige Jozef, gevierd tussen de 12 en 19 maart. De mensen van Valencia gaan de straat op met torenhoge gebeeldhouwde standbeelden waar ze een volledig jaar aan gewerkt hebben.

De hele dag en nacht vult de drukte van de lokale bevolking en buitenlanders de straten en de geluiden van exploderend vuurwerk en firecrackers zijn er heel normaal in die week.

Aan het eind van de week, krijgen de mooiste en beste standbeelden een prijs en worden vervolgens in brand gestoken, dit moment toont het einde van de Fallas aan en het begin van de lente.

Gastronomie
De Valenciaanse paella, bereid met rijst, kip, konijn en groenten, is het typische Valenciaanse gerecht en ook het meest beroemde gerecht uit Spanje. Elk dorp in de provincie heeft zijn eigen variaties en voorkeuren, die elk met behulp van verschillende ingrediënten, vers op tafel gebracht worden.

De drie meest populaire soorten, meestal geserveerd in de toeristische bars en restaurants zijn de vlees-paella (met kip of konijn), de schaal-en schelpdieren paella en de gemengde paella, die vlees en vis combineert.

Lokale vissers creëerden een gerecht bekend als 'Arroz Banda', zo genoemd omdat, om de smaken écht uit telaten komen in de rijst, worden het vlees en de vis apart gekookt, en wordt het gerecht geserveerd met knoflooksaus (alioli).

In de regio La Safor, kan u de zogenaamde "Fideau" proeven. Dit is vergelijkbaar met de zeevruchtenpaella, behalve dat hier de rijst vervangen wordt door noedels (fideos).

Houdt u van vlees?  dan zal u genieten van de heerlijke, maar toch eenvoudige schotel van lamskoteletjes gekookt op een open vuur, of de grote verscheidenheid van worst die typisch is voor Valencia, zoals longaniza (lang en dun), bloedworst, en natuurlijk chorizo ​​(gekruide varkensworst).

Valencia is ook beroemd om zijn zoete gebakjes en brood: "panquemados"(geroosterd brood), Valenciaanse donuts, kokosnoot cakes, anijsrolletjes, amandelen, ei-kransen voor Pasen, "roscón de Reyes" (zoet en rond brood gegeten op 3 koningen), en ga zo maar verder.

Onder de dranken, moet een speciale vermelding worden gemaakt van de "horchata", een verfrissend drankje gemaakt van de aardamandelen, die wordt geserveerd als een koele verfrissing, bijna als een milkshake. Versgeperste sinaasappelsap gemengd met cava (Catalaanse wijn vergelijkbaar met champagne), is een typisch drankje bekend als "Agua de Valencia".

De wijnproductie in de provincie is opmerkelijk, in het Valenciaanse landschap zijn er meer dan 75.000 hectare wijngaarden. De belangrijkste kelders zijn te vinden in Requena, Utiel, Llíria, Villar del Arzobispo en Tuejar. Kwaliteitscava wordt ook gemaakt in Requena.

Watersporten
De 112 kilometer Valenciaanse kustlijn biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en sport. Liefhebbers van watersporten vinden hier alles wat ze nodig hebben langs de strategisch geplaatste kustlijn, waar, met uitzondering van Cullera, kliffen heel zeldzaam zijn.

De belangrijkste jachthavens zijn te vinden in: Canet d'En Berenguer, Pobla de Farnals en in Port Saplaya. Valencia heeft een eigen Koninklijke Zeilclub, in Sueca, en er is een zeil complex op het kanaal van La Albufera en Cullera aan de monding van de rivier Jucar.

Verdere zeilscholen zijn te vinden in Gandia en Oliva. De provincie Valencia biedt een totaal van meer dan 3.700 ankerplaatsen.

Golf
Voor de golfer zijn er een groot aantal golfbanen in de hele provincie, twee hoogtepunten zijn het prachtige "El Saler" en "OIiva Nova Golf" ontworpen door Severiano Ballesteros.

Andere golfbanen zijn: L'Escorpion in Betera, Manises en El Bosque in Chiva.

Klimaat
De provincie Valencia heeft een benijdenswaardig mild klimaat, waardoor het het hele jaar door kan bezocht worden, en beschikt over bijna 2700 uren zonneschijn per jaar. Hete zomers en milde winters worden afgewisseld met stormachtige herfst- en lente maanden.

Activiteiten om te doen tijdens uw verblijf hier

Recensies over Valencia provincie

Gemiddelde score - Gebaseerd op 839 recensies.
Stad
Kust

Stad:
Kust:
Geschreven door:
28 aug 2019
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Oliva opinie

Vanuit de villa naar de centrum is het handig om een auto te hebben. Lopend is het een aardig stuk, wat ook wel te doen is als je veel wandelt. Het is rustig en toeristisch vriendelijk. Hou wel rekening met de middag siësta...


Costa de Valencia opinie

Er is altijd wel plek. Of je nu heel vroeg komt of voor een middag duik. Soms kunnen de golven wild zijn.
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
16 aug 2017
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Valencia stad opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
25 jun 2017
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Domeno opinie

Klein dorpje, met kleine supermarkt en mogelijkheden bij kleine bar/restaurant


Costa de Valencia opinie

nvt
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
22 mrt 2017
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Valencia stad opinie

Heerlijke stad, goed openbaar vervoer en lekker strand.


Costa de Valencia opinie

Mooi breed en schoon strand, goed bereikbaar. Heerlijk fietsen langs het strand.
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
23 nov 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Valencia stad opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
23 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Buñol opinie

Goeie voorzieningen


Costa de Valencia opinie

Fijne omgeving
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
22 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Valencia stad opinie

Prettige stad met veel bezienswaardigheden zowel oud als nieuw. In oktober rustig. Aanrader is fietsen huren om alles te bezoeken.


Costa de Valencia opinie

In oktober rustig met veel horeca en eetgelegenheid
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
21 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Ador opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
14 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Torrent opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
14 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Oliva opinie

-


Costa de Valencia opinie

Mooie stranden, maar erg toeristisch
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
10 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Valencia stad opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
7 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Corbera opinie

Niet bezocht


Costa de Valencia opinie

Uitgestrekte schone stranden
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
2 okt 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Oliva opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
16 sep 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Cullera opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
25 aug 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Turis opinie

Lekker rustig


Costa de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
23 aug 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Montroy opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
21 aug 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Agullent opinie

Rustig , klein dorp , maar met de auto overal dichtbij.


Costa de Valencia opinie

Enkel in Gandia geweest , strand daar is echt volgepropt , beter doorrijden naar dorpjes naast Gandia.
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
19 aug 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Montroy opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
19 aug 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Oliva opinieCosta de Valencia opinie

Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik

Stad:
Kust:
Geschreven door:
14 aug 2016
Deze opinie is in Nederlands Deze opinie is in Nederlands

Torrent opinieCosta de Valencia opinie

Zalig vertoeven
Was dit een nuttige recensie? Ja Nee Annuleren
Misbruik melden U meldde dit als misbruik